|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#8 | ||||
|
Pro Member
|
Evo ja cu ti ispricati moje vidjenje stvari ......
Quote:
Ja sam kupio RME 9652 i povezao preko optike i spdifa ulaze i izlaze od parisa . Snimam u nuendu a ulazim i slusam preko Parisovih konvertera . Postoji i ASIO driver za Nuendo .... ali mnooogo koci i potpuno je neupotrebljiv . Driver za xp je radjen od strane privatnog programera i dobar je , ali ne verujem da ce ga neko napraviti za Vistu i sl . Sa te strane mislim da je Parisu kraj blizu , mada ce mi biti tesko bez njega . Isto tako , limitiran je na 48 /24 ..... sto i ne vidim kao neku manu . Programski je zatvoren da imitira RADAR , ali je fleksibilniji i otvoreniji sistem od njega , i mogu se koristiti VST i DX efekt , ali samo kao mono , jer kao i mixeta , nema stereo kanale , pa tako ni stereo inserte . Kao sendovi se ne mogu koristiti VST i dx efekti , sto je velika mana . Takodje je velika mana , sto podnosi 16 kanala , pa kad hoces da ides na drugih 16 , moras da renderujes prvih 16 i onda to postaje uzasno za tok rada , i totalno je prevazidjeno . Editing je dobar , ali ne toliko opusten kao na Nuendu . Sve u svemu , najbolje sto sam smislio je RME - spdif - Pareis .... a treba da cujes i da se uveris koliko je super Mixetica je super , faderi nisu automatizovani , ali imas dve strelice , kojima podesavas fadere i oni posaju aktivni tek kad ponistis strelice , imas i standardni Parisov eq , koji je vrlo korektan i mozes ga menjati potenciometrima ..... Imas i volume , pad , mono , i sl dugmice ..... ali sve radi software ski ... Quote:
![]() Quote:
Quote:
Jos jedna nezgodna stvar . Paris snima u extenziji .paf , koji cita i Nuendo i wavelab .... tako da ne mozes tako lako da dizes sve u nekom drugom programu . A ljudi koji su hteli da obrnuto koriste Paris .... kao snimac i efekt masinu , nisu uspeli , jer je lokovan da bude centar sistema , a ne slave . Nadam se da na DVD u koji pominje Roginator postoje " otkljicavanje " koji bi od Parisa napravili bas korisnu i mocnu masinu . Eto ja ti rekoh ono sto sam se setio . Cinjenica je da Paris prilicno drzi cenu i da posle 12 godina i dalje mozes da prodas sistem za preko 1000 e , sto je po meni jako precenjeno za staru digitaliju ...... ipak bi trebalo da konverteri i clockovi sad mnooogooo bolje rade , ali da li je stvar navike ili sta je , ali meni se taj zvuk zaista dopada . Hteo sam na silu da predjem na apogee ili neku modernu pricu , posto mrzim da se zakopavam sa spravama koje nemaju buducnost .... ali ljubav je ljubav ![]() ( ako kupujes ....nabavi neku ADAT karticu viska za mene ... dogovoricemo se )Pozdrav Last edited by Max; 10-04-2007 at 11:39 AM. |
||||
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|