|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ako znas situaciju kao kad u rough mixu bubnja smanjis malo OH i ambience pa se malo izrazenije cuje close micing bubnja. E na Logicu je za nijansu tako ali bez nedostatka OH i ambience-a. Vidis, nisam racunao na pan law u Logicu, ne znam da li to ima da se podesava. Probacu da pustim isti stereo kanal u Logicu i Nuendu da vidim ima li razlike u peaku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
MOzete li da ukljucite Sawstudio u test?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sad sam probao real time export jednog stereo overhead kanala iz sva tri software-a. Fader na -2.0 db, master 0 db. Nuendo sam exportovao u tri varijante: pan law na 0 db, -3 db i -6 db. Rezultati i peaku i RMS-u su identicni u sva tri programa.
U mom proslom testu nisam pomijerao panove, samo 4 kanala u centru i 2 stereo kanala sa totalno rasirenim panovima. Probacu uskoro isti test sa bubnjem, da budem apsolutno siguran da nisam nesto preskocio, mada sam ga i tada do ludila ponavljao i provjeravao (Logic crna ovca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
E, ovo nije normalno!
Sad sam ponovo napravio isti test. Nuendo sam exportovao u tri moda, 0 db, -3 db i -6 db pan law. U svakom programu je koriscen real time export. Ako neko ima prostora da uploadujem ove fajlove i screen capture, ima oko 46 MB. Necu nista da pricam, sami cete prosuditi. Tvrdim samo da je sve uradjeno bez i jedne greske i previda. @Off: Mozda bi ti ovo valjalo za rad, nemam pojma P.S. Stvarno nemam namjeru da pravim neku pometnju, raspravu, tenziju. Meni je svejedno koji je program u pitanju. Last edited by Goran; 20-04-2007 at 01:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Postoji li varijanta da se nuendu upise custom pan law, npr. 4.5dB?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Super, bre ![]() ![]() A pazite slucaj kod mene ![]() Real time export iz nuenda se drasticno razlikuje od exporta grupa po grupa (exprt svake grupe, a efekti routovani na zajednicki out). Razlika je sto mi (posle sam provalio), 2 od 12 efekata na aux busevima (rev, delay, chorus, ssl bus) smrsi i nesto cudno uradi sa njima, tako da kad njih izbacim iz zbira, razlika postaje minimalna ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Imas 4.5 db pan law u Nuendu (3)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
eee .... ovo je bas super rasprava .... i jedva cekam da se neke stvari razjasne .....
Samo je sve pocelo da se rasipa ..... moze li ti OFF da uzmes od Gorana te fjlove , pa ti nekako da budes " Banka " koja ce na kraju experimenta da sumira ( ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DSP vs. Native sabirnice | liman021 | DSP forum | 41 | 12-05-2006 02:37 PM |