|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ja prvi kao nepritran prema Parisu, jer ga nemam ali sam miksao par ploca na njemu, a svakodnevno koristim PC, Nuendo i RME Fireface, sto bi trebala bit super kombinacija , .. potpisujem da je SUMMING na NUENDO/CUABSE cistoa hrpa govana. to nema veze sa soundom. Ja slusam preko RME Firefacea na ZLM van Jupiter 8 i drma i jb majku, a kad ga snimim u Nuendo, i malcice spustim fader da uopce udje u mix - ode u materinu. nikakv EQ ni COMP mu vise nemoze pomociu. srendnje frekvencije postanu juha, bas pliva onoko naokolo, a viskoi plastika. naravno u suptilinim iznosima, ali dovoljno , kad multipliciras puta24 kanala, da nakraju dobijes ono so na cesti ostane kad prodju koola s konjima..
![]() druga stvar, i mislim da tu vec postoje i usporedni testovi, Stineberga, PTLE/PT-TDM-a i PArisa, interesantno je sto se dogadja kad spustis fader (nuendo ode kvragu), dok paris zvuci normalno,, ko da sam na analognom pultu . zvuk i dalje zivi samo je tisi.. PTLE nisam probao.. ali ovi sto su testirali tvrde isto sr. i na kraju , sto je isto spomenuo Rogina, Paris se ponasa kao da ima "analogni headroom" i mozes ga malo napiciti. aj probaj dici fadere u Nuendu, plastika da boli glava ruzan zvuk uzasno.. moj krajnji plan je analgni summing, ali mi se svidja ideja Parisa kao automatiziranom digitlanog pulta s odlicnim soundom i konverterima, a usput je i snimalica.. ko voli nek izvoli, ali dajuci i drugim ljudima moje snimke tokom godina, situacija je takvca da cak i stvari mixane na jeb.. Behringeru ljudi vole vise nego sve strictly In-The-Box Nuendo - ostar, peaky i "expandiran" zvuk, nemoguce postici posten RMS, pa onda moras na sliu da ga koljes u masteringu - sot naravno ima svoje posljedice. ja OBOZAVAM Nuedno kao editingza audio i midi, savrseni alata, workflow.. nebi nikad isao ni nakakav Logic il nmesto drtugo.. medjutim MRZIM njegov sound. ima ljudi koji su exportirali trackove snimljene u Neundo/PC, i upucali ih u Logic/G5, i tvrde mi da im odma zazvucalo bolje - to cu ic provjeriti na lice mjesta oprije nego puknem pare.. za kraj samo da kazem - kako stvari stoje do sada , deidicrani DSP koa PTTDM ili PARIS i mora zvucati bolje od bilo kojeg HOST rjesenja,. zbog (za sad) nacina kako je rasporedjena CPU snaga i frekvencija racunanja VST procesa.. tu se strasno gubi navodno ce nove generacije softwrea , sad kad imamo dual, quad i 8 sisteme i dual core, moci osigurati individualne procesore da rade ISKLJUCIVO ono sto im je dano , bez da se bave OS-om i ostlaim sr. to bi trbala bit buducnost, ondosno prelazak dosadasnjeg jaza izmednju DSP sparava i HOST sprava. zivi bili pa vidjeli.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]()
YEP BABIC I Agree!!!! NUENDO je opaki alat s losim soundom...zamisli imas komada izgleda MRAAAAK a onda legne digne noge i mrtva...to je to...sto ja ne zelim....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ili recimo izgleda mrak, plavusa, sise, samostojece carape.. ali stalno prdi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Jel neko probao usnimavati i mixovati u Sawstudio sekvenceru.
4 mbytea maleni sekvencer pisan u assembleru i koji kosta 2500 $ ![]() http://www.sawstudio.com/products_sawstudio.htm Gadan ko noc,ali ako najbolje sumira .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
sto nema to krekirano negdje..?
ja se sjecam verzije od prije X godina, imao je dosta los GUI, neznam kakv je sad.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ima rasturena 3.9 verzija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
probao sam ja, ali nisam primetio neku razliku..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Mason
|
![]()
@ Za Chlusterchord-a
Ako vec imas RME FireFAce, a verujes da DSP bolje radi sabiranje kanala od software-a koji pogoni CPU rachunara, zato za sabiranje ne koristis RME-ov mixer? Posto novije serije RME-ovih kartica, pa i FireFace, imaju DSP chip-cic koji sluzi upravo tome... da pogoni mixer karte... Ovi na PlanetZ forumu se kunu kako CreamWare 24\48 i 48\96 mixeri imaju bolju sabirnicu nego Nuendo, jer ih pogone Analog Devices DSP-i... ja sam poredio i odustao od toga... jer ne mislim da je tako... a ne mislim ni da je gore... ali mislim da razlika koju niko nije uspeo argumentovano da potvrdi i koja ne moze da se realno primeti na a\b testu nije dovoljna da bih ja sebi komplikovao zivot i odrekao se mogucnosti koje definitivno postoje kada se radi u sequentzeru... npr. da povremeno stavim na izlaz brick wall limiter da bih chuo sta se desava i stvorio pribliznu sliku u glavi kako ce to kasnije izgledati... eventualno master buss kompresor... itd.. Ali, ako volis DSP sabirnice... to moze i RME (sto se tiche sabiranja) i cak se hvale sa tim... sumnjam da su to lose odradili... Po pitanju sabiranja hvale i Samplitude (Sequoia)... i to je svakako kvalitetan software... ali, meni je on toliko spleten i neinuitivan u realnom radu, da sam misljenja da stvarno sebi ne treba komplikovati zivot...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 10-04-2007 at 10:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
"Yup...sounds like a real studio analog console... I thought my Samplitude ws the ultimate...till I created 24 tracks...just a midi file rendered to wav..using VSTi's.
Played the tracks on Samp and then loaded it in Sawstudio...the difference ws very apparent. Samplitude 8.31 sounded muddy n honky/boxy with 24 tracks..Sawstudio"s projection is cinemascope..it has depth .. very detailed...U can hear the seperation of tracks clearly...mixing ws such a pleasure. The built in mixer EQ's and compression is as good as u can get ...I dun hv to use any plugins. Cant do tht with Samplitude...as their mixers EQ..esp the highs is hard and harsh. Don't know much abt V9...can't be bothered abt Samp anymore. Bob Lentini designed it to hv it sound and feel like a real analog studio console. Amazing...can't say enough about this wonderful concept and creation." Brianex Dajte bre ljudi malo trake i API i Neve mixere pa da vidis analogni summing i toplinu ![]() ![]() Last edited by lesha; 10-04-2007 at 11:12 PM. Reason: pravilnik o pirateriji |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MCI Master
|
![]()
heeheeee.. pa za to ima lijek..zacepis rupu na koju prdi...a sto cemo s NUENDOM
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Urei 1176LN+Tube Tech+Ensoniq Paris+Behringer | idekius | Razno | 15 | 19-06-2006 04:24 PM |