|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Slobo..a gde je legendarni "Brazil" sa kojim smo isli zajedno u Rim?
![]() he,he... Ja se secam kako nas je 1983 (mene i Jevtu) Sloba gledao kako tipkamo hiljade brojeva u Roland MC4 i molio nas da nam pokaze note..."ma nije tesko ljudi!" A mi mrmoti - ne pada nam napamet! step time sequencing rules! |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Jeste, jeste, nisam napominjao u svojoj ovdasnjoj biografiji dac sam 3 puta ucestvovao na Euroviziji kao aranzer i dirigent...Halo, Halo (grupa "aska"- Engleska) zatim Da Bearova Pesma "Brazil" - Italia, Rim "Cinecita" pa zatim "Ljubim te pesmama" Radeta Radivojevica - Norveska, sve su to bili veliki Revijski orkestri za koje je trebalo napisati aranzman, a i sviralo se "zivo" a ne kao sad
foliranje, zahvaljujuci cemu su mnogi foliranti poceli da se "bave muzikom" Ipak je muzika pomalo i nauka, zar ne? (to govorim sa stanovista da sam medju prvima poceo da "kucam u sequencer" kada 99% ljudi koji su se bavili muzikom, nisu ni znali sta je to, a ja sam i tada znao da napisem aranzman za simfo ili revijski orkestar, i to zamislite, RUKOM, OLOVKOM na notnoj hartiji... Cudo!!!) naravno, nemojte misliti da se nesto hvalim, to mi nikada nije bio obicaj, samo pokusavam da se sam sebi smejem...Jel' tako Zak?
#3 |
Pro Member
|
![]()
cek cek bebi dol - brazil ???
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Jeste, to je bila jedna lepa, i zivahna pesma koju je komponovao nas kolega i drugar Da Bear, i za koju sam ja radio aranzman za revijski orkestar, a Da Bear je sam uradio osnovni arr za snimak. Tom prilikom smo zajedno putovali u "Vecni grad", on kao kompozitor, a ja da bih dirigovao sa "Grande orchestra di RAI", a odrzavalo se u Cineciti, pored Rima, bilo je zesce zezanje, iako smo sticajem tada nesretnih okolnosti dosta lose prosli (upravo je pocinjao rat u Jugi, pa su nas svi mrzeli jer smo dosli iz Srbije - i to nam je nas "dragi" Sloba Milosevic omogucio, zar ne? - kao i sve ostalo sto je sledilo, ali necemo o politici) Secam se da sam italijanima koji sviraju duvacke instrumente morao i da pevam frazu po frazu, jer i pored uredno napisanih nota nikako nisu mogli da "skapiraju" feeling, koji je bio "latino" a oni ceo zivot sviraju kancone i stari swing...sada sam ih posmatrao na "San Remu" pojedinci jos uvek sviraju u bendu, mada drasticno bolje i modernije...
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ajde lebati okaci (bar fragment) strip koji uradio tvoj sin o tebi!
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Usput ako ima neko da mi pomogne da spasem sto se spasti moze sa tog harda, bio bih mu beskrajno zahvalan...
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Poslacu ti broj coveka na private.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
probaj ovaj program ili pozovi nekog ko se razume i dobro zna engleski, vise puta mi je spasio zivot ![]() poz |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Slobo jedan veliki pozdrav I veliko HVALA
Rajko |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Rajko, ako ikako mozes, vrati nam se, potreban si nam SVIMA, i kao LIK, pravi, hriscanski, entuzijasticki, human, a zatim i naravno kao VEEELIKI autoritet na PRO - AUDIO sceni. Nema ti zamene ovde, koliko ja znam, a bar o tome dosta znam...Nema potrebe da objasnjavam ko si, sta si, oni koji te znaju, znaju i o cemu pisem, a ima ih dosta...Svi smo mi zrtve naopake skale vrednosti, koju nam je nas dragi bivsi vodja ostavio, izbila su na povrsinu razna g...a, a ono sto valja i vredi je potisnuto, ili jos gore oterano,
Ja sam vec u godinama (50+) kada vise ne razmisljam mnogo o nekoj "svetloj buducnosti" ali pred tobom ima svetlosti na kraju tunela...
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
jo? malo dnb-a | yanprawda | Promocija radova | 2 | 10-04-2009 01:11 PM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |