|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
dobrodosla. Daj nam samo neku informaciju, sta ocekujes od klavijatura, koju muziku sviras.....?
Nemoj bezati od polovnih sprava. Slobodno smes kupiti, mnogo pre nego zvucnik ili mikrofon. npr.... A mi cemo ti rado pomoci ![]()
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 21-02-2007 at 07:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
osnovna podjela bi bila izmedju klavijatura koje imaju semplove klasicnih klavijaturnih isntrumenata, kao sto su orgulje, elektricni i akusticni klavir i sl, a i drugih instrumenata kao npr. violine, brass, bass gitara itd itd, i sintesajzera
kao sprava koje sintetiziraju samo sebi svojstvene zvukove. najcesci oblik ovih drugih u upotrebi je tzv. analog subtraktivni, pa ih popularno zovemo samo "analogni" zvukovi.. otprilike vecina toga sto cujes u elektronskoj glazbi, house, dance, tehnu, minimalu , trance itd itd. ovako napamet cini mi se da za neku generalnu svirku bi bolje bilo da gledas ove prve, u sto i spadaju sve tri sprave koje si nabrojala kao prijedlog. X5D je prestar u odnosu na druge i nije bas iste kvalitete. umjesto ja bi dodao rabljeni Triton LE. ne znam kako se sad krece cijena. ali ako i je vise od 500 nije puno vise. Takodjer Yamaha CS2x i CS6x. Yamahe imaju sigurno bolje klavire i od korga i rolanda, u ovoj klasi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Svirala bih hard rock, heavy metal, power metal,classic rock, neke svoje stvari, ambiental, alternativu... Ne znam ?ta bi trebalo da očekujem, jer nikada nisam imala pristojne klavijature,samo one poludečije
![]() Ba? se osećam k'o prava neznalica ![]() Za početak bih svirala kod kuće, da se malo podsetim tehnike (nisam svirala neke 3 godine ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Sad sam videla i ovu novu poruku. ?to se tiče polovnih instrumenata, malo sam skeptična, jedva sam skupila ove pare, a ako mi se pokvare, samo mogu da se ubijem! Uz nove bar imam garanciju...valjda..?
Uzgred, ponudio mi je jedan muzičar Korg Triton LE za 650 ?, ali to mi je malo previ?e novca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa sempler i njegove mogućnosti su u tvom slučaju jako bitne, (mo?da i bitnije nego ne?to drugo) jer gomilu toga mo?e? ovako naći na diskovima sa samplovima i prebaciti na klavijature, na primer, te zvučne efekte o kojima priča?.
Gomila bendova se u su?tini bazira na tome da su farbe upotrebljene na albumu usemplovane, ako su lagali la?em i ja tebe ali mislim da Rudess (iz DT) većinu farbi na koncertu ima kao samplove u klavijaturi a ne kao farbu same klavijature. Ja lično nisam klavijaturista, pa ti za izbor konkretnog modela ne mogu pomoći, uglavnom me moj klavijaturista zasipa informacijama na tu temu ![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja se ne bi previse bojao rabljenih klavijatura japanske proizvodnje, znaci Roland, Yamaha, Korg. Sve su poprilicno pouzdane. Tim vise sto za 500-tinjak eura nema iole kvalitetnije nove klavijature za tvoje potrebe.
Lose moze biti ak naletis na klavijaturu nekog gazera, sto smrdi po dimu i sa flekima od gemista, al to mozes odmah detektirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nije to previse novca za triton le, ali bih pre u tvom slucaju uzeo Roland XP30, koji ima i solidne dirke, odlican izbor preset zvukova, fin editing,i dobar je u live varijantama. Ne bi smeo da bude preko 550, 600e, maaaaximalno, a jako slatka spravica.
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Da li moze neko da mi kaze cene za sledece modele:
YAMAHA S03 ROLAND JUNO D YAMAHA MM6- da li neko zna gde se moze nabaviti ova klavijatura,i da li je bolja od prethodne 2, i od korga x5d? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ya,maha - Mitros music, Roland - Mega Music, Beograd. Najbolje da kupis Novosti oglase, sredom za te kontakte i klavijature
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
posjedujem
gebr.stingl wien koncertni klavir koliko vrijedi |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 07-10-2008 11:50 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature no.3 | Salvador Diaspora | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 07-10-2008 02:41 PM |