|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, kakve veze ima da li je nesto sklopljeno u Kini ili negde drugde ako je odredjeni proizvodjac stavio svoj potpis na taj proizvod a time stavio i svoju reputaciju i eventualni opstanak firme u ruke tog proizvoda. Kinezi nisu retardirani, nisu nista gluplji od ostatka sveta, samo ih ima mnogo i jeftina je radna snaga i to se eksploatise. Svaki proizvod odredjene firme, kako u maticnoj zemlji tako i u Kini mora da prodje odredjene testove kvaliteta.
Druga prica je kada za neki proizvod nesme da se sazna proizvodni proces pa se pravi samo u maticnoj fabrici, ili se proizvod pravi (u Kini recimo) u malo losijim uslovima pa mozda nije bas bas jednak originalu (al' je zato i jeftiniji), sto je slucaj recimo sa procesorima gde su filteri za preciscavanje vazduha u proizvodnom pogonu u maticnoj fabrici mnogo osetljiviji i zadrzavaju mnogo manje cestice. Ovo naravno nema nikakve veze sa proizvodnjom zvucnika jer njima nisu potrebni nikakvi posebni uslovi. Mislim da pogotovo za nizu i srednju klasu zvucnika nema nikakve veze gde su napravljeni. Delovi isti, obuceni (recimo nemac)=obuceni kinez, nemac placen 3000e a kinez 50$ (mozda sam i preterao), ostalo je matematika. PRC rulez ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
no, kad pricamo o KRK rp seriji....ako budes u prilici, otvori jednog i sam se uvjeri koliko je to jadno iznutra... koliko para toliko muzike... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ako uzimas za ke? lovu,imas i popust od 10% jer im je u toku neka "KRK akcija". mislim da im je cijena super i za te pare boga mi tesko mozes uzeti nesto kvalitetnije, ne? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Cenim da se neces zeznuti bilo sta da uzmes u tom rangu, pogotovo sto se (verovatno) neces zadrzati na njima, jer (kao sto ja razmisljam) kako bude raslo tvoje znanje i praksa u radu, tako ce rasti i apetit za boljim zvucnicima i spravama. Nijedan od navedenih zvucnika te sigurno nece razocarati. Podji ti u par radnji i poslusaj ono sto imaju, izaberi opusteno one koji ti se najvise tada dopadnu i polako pocni da skupljas lovu za sledece (bolje).
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ma, video sam i Mackie HR 824 made in China.
Mislim da to stvarno nema mnogo veze sa kvalitetom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Nisam ih cuo, al bih voleo da se javi neko ko jeste da nam prenese utiske. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vibrator
|
![]()
poslusaj i samson rubicon r6a, trebalo bi da su stigli u digital cave..
http://www.soundtech.co.uk/samson/ne...e16cf5c785c60e prema Future Music testu, samsoni su bili najbolji u cenovnom rangu do £299 protiv E-mu PM5, Genelec 8020A, Fostex PM2 MkII mislim da je adam A7 bolje resenje, ali je skuplji od navedenih. Last edited by lesha; 30-12-2006 at 02:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Meni je te?ko da poverujem da Samson mo?e biti bolji od Fostex-a ili Geneleca ali dobro,sve je moguće. Svakako bih ti preporučio RP6,mislim da za tu kintu nema boljih monitora.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|