|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Radio sam na HR824 oko 5 godina i najvaznije sto sam kod njih skontao je da sve "oprastaju": jaku kompresiju, puno reverba, ekstremnu ekvilizaciju, sve kod njih prolazi. Cuje se promena, ali nije strasno, i dalje pristojno zvuci. Tj. na njima skoro sve dobro zvuci.
Drugi problem, koji verovatno proizilazi iz prvog, je da mi se cesto desavalo kad odnesem miks nekde drugo, ne da ne zvuci isto, nego ni priblizno. Potpuno se izgubi karakter miksa. Moj savet je da ipak probas neke druge monitore. HR824 mogu na prvi pogled zavesti svojim lepim zvukom ali on, nazalost, izgleda da nema puno veze sa istinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Auuuuu! Puno ti hvala na ovome, e to što opisuješ, to je najopasnije što se nekome tko miksa bilo kakve materijale može desiti. Mislim da sam ipak prema Dynaudio BM15.... Čuo sam već sa raznih strana i dobre ali i loše dojmove oko 824......Ovih loših ima i previše za investiciju od 1500€.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Lekic
|
![]()
pogledaj i varijantu tannoy precision 8D
![]() oko 1200 eur par |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dyn BM15 pasivi 850 - 900 e Mackie 1300 - 1500 e .... Tako da se i ne radi bas o istim cenama ...... A i pazi se koga i kako slusas ..... cesto ljudi nalupetaju svasta .... i onda daju savete .....probaj svojim usima , pa uzmi ono sto ti se najvise svidja .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
.... budalastina ....... ( izvini na izrazu ) ....... to je monitor od 7 pari koje sam uporedjivao koji najmanje oprasta , zato sam ga i uzeo ...... veruj da Dyn si daleko vise oprastaju , ako o tome pricamo .... zato i lepse zvuce .... sto je lepo za slusanje muzike ...... ali manje za rad IMO ..... Pleeze ...... kad dajes ovakve konstatacije , potrudi se da budu realne ..... Pozdrav Last edited by Max; 21-05-2007 at 04:52 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne znam sta ti daje za pravo da mislis da je jedino tvoj komentar potpuno validan??? Uz svo postovanje prema tvom radu ovog puta si pogresio. Sve sto je napisao stoji do poslednje reci, zapravo cak je i gore od toga jer je HR "oprostio" citavih 21db boosta na EQ na test numeri ( uzeli smo Santaninu stvar i malko se igrali peaking i shelving karakteristikama i " vadili " instrumente iz mixa pa onda A/B sa drugim parom monitora koji je kasnije zamenio Mackie - Znaci najbanalniji moguci test), da ne pricam o odzivu tranzijenata koji kod HR-a izgledaju kao da ima odziv od par milisekundi kasnjenja . Jako lepo zvuce sve je veliko, shiroko, duboko ( preko svake mere) ali to realno nema veze sa studijskim monitoringom, posebno ne za 1000 +eura . Licno, Mackie HR 824 NIJE VREDAN TIH PARA ZA OZBILJNOG SNIMATELJA-PRODUCENTA ili ko to namerava da postane. Definitivno se slazem sa tobom da neko presudi sam sta mu pase. Zapravo je pocelo da mi ide na zivce to isto pitanje - odes poslusas i ako to tebi radi kupuj, a ako nekom stalno treba tudje misljenje kako nesto zvuci onda bolje da se ne bavi ovim poslom. Vase usi su jedino krajnje merilo, sve ostalo je manje vazno.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() E aj' da ne trosimo vise tastaturu na ovakve gluposti ..... izvini ako sam ti nekog tvog uvredio , ali ovo gore su prilicne besmislice ...... Quote:
Pozdrav Last edited by Max; 21-05-2007 at 07:07 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
sta reci ...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mackie S 215 | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 25-05-2009 04:46 AM |
mackie hr 824 mk2 | samsara | Monitoring | 9 | 24-09-2007 07:24 AM |