|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
banned
|
![]() ![]() sad je sve truba... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
a tvoje uopste nisam trazio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Member
|
![]()
Bajaga - Rimljani
Staro se carstvo prostire od planina sa istoka Od planina sa istoka do ostrih morskih hridina Gde stize svetlost nebeska, gde stize ljubav bozija. Cuvari dalekih granica javljaju preko glasnika Juzna plemena ratnicka su stigla ispod zidina I sve je vise barbara, a sve je manje Rimljana. Polazim teska koraka Srcem trgujem ispod oblaka Oci ti ne pokazujem Vidim, ne gledam, samo osecam. Odlazim mokrom ulicom Dane protekle brisem gumicom Trudim se da se ne secam Kad zaboravim, lakse podnosim. Kad zaboravim, lakse podnosim. Ne znam spada li u ovu kategoriju, meni je ovo draga pjesma.
![]() |
#65 | |
Member
|
![]() Quote:
truba mi je država gde se razum ne zadržava gde me glupost razoružava svaki dan (je nečim glupim zatrpan) truba populacija previše strasti, premalo racija ovde je svaka fer kalkulacija nula... al' zato mnogi milioni još mirišu na rat i mirišu na jad prolaze džipovi s biblijskim prizorima na retrovizorima uz najoštrije mladiće lako se lepe tupe devojke i truba im je u Guči da se ne vide dok nose Gucci truba situacija još je u nama izolacija ništa azbuka, edukacija samo lova... znači – truba je da radimo, rušimo, razbijajmo, kradimo ’ajde utoke da vadimo na sve vas i na nas vidiš da ne dira nas vlast a za to vreme neki sitni ljudi sede na nekim krupnim mestima dok neka deca kreću na svoj prvi let i sleću u ružičasti svet na ekranu život od sapuna sa deterdžentom, kafom i ulošcima smejem se i plašim se i molim se za nas zar nije truba takva država gde se svest na vlasti sužava gde se ludilo podržava i svaki čas uđe u nekog od nas i svaki čas uzme po nekog od nas dokle će više biti Srbija zemlja što samu sebe ubija dokle ću jedno te isto da trubim i ja ne znam, dogod se truba osećam ne znam, dogod se truba osećam ne znam, često se truba osećam to znam, evo i sad truba...
![]() |
![]() |
#66 |
banned
|
![]()
Istina... ali valjda će jednom i ta truba, u drugim rukama, drugačiju pesmu odsvirati...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Inače mu ovo nije jedan od jačih tekstova, bar ja nemam takav utisak, ali imao je Bajaga ba? dobrih momenata ranije.
![]() |
![]() |
#68 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Mason
|
![]() Quote:
Inace, jeste politicka pesma... Stvarno je po meni bila impresivna pojava kako su muzichari u vreme SFRJ razvili pravu malu umetnost da u textovima iznesu svoje politicke stavove i poglede, a da niko nema osnova da ih posalje u cuzu ![]() Mnogo je primera za to... Text koji sam kacio vec... Azra-Krivo Srastanje je bio Dzonijevo vidjenje tadasnje SFRJ i u njemu predvideo njen raspad... "Kamo dalje, rodjace" je opisala Tita, grupa Kerber je svoje vidjenje SFRJ iznela u naizgled decijoj pesmici "Mama tata vraticu se ja", gde kaze "Snezana je jedna bila, a patuljaka je sest.." (tekstopisac Dusan Arsenijevic)... mnogi su to radili, ali... tada je to bilo gotovo ludost i bilo je kaznjivo, a svi dobro znamo da je branjeno voce najsladje ![]() Danas su dosla druga vremena... mozes da nasreces na politiku u pesmama koliko hoces, ne moze ti niko nista, pa sve gubi smisao... vise nije zanimljivo ... zato su pojedinci nasli druge skakljive teme... eto, recimo ja znam za jednu pesmu, jednog istaknutog clana naseg foruma koji u tekstu svoje pesme slavi pedofiliju ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Mason
|
![]()
Let 3 - Riječke pi*ke
Podravina, Posavina, Banat, Bačka, Srijem Panonija, Slavonija, Pelagonija Pomoravlje, Povardarje, Podunavlje, Posavlje Kordun, Lika, Boka, Vranje Gorenjsko, Dolenjsko ?umadija, Dalmacija, Istra, Kosovo Međimurje, Prekomurje, Bosna, Zagorje Herceg Bosna, Potisje, Negotinska Krajina ?tajerska, Koru?ka, Kvarner, Sand?ak Nigdje takvog grada nisam vidio Nigdje takvog grada nema Riječke najbolje su čke, čke Vole svoje dečke I daju meni pi*ke pi*ke , čke ?umadija, Dalmacija, Istra, Kosovo Međimurje, Prekomurje, Bosna, Zagorje Herceg Bosna, Potisje, Negotinska Krajina ?tajerska, Koru?ka, Kvarner, Sand?ak Riječke najbolje su čke, čke Vole svoje dečke I daju meni pi*ke pi*ke , čke (x2) Moja Rijeka je najljep?i grad U njoj vlada rokerski sklad Gitaru svira i star i mlad I dok na lukobranu galebovi klikću Ja najvi?e ?tujem Riječku pi*ku Nigdje takvog grada nisam vidio Nigdje takvog grada nema Riječke najbolje su čke, čke ... ![]() ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |