![]() |
#51 |
Senior Member
|
![]()
do problema kod slusanja tudjeg misljenja dolazi kada 2 coveka pri istim uslovima dozive isti zvucnik total suprotno(a kamoli pod razlicitim uslovima).d3hoseworks -ak' volesh tudje misljenje i kako si napomenuo niske frekvencije onda ozbljno uzmi u obzir genelec 8020,8030,8040 seriju sa subwooferom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
MAO
|
![]()
ja sam bogami osetne dinamicke proemene osecao i na manje od 0.5dB, i to me dosta je*alo u nekim mixevima. A sto se eq-a tice, 2dB mi je mont everest od promene, mimo moje dosadasnje rutine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Moram malo da pojasnim svoj stav: male promene na eq-u i kompresoru se prilicno dobro cuju, ali problem nastaje kad, makar iz zezanja, napravis vece promene. Zvucnik kao da to sve pocinje polako da kompenzuje. Ne odrazava promene linearno, nego sto je veca promena to se sve manje cuje. Ne kazem da je na Mackie-ima nemoguce raditi, ali mi se cini da si sa njima prinudjen da dosta toga nagadjas, sto te frustrira i sto ti, ako nista drugo, poprilicno produzava vreme za miks. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Meni su se dopali jer sam pravio uporedbu 7 razlicitih monitora ( daaaavno ) u jednom vecem studiju ..... i odabrao sam ih samo iz razloga sto su neki moji radovi sa kojima sam bio zadovoljan , pokazali jasne nedostatke .... i ti monitori me teraju da vise radim . Na npr Dyn sima .... mi i polumixevi ( moji ) zvuce super ....... tipa " ne diraj nista sve je super " ..... onda dodjem kuci ..... i svasta ima da se ispravlja ...... Odziv tranzijenata nije spektakularan ..... ali je to ipak 8" i za tu dimenziju vrlo zadovoljavajuci . Bas ide dosta nisko i to cesto kod ljudi izaziva osecaj boomy zvucnika ..... i to mu moze biti i mana i vrlina . Ali sam ih imao pored 1031 a duze vreme ...... i jednostavno je bolji zvucnik ..... ( bar po meni ) ..... Vise se toga cuje , detaljniji je , i najbolja je opaska jednog mog druga muzicara .... kad sam prebacio sa Gen na HR ....... " Ko je ukljucio muziku ? " ![]() Pozdrav Sta sada koristis ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Junior Member
|
![]()
Jbl Lsr6328p.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Member
|
![]()
Hvala svima. Sutra kaparim BM15. Prodajem Alesise za 250 eura...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Mason
|
![]()
Jel' necete da se svadjate ako pitam da li da kupim Capriolo, Scot ili Polar biciklu?
![]()
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
Kostaju malo vise. JBL je u Evropi znatno skuplji nego u SAD.
Ne kapiram kakve sad veze ima cena?, Ne kapiram koja frka? i ne kapiram sta sad ne kapiras? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ok , ok ...... nisi upucen u moje prepiske na Pm ...... sa Moritzom ..... moje izvinjenje . Bilo je price o tome ..... tipa ..... koliko para toliko muzike i ostalo ( da ne pocinjem ponovo ) .... A ako je ovo toliko bolji monitor , za toliko malu razliku u ceni onda je izbor lak .... Mackie kroz prozor , pa da jurimo vezu iz USA ....... koga da izmolimo da nam donese ...... Pozdrav PS Neka ti posalje Moritz prepisku sa PM ...... pa ces shvatiti zasto sam se sve ovo zapitao .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mackie S 215 | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 25-05-2009 04:46 AM |
mackie hr 824 mk2 | samsara | Monitoring | 9 | 24-09-2007 07:24 AM |