|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Ako je odgovor na sve ovo DA onda je vjerojatno blizu APSOLUTNOM sluhu. Ako ne onda je samo dobro nauchio raspoznavati prosjechan raspon ljudskog chujnog frekventnog opsega. btw: naletio sam na curu koja ne zna niti shto su tonovi, oktave, akordi i sl. ali za svaki ton koi nie harmonik broja 8 momentalno utvrdi da "zuji" ili da jednostavno "nie dobar". Shto je najgore zhivi u uvjerenju da nema sluha jer njoj sva muzika zvuchi "krivo" i ona to nie u stanju reproducirat tako "pogreshno". Cura ima ugradjen prirodan tuning fork a brije da nema sluha.
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zna se na cega se misli kada neko ima apsolutni sluh - cujni opseg ljudskog bica koje moze da prepozna tonsku visinu, posto ima ljudi koji to ne mogu anjih je "nauka" nazvala anti sluhisti ili ti ljudi koji nemaju sluha, a to sto ti pominjes je mutant a ne covek. Ljudi koji imaju apsolutni sluh mogu da cuju u svakom shumu i zvuku ( a da nije samo muzicki ton) tonsku visinu , ili pribliznu tonsku visinu ako je ima. (jer cist shum kao shum nema tonsku visinu da me sad tu opet ne bi neko ispravljao). E, oko ovoga mozemo da polemisemo da li sam upravu ili ne, a ne te izvale "da li cujes mikro talase" ![]() Kolega Bitch je jedini merodavan (jer samo njega poznajem sa foruma a da znam da ima takav sluh) da kaze kako on stvarno cuje ili vidi zvuk
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 30-10-2006 at 03:03 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nije valjda ba? TOLIKO bitno da ode? na temu i napi?e? komentar "E NIJE, NEGO" tipa?
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
"Apsolutan sluh" ne postoji.
Da postoji, morali bi prvo da se dogovorimo po koj hercaznoj skali se on racuna. Da li je to A 440 ili A 442 ili A 438... Pricate o dobrom sluhu i o brzoj i vestoj upotrebi istog. Cak ni to nije parametar mnogo bitan za muziku, jer znam par ljudi ciji interpretativni sluh nije bas neki, ali su zato izuzetno muzikalni, sto mislim da je presudnije od toga da li znas da nastimas gitaru ili flautu u eri jeftinih stimera.
![]() |
#5 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za?to je skidanje na sluh bolje od gledanja u Tablature | dejankuki | Audio Produkcija - Osnove | 12 | 25-01-2011 07:14 PM |
?ta je apsolutni sluhista? | xtrasonic | Razno | 101 | 29-09-2007 09:20 PM |
Sta bi tacno bio apsolutni sluh? | fischek | Razno | 3 | 28-09-2007 06:20 AM |