Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2006, 02:16 PM   #41
Aksez2
Junior Member

Default Re: Monitori do 350 eura

Quote:
Originally Posted by Manley

...
prosta matematika monitor od 10000 vredi vise od 1000 evra logicno zar ne...koliko para toliko muzike

Pozdrav

FILOZOFI!!!
Aksez2 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 02:23 PM   #42
Max
Pro Member

Moja iskustva sa Gens ima takodje nisu sjajna .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 02:28 PM   #43
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Aksez2
Ma da bi se mnogo ljudi ovde u berlin smejali kad bi im pokazao tvoju izjavu da su Genelec monitori samo igracke. JA NE! JA TI VERUJEM.

PEACE!
nema ljutnje...najgore je smejati se svojoj gluposti.

Probaj, slusaj, imas svoje usi ne trebam ti ja da bih ti objasnio da to nije vredno, ali ako si ti zadovoljan genelecom onda ti i ne trebam da ti objasnim da je dobro.

Jedino sto hocu da ti kazem je da genelec nije u usima ljudi koji se razumeju nista posebno, vec jedna od mnogih marki na trzistu.
Manley is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 02:30 PM   #44
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
FILOZOFI!!!
pa dobro, objasni mi cemu sluze skupi monitori.

Da bi budale kupovale skupo i balavili po njima?
Old 04-12-2006, 02:33 PM   #45
Aksez2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Max
Moja iskustva sa Gens ima takodje nisu sjajna .....

Pozdrav

Pa svako ima svoj ukus. Sta zeli da cuje a sta ne. Ja kod mene Kuci imam Genelec 8040 a u studio "Klein & Hummel". I jedan i drugi monitor mi se svidja. Kuci radim beatove (ponekad i produkciju) preko Genelec a u studio snimamo vokale preko "K&H". Jos jednom - meni licno se svidja zvuk genelec-a - i cena! I jos kad sam ih uporedio sa KRK V8 ili ADAM P11 ...
Aksez2 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 02:40 PM   #46
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Pa svako ima svoj ukus. Sta zeli da cuje a sta ne. Ja kod mene Kuci imam Genelec 8040 a u studio "Klein & Hummel". I jedan i drugi monitor mi se svidja. Kuci radim beatove (ponekad i produkciju) preko Genelec a u studio snimamo vokale preko "K&H". Jos jednom - meni licno se svidja zvuk genelec-a - i cena! I jos kad sam ih uporedio sa KRK V8 ili ADAM P11 ...
ADAM je 2 klase iznad geneleca. Pazi da ne nagazis na minu sto se ADAM-a tice. Ovde dosta ljudi vole ADAM(sa razlogom) nemoj da te "rastrgnu"

Iz tvojih textova vidim da si nov i da te interesuje, ali pazi se svojih izjava jer ima dosta ljudi na forumu koji su iznad tebe(i mene) po znanju i iskustvu.

Prijateljski savet...mirno citaj i komentarisi dok se ne integrises, pa posle uci i budi naucen.

Umereno i nece biti problema.

Pozdrav
Old 04-12-2006, 02:51 PM   #47
Max
Pro Member

Quote:
Prijateljski savet...mirno citaj i komentarisi dok se ne integrises, pa posle uci i budi naucen.

Umereno i nece biti problema.

Pozdrav

Pretekao si me taman kad sam hteo da reagujem .....

Ali evo , i od mene kao moderatora ..... ovakve prepirke ne vode mnogo cemu ....

@ Aksez 2

U " prikazi svoj studio " ces naci Manley ev studio i pogledaj opremu ( mislim da bas u stidiju ima K& H ... ) , sa druge strane mozes i ti da postavis slike prostora u kome radis , kao i blizi opis onoga sto radis da bolje shvatimo sta radis ..... i koliko su ozbiljne tvoje opservacije ...

Pozdrav

Last edited by Max; 04-12-2006 at 02:53 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 04:22 PM   #48
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
....boggy ce to bolje objasniti, ali ja mislim da je 4-ka ne svira ispod 80hz....to znaci non stop radis sa ukljucenim lo-cut filterom...pa sta ces tu cuti? To je isto, imam karoseriju fererija sa zastavinim motorom...

Moracu da se slozim se Leshom nema basa od 4"
Evo me...

Da.. 4" driver ima suvise malu povrsinu da bi pokrenuo dovoljnu kolicinu vazduha u sobi i formirao ikakav znacajan bass za slusaoca. Proizvodjaci pokusavaju na razne nacine da nateraju te drajvere da sviraju nisko, ali je problem sto onda ne mogu da sviraju GLASNO.... i tako u krug... prakticno donja granica za 4" driver, a da moze i glasno, je nekih 100-150Hz... minimalno... a i to je vec "znojenje" za njega (ponavljam, ako slusalac zeli GLASNO da mu svira).

Ozbiljna karakteristika 4" drivera (ako je kvalitetan) je veoma lagana membrana (najvecim delom zbog manje povrsine), a samim tim manja inercija, a to (teoretski) znaci veca kolicina detalja i preciznije informacije koje on pravi... ako je drajver vrhunski i tako mali, onda mu obicno nema ravnog po pitanju kolicine detalja i preciznosti na mid opsegu... i to je, na zalost sve....

Prakticno zvucnik sa 4" driverom je skoro idealan za kontrolu snimanja glasa, i to mu je neka najveca moguca primena. Sve nize oktave...?... ahm,... pa dobro, moze da se "nabudzi"... ali vrlo brzo dodje do klipovanja drajvera, i tu je kraj price o SPL-u (dobar primer je ADAM Artist)

Inace, nemojte mesati ovu moju pricu sa "Zvucnik mi prekrasno svira".... to nije povezano... zvucnik moze jako lepo svirati i bez mnogo bassa, ali neki put se moramo zapitati i sta to on moze a sta ne moze da odsvira... pogotovo kada od tog zvucnika zavisi necije poslovanje... tada nema bas mnogo mesta za "emocije" ovog tipa

nadam se da sam pomogao

@Aksez2, dobrodosao na Forum!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 04:51 PM   #49
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Aj' ja malo o temi

Cuo sam neke pohvale za Samson, procitao dosta finog o Fostex (ipak je to stari brand) Alesise imao u raznim varijantama..... Prvo, ako Alesis, onda pasivni- na vise mesta se pokazao kao bolja varijanta. Tannoy reveal mi se nikako ne svidja......
Tapco s5... hm, treba uzeti u razmatranje........slusao sam s8, previse tvrdi visoki, ne znam kakav je s5, pogledao bih i nove yamahe, ako su i blizu msp5, to je ok......
verovatno ti nisam pomogao
Old 07-12-2006, 05:31 PM   #50
wazzuu
Junior Member

Quote:
Originally Posted by balthazaar
a kako ti majstore, odredjuje? taj kriterijum ?ta je monitorski zvučnik a ?ta nije?
pa odredjujem na sledeci nachin:
uzeo svoj mix radjen pre 5 godina na uzasnom DIY hi-fiju, poneo do prodavnice i :
1.pustio ga na wharfovima, nije loshe, shtavishe toplo i lepo
2.pustio ga na genelecu- uzas
3.pustio ga na samsonu- uzas
preslushao gomilu muzike uporedjujuci sva 3 zvuchnika, kupio samson (naravno da nisam imao za genelec)

napravio novi mix na samsonu,
1.pustio ga na istom onom uzasnom hi-fiju, ok
2.pustio na malo ozbiljnijem hi-fiju, ok
3.pustio ga na tapcu s8, ok

eto tako...
mozda negde greshim, al sam ovako kupio monitore (prve i u skladu sa debljinom novchanika) i chini mi se da nisam pogreshio
wazzuu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules