|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mada ako je bas to toliko izrazeno probaj da nadjes tu nezgodnu frekvenciju sa nekim eq-om... namesti visok Q i juri ga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Uh...Znate koji fazon,ja se nekih 5 godina bavim produkcijom i to...I konstatno su mi sibilanti pravili muku...Ali,u skorije vreme kako sam usavrsio tehniku mixanja tih problema vise nemam...Hocu reci,na sirovom snimku ima malcice izrazenijih sibilanata ali to lako sredim waves desserom, sa malim komprimovanjem na sibilante, na kome skidam oko 7khz...Na nekim ljudima koje snimam ni ne koristim desser...Sta sam ja vremenom primetio,primetio sam da prejaka kompresija na vokalu moze da izazove jake sibilante,tako da pogledaj da nije to problem,ako prilikom usnimavanja imas prejaku kompresiju na Voice Master-u,sibilanti ce biti jaci garant!Pa sad nek me ubije neko ako ne misli isto kao i ja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
"LIQUID Mix + PowerCore element" PROBLEM | X_curve | DSP forum | 9 | 12-12-2007 05:43 PM |
Veliki problem sa "SX3" !!! POMAGAJTEEEEE! | Patalo | Audio Software | 27 | 07-07-2005 11:17 AM |