|
|||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#14 | ||
|
Banned
|
Quote:
Apsolutno si u pravu, nema šta... a to da trilogy nije sinth...bas sam ja imao diskusiju sa nekim na jednom od starijih treadova ko je tvrdio da je trilogy substraktivni sintisajzer, a ja upravo to što si ti sad rekao Quote:
znaš kako, da počnem od kraja...kažeš "referenti album"...evo šta je predrasuda u tome...taj neki, ajde da kažem, komercijalni album će onda u 80% slučajeva sluštati ljudi koji uopšte ne znaju šta je vsti niti šta je analogni sintisajzer niti bilo šta od toga, većina će to slušati ne zanimajući se uopšte za to...ovakvi kao mi su apsolutna manjina, ti ćeš sigirno da prepoznaš neku razliku u kvalitetu, možda ću i ja, ali istina je da te razlike uopšte nisu tolike da obični slušalac može da ih prepozna.Eto to je poenta! odmah ću priznati, ja uopšte nemam iskusta sa "pravim" sintizajzerima, ali valjda mogu da čujem snimke na kojima su korišćeni i da uporedim sa onim što dobijam "igrajući" se sa vsti-ovima!!!Ti ćeš vjerovatno prepoznati razliku, ali opet kažem, većina običnih slušalaca neće, niti će uopšte pomisliti na to!Misliš li da bi novi singl od Beyonce bio nešto manje uspješan ako bi ga odradili sa softverom?Misliš li da bi tinejdžeri rekli "Nećemo to da slušamo kad nisu koristili ovo ili ono"?Pogledaj malo po netu i vidjećeš da je čak i neko kao Herbie Hancock gotovo sasvim prešao na softver! Ja opet kažem, ja sam zaljubljenik u sintisajztere i ja bih vrlo rado poslušao i pogledao tvoju kolekciju i vjerovatno bi morao da me tjeraš da idem jer ne bih mogao da se odvojim od toga!! Čim budem u mogćnosti ja ću da kupim sebi par analognih "klasika", ali ne iz razloga što imaju bolji zvuk, neko čisto iz ljubavi i, što bi se reklo, gušta!I ovo ne govorim iz nesigurnosti, već si čiste sigurnosti.Iako na jedno uvo slabije čujem mogu da čujem kako šta zvuči i da ta navodna razlika u kvalitetu i "ponašanju u miksu" ni malo ne opravdava toliku razliku u cijeni hardvera i softvera!!!Ne bih da ovo zvuči kao neko takmičenje i nadjebavanje, nego ajde čisto da se malo zezamo, da se poigramo...pošalji ti meni neki patch što si uradio na nekom od tvojih sintova pa da vidimo koliko ću blizu da dodjem sa softverom!!!Ajde vala mislim da bi to bilo svakom zanimljivo, mogli bi čak i da otvorimo novi tread...znači nista neko takmičenje i nadmudrivanje, nego čisto iz zeze i tako to...poštovanje p.s. izvinjavam se za off topic, ali mislim da " ne može da škodi"
Last edited by balthazaar; 01-03-2007 at 04:28 PM. |
||
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|