|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#25 | |
Mason
|
![]() Quote:
Istina je da je izbegavano emitovanje pesme "Manisfet", pa je retko ko i chuo, a komesanja je bilo zbog pesme "Mama - Tata", gde je u zavijenoj formi iznet pogled textopisca na tadasnja politicka zahuktavanja i izgledan rat na ovim prostorima. Iz prva je pesma prihvacena bukvalno, kao "decija pesmica", pa je isla kao spica tada najpopularnije decije tv emisije, ali, kasnije se nekome upalila lampica "o chemu oni to..." ![]() MAMA - TATA Na vrh brda vrba mrda, riba ribi grize rep vuci siti ovce bleje, al je ovaj zivot lep volim pesmu na bla, bla, bla, koja nikog ne dira najlese je kad smo sami sve ti dam i sve mi das. A kao kocka od secera, slatka lutka jutros otisla. I sve mi ovih dana kao bajka izgleda ko voz bez voznog reda i bez putnika pomera se zemlja gubim tlo pod nogama kupio sam jednu kartu do meseca. Preko reke pa u sumu a u sumi lezi zec ti si mala prepelica eci peci peci pec. Snezana je jedna bila, a patuljka je sest svako svoju gumu zvace mama padam u nesvest. A kao kocka od secera slatka lutka jutros otisla i sve mi ovih dana kao bajka izgleda ko voz bez voznog reda i bez putnika pomera se zemlja gubim tlo pod nogama kupio sam jednu kartu do meseca. Mama Tata vraticu se ja kad sve ovo prodje. SEOBE Ptice lete na jug i vracaju se. Ljudi ognjista gase, zauvek odlaze. Zemljina nedra su velika ko Bog, sa mlekom za sve. Najveci jad je ostaviti dom, od nemila do nedraga pred sudbinom zlom. Ne ostaju tragovi pesme , grobovi ne pevaju!
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 09-05-2007 at 02:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |