Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2007, 11:50 AM   #1
gorjan
Senior Member

Default Re: Ventilacija - klimatizacija ???

Quote:
Originally Posted by Paja Patak View Post
Imam gluvu sobu 6 m2 i neverovatno mi je vruce u njoj (u potkrovlju kuce), zna li neko koji rashladni uredjaj mogu da stavim a da nije klima ili ventilator i naravno da nije mnogo para????
Ja bi razmislio o "prozorskoj klimi", vidjao sam ih za oko 8-9000din.Za tako malu kvadraturu idealno resenje, jedino istinski zdravo(zbog ventilacije).Jedini je problem ugradnja posto ce da strada deo prozora...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 11:53 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
Ja bi razmislio o "prozorskoj klimi", vidjao sam ih za oko 8-9000din.Za tako malu kvadraturu idealno resenje, jedino istinski zdravo(zbog ventilacije).Jedini je problem ugradnja posto ce da strada deo prozora...
Mislim da je u tom slucaju teze spreciti ulazak zvukova spolja u sobu za snimanje (kada klima uredjaj NE RADI!!!!)... split sistem to vec "prirodno" sprecava u vecoj meri (drugim recima... nisam bez jakog razloga naveo bas klasican sobni split sistem)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 12:18 PM   #3
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Mislim da je u tom slucaju teze spreciti ulazak zvukova spolja u sobu za snimanje (kada klima uredjaj NE RADI!!!!)... split sistem to vec "prirodno" sprecava u vecoj meri (drugim recima... nisam bez jakog razloga naveo bas klasican sobni split sistem)

pozdrav

bogi
ja sam skapirao da je u pitanju kucni studio u potkrovlju, a ne neka super-tretirana gluva soba.Ne vreujem da bas kroz onu gomilu filtera u prozorskoj klimi moze da prodje toliko spoljne buke.A i ako prolazi,sta bi falilo preko nje pri snimanju staviti nesto i sve to prigusiti.Mislim da bi se isplatilo iz prostog razloga sto je dosta jeftinije resenje, JEDINO zdravo, a da tako malo kosta.I kvadratura je idealna...
Old 15-05-2007, 12:20 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
ja sam skapirao da je u pitanju kucni studio u potkrovlju, a ne neka super-tretirana gluva soba.Ne vreujem da bas kroz onu gomilu filtera u prozorskoj klimi moze da prodje toliko spoljne buke.A i ako prolazi,sta bi falilo preko nje pri snimanju staviti nesto i sve to prigusiti.Mislim da bi se isplatilo iz prostog razloga sto je dosta jeftinije resenje, JEDINO zdravo, a da tako malo kosta.I kvadratura je idealna...

Lakse je "zapusiti" ventilaciju...

Ako cemo o zdravlju... pa zdravije je ne sedeti (za kompjuterom)...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 12:31 PM   #5
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Lakse je "zapusiti" ventilaciju...

Ako cemo o zdravlju... pa zdravije je ne sedeti (za kompjuterom)...

pozdrav

bogi
tacno za zapusavanje, zato sam i predlozio ovu varijantu, jos ako ima spoljni zid, pa da se on probije, ima idealnu situaciju, samo mu jos fali komad spuzve da zapusi
A slazem se i za sedenje
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules