Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2007, 09:47 PM   #11
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Analog synth tematika!

Quote:
Originally Posted by balthazaar
au pa nema to veze...vecina Vsti-ova nema veze sa semplovima nikakve...

jel znas o sintezi sta?

semplovi su jedno, ali ako heces sint to je nesto drugo
Jooj, ja stvaarno ne volim te igrice pametovanja. Drzimo se teme.

Samo da odgovorim
O sintezi ne znam nista, ali znam da je
VSTi (instrumente) vrsta plugina koji sluzi za playback sintetiziranog ili SAMPLIRANOG audio zvuka.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 09:49 PM   #12
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

A nekako sumnjam da nitko nije SAMPLIRAO zvuk analognog syntha,nego su to uvijek sinteze?!

I da, SVI VST-ovi koje JA koristim su SAMPLOVI.
Old 04-01-2007, 09:58 PM   #13
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ja ne znam zasto ti ovo dozivljavas kao igru pametovanja..svasta...

ti pricas o sintovima i ja sam podrazumjevao pod tim VSTI sintove sto se tice plaginova...a pravi analogni sintovi tek ne rade sa sempovima tom smilslu, al postoje wavetable sintovi koji.....da ne pametujem sad

nisu uvjek sinteze ima svega i svacega

atmosphere na primjer nije sinteza, a ubija..to bi ti bilo dovoljno..uzmi atmosphere ako ga vec nemas i to je to...

evo pazicu da sto banalnije zborim da ne ispadne da je to neko pametovanje...

a sto se tice teme ja se drzim ko pijan plota...

Last edited by balthazaar; 04-01-2007 at 10:06 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 10:45 PM   #14
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar
ja ne znam zasto ti ovo dozivljavas kao igru pametovanja..svasta...

ti pricas o sintovima i ja sam podrazumjevao pod tim VSTI sintove sto se tice plaginova...a pravi analogni sintovi tek ne rade sa sempovima tom smilslu, al postoje wavetable sintovi koji.....da ne pametujem sad

nisu uvjek sinteze ima svega i svacega

atmosphere na primjer nije sinteza, a ubija..to bi ti bilo dovoljno..uzmi atmosphere ako ga vec nemas i to je to...

evo pazicu da sto banalnije zborim da ne ispadne da je to neko pametovanje...

a sto se tice teme ja se drzim ko pijan plota...
Ma sve ok. Puno smo oboje podrazumijevali, a to se za uspjesnu komunikaciju izgleda ne smije raditi.

Sto se tice pametovanja, ovo koje si sad zapoceo u postu bi mogao bas dovrsiti jer me to sve zanima! Tako da slobodno nastavi. Pametovanje u neg. smislu mi je izgledalo ono s vst.ovima, ali sve ok, skuzili smo se naposljetku.

No, recimo, zasto ne sampliraju prekrasne analogne samplove, ton po ton, kao sto rade s drugim instrumentima? To sigurno zvuci daleko bolje nego da "digitalno sintetiziraju" nesto slicno tome?
Old 04-01-2007, 10:51 PM   #15
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Probaj Hypersonic VSTi, ima mnogo dobrih zvukova od bubnjeva, perkusija, preko gitara, synth-ova, klavira do orkestralnih instrumenata.
Old 04-01-2007, 10:55 PM   #16
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
No, recimo, zasto ne sampliraju prekrasne analogne samplove, ton po ton, kao sto rade s drugim instrumentima? To sigurno zvuci daleko bolje nego da "digitalno sintetiziraju" nesto slicno tome?
ima takvih vsti-ja dosta, ja uglavnom koristim ove sa svojom sintezom, pa ti na zalost ne mogu preporuciti nijedan..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 11:05 PM   #17
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by mrkizoni
Probaj Hypersonic VSTi, ima mnogo dobrih zvukova od bubnjeva, perkusija, preko gitara, synth-ova, klavira do orkestralnih instrumenata.
Imam to. Nije da sam puno dirala, ali ono malo sto sam se poigrala nije zvucalo kao sto zvuce clustechordovi synthovi.

No, pokusat cu ponovno. Mozda sam "vidim" drugacije.
Old 04-01-2007, 11:16 PM   #18
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

@ ANITA

Ono shto ti trazish je Spectrasonic Trilogy.On je "sample based" VSTi. Usemplovani su neki legendarni Moog-vi,Oberheim-i i slichno...

PozZ
Elf is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 11:18 PM   #19
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by ANITA
I također, neki osnovni tipovi synthova i njihove cijene priblizne da se ne zaletim i gledam u ne?to ?to je izvan mog dometa ili pak totalno smeće.
Prvi synth? U tom slučaju preporučam ti Korg MS-2000.

Za njega ne treba? ni?ta učiti. Sve ti je nacrtano na prednjem panelu. Cijena 330-420 USD. Ne sadr?i analogne komponente za generiranje i obradu zvuka, ali daje zvuk sličan analognom synthesizeru.

Druga preporuka bi bio ne?to jači synth od ovog prvog, a to je Alesis Ion.

Cijena 350-450 USD. Ne sadr?i analogne komponente za generiranje i obradu zvuka, ali daje zvuk sličan analognom synthesizeru.

Ako ti ba? ?eli? isključivo analogne komponente u polifoniku ovakvih mogućnosti, skoro pa da mora? dodati jednu nulu na prethodne cijene (ok nije ba? tako ali skoro...). Monofoničke synthove namjerno nisam spomenuo, jer to te vjerovatno nebi previ?e odu?evilo, pogotovo ako ti je to jedini synth.

?to se tiće jeftinijih analognih, u nekom rangu cijena do 500 EUR nađu se Roland Juno 60, Korg Polysix, Roland JX-8P, Roland MKS-70 i Oberheim Matrix 6 tj 1000. Ali to su vi?e manje sprave za točno određen tip zvuka! Nema tu ?aranja okolo (ja bih sada htio ovo, a sada ono).

A one gore "virtual analog" sprave se barem trude ?arati okolo i emulirati 8 puta skuplje synthove, iako naravno ne zvuče kao pravi, ali bolje i?ta nego ni?ta. Pogotovo ako ti je prvi synth.

U srednji rang cijena 1000-1500 USD Roland Jupiter 6, Rhodes Chroma i jo? dosta toga.

A ako ima? novaca i za sprave skuplje od ovoga, onda je lako. Samo pogledaj ovu sliku ispod i kupi? sprave koje su na njoj. Ne mo?e? pogrije?iti!

Na slici: Steven Marshall, kreator najbolesnije sprave u svemiru: Marshall Time Modulator. Izvor slike: http://www.stephenstcroixgear.com/
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 11:19 PM   #20
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf
@ ANITA

Ono shto ti trazish je Spectrasonic Trilogy.On je "sample based" VSTi. Usemplovani su neki legendarni Moog-vi,Oberheim-i i slichno...

PozZ
Pa sto nije trilogy bas? Mislis na one druge djelove spectrasonics-a?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules