|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kod mene osobno, inspiracija je često znala "izaći" iz dubljih slojeva neke vrste tuge koju svjesno ne nosim, nego tu i tamo znam zaroniti u nju. No, s rodenjem mojeg sincica, k vragu, toliko sam sretna, da nema vise te tuge, a sa time niti stvaranja. Zato sam zabrinuta, sto ako sam izgubila "ono nesto".... ta praznina koju sam uuuuuuvijek osjecala u sebi, sada je ispunjena! Koji ja blesav problem imam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ma slazem se. da. Mozda sam u nekom novom periodu, mozda moram drugacije ispoljavati emocije, mozda se i moze napraviit vrijedno sretno djelo! Hm. Ma moze, moze. Samo je pitanje mogu li ja? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Ehhh... sto se mene tice, ako jednom vise ne bude bilo kreativnosti, a samim tim i entuzijazma i sve preraste u puku fiziku, bavicu se nekim drugim poslom... Otvoricu dragstor, trafiku, tako nesto... a mozda pokusam da se realizujem i u nekim stvarima koje sam jos odavno sanjao...
Pokusacu da postanem: 1. Komunisticki diktator, ili barem zena komunistickog predsednika koja mu se mesa u posao ![]() ![]() 2. Matador! ![]() ![]() ![]() 3. James Bond! ![]() ![]() Mislim, eto par ideja sta valja chiniti kad se muzika pozdravi sa svojim robom ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Psiho
|
![]() Quote:
@ lesha: srecha ili zadovoljstvo su osjechaji najblizhi savrshenstvu. Odluchish razmjestiti namjeshtaj po stanu i ispadne super. Zadovoljan sjednesh i nastoish nichime ne poremetiti raspored koi te chini sretnim. No ako ti nie uspjelo razmjeshtanje i neshto josh uvijek strshi iz minute u minutu ti na pamet padaju nove ideje kako bi mogao rjeshiti problem "strshanja". Ako malo razmislish vrlo je logichno... kreativnost uvijek dolazi iz nesklada, nesavrshenosti i nepotpunosti. Osobe koje potiskuju taj spektar emocija (a danas to mnogi rade) potiskuju i kreativnost.
![]() |
![]() |
#7 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() No, ja vec imam jedno djete i ovo mi se nije dogodilo sa njom. Skladala sam od njenih 4 mjeseci bez problema i to jaaako puno. Ocekivala sam tako nesto opet, kad ono... nista. ![]() Quote:
![]() Vjezbice za kreativnost su super stvar, ali ona prava bozanska inspiracija mi je uvijek dolazila spontano. TO je ono sto mi uuuuuuzasno fali. Ove druge "male" kreativnosti su za slatko malo punjenje baterija, ali nije to ONO. S time da sam svjesna da me vjerojatno vise od pola ljudi ne kuzi sto se toga tiče. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Psiho
|
![]()
Kazhu da nishta ne nastaje ni iz chega... tj. da bi tvoje dijete imalo svoju svijest roditelji se moraju odrechi djela svoje svijesti. Uzmesh li u obzir da ionako koristimo (navodno) jedva 10% resursa i nie neka frka
![]() Tvoja svijest se proshiri vezano uz klinca i sve one aspekte zhivota koje bez klinaca ne mozhesh dozhivjeti... no sve ostalo uglavnom pati od deficita. Tako da govorimo o istom fenomenu, samo ti iz jedne a ja iz druge perspektive. Teshko je biti duboko kreativan kad svakih X sati klinac zahtjeva tvoju pazhnju, a i u medjuvremenu ti svako toliko na pamet padne i osjetish potrebu provjeriti je li sve ok. Fokus na jedno otezhava fokusiranje na druge stvari. Nespavanje (barem po mom iskustvu) ne bi trebalo biti problem. Dapache, nespavanjem iscrpljen organizam rezultira vrlo lucidnim mentalnim stanjima. Jedna od najstarijih shamanskih ili meditativnih tehnika je upravo fizichko iscrpljivanje i dehidracija. Sistem koi radi na minimumu resursa odbacuje sve polovichne i sumljive ideje jer nema snage za polovichne pokushaje. No odrzhati fokus kad si neispavan... to i nie bash lako. Inache... kad god se ljudi masovno slozhe s tobom, znaj da si u krivu ![]() ![]()
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Nova iskustva daju nove perspektive. Neka iskustva trajno mjenjaju nash pogled a neka samo privremeno. Neka iskustva konzumiraju vishe vremena neka manje. Klinci konzumiraju puno vremena... samim time imash manje vremena za sve drugo, ali jedino tako i ima smisla imati klince. Mogu se ja praviti da razumijem kako je to imati klince ali chinjenica je da ne razumijem. I da ih imam opet ne bi imao tvoju perspektivu. Mame to dozhivljavaju bitno drugachije. No s druge strane mehanizam je isti. Pred godinu dana glazba mi je bila SVE na svijetu. Pred 9 mjeseci sam osvjestio velik komad podsvjesti i automatski je sve drugo pomalo izgubilo sjaj. Glazba mi je i dalje najvecha ljubav zhivota ali lista prioriteta se promjenila i povratka vishe nema. Dio svijesti je nepovratno dodjeljen novom prioritetu. Ostaje samo da se nauchimo nositi s time i reduciramo sve one aktivnosti bez koih mozhemo kako se balans ne bi pretjerano narushio. Iskreno jedino shto meni pomazhe je tishina... ne eksterna tishina nego tishina u glavi. Kad um shuti sve shto radim bude brzhe i kvalitetnije odradjeno. Kad ne razmishljam jel ovaj synth zvuchi jeftino, hoche li se svidjet ekipi na forumu, ne bih li trebao josh malo potrazhiti, nema li XY vech slichan synth, jel se to uklapa u XY zhanr glazbe, oche li to itko kupiti ili izdati, a mozhda da kupim UAD pa bi sve zvuchalo bolje, pa ne bih li trebao prilagoditi sound ovome ili onome... I tako bez kraja i konca. Play - stop, play - stop... ili josh gore loop od 1.00 do 9.00. Chim pochne dijalog u glavi duuuuboko udahnem i ponovim mu mantru: "shut the fuck up jebote" Kad jednom stignesh do tishine sve shto napravish bit che upravo savrsheno. Vjerujem da je to "ono" o chemu si pisala par postova unazad ![]() Hvala tebi na interesantnoj diskusiji ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kreativnost u danasnjoj muzici | Everbeatz | Razno | 73 | 18-10-2009 01:39 PM |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Konkretno, ?ta se događa kada ... | alfom | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 13-08-2007 12:58 PM |