|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Ja bi razmislio o "prozorskoj klimi", vidjao sam ih za oko 8-9000din.Za tako malu kvadraturu idealno resenje, jedino istinski zdravo(zbog ventilacije).Jedini je problem ugradnja posto ce da strada deo prozora...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
cene se stalno menjaju... Klima uredjaj zna cesto da izazove naponske smetnje prilikom ukljucenja/iskljucenja (povuce nekoliko kW)... a svez vazduh vrlo cesto zna da bude dovoljan... i manje smetnji izaziva... pa moze odvojeno da se ukljuci i iskljuci po potrebi... Nekako mi izgleda kao bolji izbor u smislu kombinovanja... Quote:
E sad... ako nekome bas odgovara tako... licno nemam nista protiv pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
ja sam skapirao da je u pitanju kucni studio u potkrovlju, a ne neka super-tretirana gluva soba.Ne vreujem da bas kroz onu gomilu filtera u prozorskoj klimi moze da prodje toliko spoljne buke.A i ako prolazi,sta bi falilo preko nje pri snimanju staviti nesto i sve to prigusiti.Mislim da bi se isplatilo iz prostog razloga sto je dosta jeftinije resenje, JEDINO zdravo, a da tako malo kosta.I kvadratura je idealna...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Lakse je "zapusiti" ventilaciju... ![]() Ako cemo o zdravlju... pa zdravije je ne sedeti (za kompjuterom)... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A slazem se i za sedenje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Nemam stalno snimanja u studiju (u gluvoj) pa bi mi jos jedna klima u kuci bila stvarno visak, ako me razumete? Treba mi neki manji rashladni uredjaj da u pauzama mogu malo da proluftiram prostoriju. Nemam prozore na gluvoj, samo vrata.
Prosle godine sam naleteo u nekoj prodavnici u BG-u na neki mini rashladjivac koji radi na princip: zaledis freon (ili nesto poput toga) i on hladi...ali ne znam sad gde da nadjem to, a i nije bio ni skup, svega 30 evra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Mozes da kupis onaj prenosni frizider, pa ga samo otvori dok ti traje snimanje. On ne pravi ni buku, a mozes i pivo da ladis u njemu...
Pa vec su ti svi sve rekli, a ti i dalje zapeo. Postoji jeftina varijanta, to je klima split sistem i on te izadje tu negde do 500 evra i postoji skuplja varijanta klimatizacije koja te izadje onoliko koliko te ko zezne za cenu i projektovanje. Naravno... Postoji i prenosni friz, a postoji i lavor, ako je i to skupo ![]()
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Pa kontam da se mora probusiti spoljni zid, pa da malo i curi zvuk obostrano
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Pa sta ima veze sto curi, ako je u reziji...?
JA ionako odavno ne izlazim iz kuce jer je komsiluk postavio snajperske punktove u cilju moje eliminacije... ![]() Zanemarljivo je to "curenje"... Ono sto prolazi svakako (subovi) je mnogo gore on necega sto ce eventualno da procuri kroz rupice od klime...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|