Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2007, 10:50 PM   #11
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Kako Napraviti Rack Ormar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
gornja pvrsna ploca na racku bit ce 5 cm straga duza od racka..radi zraka, kablova a i da izgleda masivniji...
ok, hm... mislis kao distancer od zida?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 11:45 PM   #12
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

da....
roginator is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 03:40 PM   #13
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

hey Boggy...
napravio sam liste krojenja za rezanje racka.....
s obzirom da cu sve farbati....jeli bolji medijapan 28mm ili panel ploce debljine 25mm??????

BTW..ugradio sam altec-e 904-8a u zid...!!!!!
novi recon kitovi i HF dijafragme
Old 07-06-2007, 03:59 PM   #14
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
hey Boggy...
napravio sam liste krojenja za rezanje racka.....
s obzirom da cu sve farbati....jeli bolji medijapan 28mm ili panel ploce debljine 25mm??????
Evo... sve cega sam se setio:

Ovako, koliko su mene informisali, da bi medijapan mogao DIREKTNO dobro izlakirati, moras imati neku osnovnu boju kao podlogu nanesenu (ne znam koju) i preko toga mozes samo poliuretanski lak (!)... tako mi barem ovde pricaju! Problem je sto na medijapanu bilo koja boja nije postojana... valjda zbog sastojaka od kojih se pravi medijapan (vezivo-lepak u njemu)... da budem iskren... nisam proveravao ovu informaciju... sve sto smo od medijapana lakirali bilo je po postupku i tehnologiji koju je birao izvodjac... nismo se pravili "pametni"

Ako imas panel ploce koje imaju LEP presek kada iseces plocu (to ne znas dok ne iseces... nazalost... da nema rupa i pukotina recimo,... da su sve letve u panel ploci ok... itd)... mozda bi mogao direktno bajc kao onaj tvoj MiniMoog... pa obican lak... ako ne... onda moras da furniras a to komplikuje posao... itd...

Sto se tice zavrsne obrade, ako gledamo medijapan... uverili su me da je svejedno da li cu medijapan lakirati "direktno" (osnova + poliuretan) ili cu ga furnirati najjeftinijim furnirom pa standardni lak za drvo i dobro... neki bajc izmedju ... cena je vrlo slicna... meni zvuci neverovatno... ali je tako jer je poliuretanski lak vrlo skup...

Sto se tice cvrstine i kvaliteta, sigurno je panel ploca plemenitiji i cvrsci materijal od medijapana (pogotovo za srafove)... kod medijapana mi se jedino svidja sto ne varira po debljini... "ne voli" srafove preterano, mada dosta dobro moze da se spaja keksovanjem ili drvenim cepovima pa lepak...

Quote:
BTW..ugradio sam altec-e 904-8a u zid...!!!!!
novi recon kitovi i HF dijafragme

YESSS!!!

Daj neku sliku, ako imas!!!
Cuvaj se bassova u soffit mount... dosta se pojacaju... nekoliko decibela... :o

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 07-06-2007, 06:49 PM   #15
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

moram po aparat pa cu slikat 904 8a

inace frisko su rekonirani i nove HF membrane..imam feeling da su malo ne kalibrirani..ne usvirani...
bass mi je malo slab a visoki jak za 10 %
no to nije strasno nasao sam na netu neku modifikaciju za skrenicu jer su stare 904 imale skretnicu od 604 ,a postoji i razlika...pa nesto s blokovima nije stimalo ..ali inace su 904 BOMBE..
super zvuce generalno bolje od bilo kojeg zvucnika do 5000Eura...
no to je moje misljenje....

D
Old 07-06-2007, 08:26 PM   #16
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
moram po aparat pa cu slikat 904 8a

inace frisko su rekonirani i nove HF membrane..imam feeling da su malo ne kalibrirani..ne usvirani...
bass mi je malo slab a visoki jak za 10 %
no to nije strasno nasao sam na netu neku modifikaciju za skrenicu jer su stare 904 imale skretnicu od 604 ,a postoji i razlika...pa nesto s blokovima nije stimalo ..ali inace su 904 BOMBE..
super zvuce generalno bolje od bilo kojeg zvucnika do 5000Eura...
no to je moje misljenje....

D
Ako nisu usvirani, nemoj cackati nista dok se ne usviraju... daj im barem mesec dana da rade... (recimo kada nisi prisutan tu... pusti ih na veoma tiho... ni ne treba ih "gaziti" dok se ne razrade... slicno kao nov auto)... tek kada se usviraju, odnosno kada primetis da se neko duze vreme ne menja zvuk svakodnevno... razmisljaj o modifikacijama

pozdrav

bogi

Old 09-06-2007, 01:16 PM   #17
submaster
Member

submaster's Avatar

ako stignes postuj koju fotku rack-a..
bas me zanima kako si napravio ..
poz..
submaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules