|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
jedino sto ja jos zelim za svoj rhodes je jedna suitcase tremolo pedala (speakeasy music ili major key) i mali fender bassman 59. njam njam njam.. Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Speakeasy je super! Imaju sjajan program, restauracije su im neverovatne.. jedna od najlepshih fotki ![]() Last edited by MHz; 21-01-2007 at 02:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi moji,
Blago vama sto ste mladi, pa ne znate kakva je katastrofa bio taj RHODES, da ne kazem Fender... Posle svakog cimanja se rastimuje, nejednake jacine pojedinih tonova, menja boju i kad treba i kada ne treba, tezak je NEOPISIVO (imao sam, nazalost, i stage i suitcase model) mislim da se taj suitcase jos vuce negde po radio beogradu...Osim sto mora da se stimuje, glave mu se dirke, pucaju one zicice, (tines) gumice se zaglavljuju - sve to pricam o POTPUNO NOVOM instrumentu, takvom kakav sam doneo iz New Yorka, a za transport sta sam platio, ne smem ni da se setim, a posledice cimanja istog, kao i Hammonda C3 i leslija, danas itekako osecam (krsta) Man'te to "idolopoklonstvo" starim instrumentima, narocito RHODES i HAMMOND, kada sada postoje zaista veoma pristojne emulacije, i narocito "Physical modelling" koji je jos bolji nego samplovi, to vam kaze matori muzicar (50+) KOJI IMA VEOMA, VEOMA BOGATO ISKUSTVO SA TIM "STARUDIJAMA" ukljucujuci osim navedenih i Oberheim modular 4 voice, Clavinet D6, ARP 2600 (on je jos i najlaksi, ali je fuseraj do bola, i tesko se stima, mada ne tako tesko kao Mini Moog koji je bio katastrofa)...Blago vama sto zivite u "modernim vremenima" ali ne preterujte sa teorijama kako su "pravi analogni" sintovi nesto mnogo bolji nego danasnji, i slicno. Ja veoma postujem hardware sintove u odnosu na virtualne na P.C.- ima koji svi zvuce "providno" i sterilno, ali danasnji hardware sintovi su zaista odlicni, narocito kada se malo vise "odresi kesa"... Pozdrav svima, i sve najbolje...
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 25-01-2007 at 04:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Uzimajuci u obzir tvoje iskustvo , staz i ostale nepobitne stvari koje ti idu na ruku , slozicu sa sa vecinom gore navedenih stvari . Ali moram da primetim sledece . Rhodes koji sam dobio za " studio " je u lepom stanju , mada je jako mator . Trebalo mi je ceo dan da ga nastimujem i tonski i karakterno po uputstvima Gorana Antovica ( sa foruma ) i oda tada je proslo nekoliko meseci i nema ni jednog traga o rastimavanju , zaglavljivanju i ostalim peripetijama koje su tebe zadesile . Shvatam da ga ne cimam i ne nosim na svirke i sl , sto je sigurno velika razlika od nacina upotrebe koji si ti pomenuo , ali stvarno ( da kucnem u drvo ) nemam ama bas nikakvih problema sa tim .
S' druge strane , cesto sam se ovde sporeckao sa ljudima ( pa i sa tobom ) braneci software i sl stvari , tako da sam probao Rhodes sa svim ( koje sam imao ) software ima i vrlo kriticki uporedjivao . Po mom iskustvu , ima raznih rhodesa ( software ) koji su toliko isproducirani da bi ih i radije koristio za neku elektroniku i sl , ali ako pricamo o zvuku pravog Rhodesa , jedini koji moze prici je NI Elektrk piano . To su ( mislim ) pravi semplovi , i kad se sviraju neki polozeni akordi za balade i sl , zaista je tesko napraviti razliku izmedju dva . Medjutim , kada je bilo reci o nekom fanku , R n B ili slicnoj svirci , razlike su postale mnogo evidentnije , jer pravi Rhodes u raznim dinamikama stvarno dosta menja zvuk dok Ni radi to isto ali u mnogo manjoj meri i negde se izgubi taj " nadrkani " distorzirani momenat i prosto neda sviracu da izrazi svoj " bes " ![]() Naravno da kad radimo neke reklame i sl , ne pada nam na pamet da " palimo " Rhodes , zbog komotnosti ( kvantizacije , i sl ) ali kad se radi o svirci gde Rhodes treba da se cuje ..... stvarno se oseti tih 15 - 20 % razlike . O drugim instrumentima ne mogu da pricam jer nisam imao priliku da ih direktno uporedjujem ..... Eto , mozda ovo pisanije nekome bude i korisno ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kada bih kupio ovaj novi Rhodes, ne verujem da bih ga nosio na svirke, osim mozda na neke vece dogadjaje/koncerte. Za manje svirke, stvarno (pored pc2, laptopa i raznih emulacija) ne vidim potrebu, osim radi lichnog uzivanja (pa ko voli - neka tegli
![]() Shto se tiche emulacija, najvishe mi se svidja Scarbee (www.scarbee.com) koji je sample-based. Od 'physical modelling' emulacija nisu loshi Rey73, emagic.. NI Elektrik mi se nikako ne dopada..shto kaze Max, eventualno za neke balade (mada je opet Scarbee najbolji IMO) ali za neku brzu svirku - nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Istina je da nista ne moze da zameni stvarni "Feel" tih dirki, kao i prenos velocity-ja na te njegove zicice, ali kada govorim o RHODESu ja iskljucivo govorim o njegovoj FUNKCIJI u mixu, u aranzmanu, u toj pominjanoj baladi, i slicno, dakle govoreci o instrumentima, govorim o njihovoj ULOZI a ne o samom instrumentu...Valjda to dodje sa godinama, da ne kazem iskustvom... Dakle, u pravu si, ali sam ja drugacije posmatrao stvar...
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I zapravo pricamo istu stvar gledanu sa razlicitih tacaka ! Ali u jednos stvari se nismo razumeli . Ja UPRAVO govorim o ulozi u mixu . Evo direktan primer ..... radim neki " Princoliki " funk koji ima za pevanje prilicno " domace " pop fraze , ali trenutno mixam samo matricu ..... Ziv bubanj , bas , gitara i rhodes ...... duvaci su pojacani zivim saxovima ... ali su u biti snimljeni semplovi ... E sad .... poceli smo sa NI .... i nikako da uguram tu neku clean funk gitaru u matricu ...... mucio se u nekoliko navrata , jednostavno je visak ...... zamolim drugara da odsvira Rhodes .... i sve je odjednom na mestu !!!! Cak se nisam ni ptrudio .... i prisli smo zeljenom zvuku u mixu za bar 10 % ...... Zato bas mislim da je prednost koristiti te stvari u studiju i mixu .... a mislim da se na zivim svirkama ( zbog kvaliteta razglasa i ostalih stvari koje svi znamo ) uopste ne isplati nositi pravi rhodes jer i na Motifu ima dovoljno " namudjenih " rhodesa koji i te kako vrse svoju ulogu , a sumnjam da bih na nekom nasem osrednjem razglasu mogao odmah da provalim da li je pravi Rhodes ili NI Elektrik Piano ..... Pozdrav Last edited by Max; 25-01-2007 at 01:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Evo i kako zvuchi novi Rhodes
http://www.gearwire.com/media/rhodes...inter-namm.mov Shteta shto nema malo dinamichnijih delova, da moze da se chuje kako bark-uje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RE: NAMM 2009 Anaheim!!! | slowstar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 20-01-2009 06:11 PM |
Namm 09 | darkstar | Pricaonica | 0 | 16-01-2009 12:31 AM |
Novi Kurzweil na NAMM-u | Moritz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 07-04-2007 06:07 PM |