Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sabirnice, ali bez rasprave (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17729)

OFF 17-04-2007 04:02 PM

Sabirnice, ali bez rasprave

Ovako, treba da pisem konacno taj neki rad o sabirnicama, koji ne ulazi previse u detalje (32, 64 bita, pokretni zarez........) vec se samo bavi razlikama, ako postoje.
Zbog toga su mi potrebni vasi explicintni stavovi bazirani na vasim licnim iskustvima (ne na tome "rekao taj-i-taj"). Znaci, treba mi sto veci uzorak, samostalnih misljenja, da bi dalje proucavao materiju. Evo nekih teza
  • Protools, Nuend, logic....... eventualne razlike u realtime exportu.
  • razlike analogno - digitalno sumiranje
  • DSP-native sabirnice
  • realtime export VS export pojedinacnih grupa pa naknadno sumiranje
  • razlike u odnosu na opterecenje i vrstu procesora
  • razne kombinacije i impresije, po zelji
Molim vas da ne replicirate, i ne otvarate ikakvu raspravu u ovom threadu, jednostavno mi treba skup raznih i razlicitih misljenja, ma kakva da su (samo iz licnog iskustva)

Evo mojih dosadasnjih iskustava - Pt tdm 6.7 i nuendo 3.2 za neki nevelik broj kanala (samo isti audio fajlovi, bez efekata) zvuce apsolutno identicno

HVALA svima:)

fipke 18-04-2007 04:11 AM

Re: Sabirnice, ali bez rasprave

ja sam za diplomski radio isto sumiranje, ali iskljucivo A vs D (tj. SSL vs PT HD). mogu ti proslediti sva merenja i grafikone, ali ne sada jer mi je sve nazalost ostalo na kompu u srbiji... :hm:

Moritz 18-04-2007 08:19 AM

Pozdravljam inicijativu, smatram da ce svima biti od koristi da jednom za svagda utvrdimo neke cinjenice - bilo bi jako lepo kada bi svi pokusali da budu nepristrasni. :)
Dodao bih samo ovo :

1. Da svi koji budu radili merenja i preslusavanja naprave spisak opreme koja je koriscena ( zvucnici, mikrofoni, mikseta...itd. , tako mozemo uci u trag opremi koja unosi promene u zvuku koja sama po sebi nema neposredne dodirne tacke sa samom sabirnicom)

2. Razlika izmedju krekovanih i originalnih programa ( Nuendo, Logic, PT...itd.), da i na ovo pod pitanje stavimo tacku.

davormen 18-04-2007 10:17 AM

nuendo 2 i sonar 5 zvuce identicno...

OFF 18-04-2007 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by fipke (Post 152311)
ja sam za diplomski radio isto sumiranje, ali iskljucivo A vs D (tj. SSL vs PT HD). mogu ti proslediti sva merenja i grafikone, ali ne sada jer mi je sve nazalost ostalo na kompu u srbiji... :hm:

Strava:)
Daj nam samo neke tvoje subjektivne impresije, kao konacan zakljucak. Koje si AD/DA koristio za SSL i koju verziju PTa?

Goran 18-04-2007 10:33 AM

Logic (PC, 5.3.0) ne zvuci identicno sa Nuendom i PT-om (M-Powered)

Multitrack bubnja, 12 kanala, bez pluginova, samo real time export. Kasnije testirano i u Logicu i Nuendu i PT-u sa istim exportom bubnja iz ova dva programa (test sa obrtanjem faze). Kao sto je neko vec rekao gore, PT i Nuendo identicni, Logic ima drasticnu razliku u attack-u, medjutim i peak u Logicu nije bio isti kao u Toolsu i Nuendu (za 1 db i kusur jaci Logic). To mi je jedina nejasnoca.

Rocket Roll 18-04-2007 01:51 PM

Ima li neko iskustva sa CuBaseom 3.1.x.x? Nemam sa čime da ga poredim.

Max 18-04-2007 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by Goran (Post 152325)
Logic ima drasticnu razliku u attack-u, medjutim i peak u Logicu nije bio isti kao u Toolsu i Nuendu (za 1 db i kusur jaci Logic). To mi je jedina nejasnoca.

uhhhhhh .....zbunjujuce .... :confused:

a , ako smanjis peak na istu vrednost ..... da li se onda ponistavaju ???

Pozdrav

diviner 18-04-2007 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by Goran (Post 152325)
Logic (PC, 5.3.0) ne zvuci identicno sa Nuendom i PT-om (M-Powered)

Multitrack bubnja, 12 kanala, bez pluginova, samo real time export. Kasnije testirano i u Logicu i Nuendu i PT-u sa istim exportom bubnja iz ova dva programa (test sa obrtanjem faze). Kao sto je neko vec rekao gore, PT i Nuendo identicni, Logic ima drasticnu razliku u attack-u, medjutim i peak u Logicu nije bio isti kao u Toolsu i Nuendu (za 1 db i kusur jaci Logic). To mi je jedina nejasnoca.

Gorane, trebalo bi da je identican zvuk....Ja sam svojevremeno, kada sam bio mag za softver radio svakakve testove da bih upravo sebi odgovorio na mnoga pitanja i sjecam se da sta god radio, exportujem uvijek isti rezultat (uporedno sa tadasnjih cubase SX-om). Ne znam...moguce je da ste vi/ti nesto previdjeli, ali i moguce je da ja nisam radio sa dovoljno kompleksnim projektom (mnogo vise kanala)...Sad se vise i ne sjecam.

Goran 18-04-2007 11:21 PM

Nisam probao da izjednacim peak, samo sam htio da vidim sto se desava na identicinim nivoima. Siguran sam da nisam nista predvidio jer sam provjerio sve barem 8 -10 puta, naravno zbog iznenadjenja! I dalje mi nije jasno.
Naime, ni jedan od parova se ne ponistava, ali razlika izmedju PT i Nuenda je jedva jedva cujna, mora da se otpanji slusanje da bi se culo. Izvinjavam se, bilo je 4 mono i 2 stereo kanala, nije 12.

@Off:
Ako te interesuje, imam na hardu sva tri exporta sa screen capture-ima sva tri programa u momentu bounce-ovanja.

All times are GMT +1. The time now is 05:59 AM.