Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Apsolutni sluh (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15782)

balthazaar 29-10-2006 09:04 PM

Apsolutni sluh

prije neki dan mi je dolazio drug da malo sviramo i zezamo se i tako ja sponatno provalim da tip ima apsolutni sluh...rekoh mu"adje okreni se"...i počeh da pritiskam tonove...pogodi čovjek sve...uhvatih c-maj, čovjek kaže c-maj....uhvatih dmol7, on pogodi...itd...onda probah ja...pogodio sam svaki puni ton..ali polu-tonove nisam mogao....

ima li ko od vas ovu mogućnost...i šta mislite--da li se to stiče ili se sa time čovjek radja?

znam da tu dosta zavisi od koncetracije, meni npr. ponekad sami prsti odu na taj tonalitet pjesme koju slušam i hoću da skinem, a nekad ne mogu da pogodim ni najprostije...

MHz 29-10-2006 09:18 PM

Re: Apsolutni sluh

lako je pogoditi ostale tonove ako znash prvi koji ti je zadat :) pogotovo ako je zadat na istom instrumentu..

mislim, tj. znam da je gospodin 'Bitch' apsolutni sluhista ali samo zato shto, kad god se sretnemo, to napomene :) ajde sad, brani se! ;) :)

balthazaar 29-10-2006 09:21 PM

pa da...najbolje je ako je prvo c

MHz 29-10-2006 09:23 PM

da, tada je najlakshe.. :)

Bitch 30-10-2006 02:40 AM

Quote:

Originally Posted by mhz
lako je pogoditi ostale tonove ako znash prvi koji ti je zadat :) pogotovo ako je zadat na istom instrumentu..

mislim, tj. znam da je gospodin 'Bitch' apsolutni sluhista ali samo zato shto, kad god se sretnemo, to napomene :) ajde sad, brani se! ;) :)

...lele, mora da sam bio pijan ako sam ti to rekao... pa nisam ja takav :D ... e brate po Kurz-u pa zar tako ti o meni :) :cool:

Moritz 30-10-2006 07:24 AM

Ne daj se Bitch, ne padaj na te ljubomorne provokacije :rotfl::rotfl::rotfl:....verovatno mu se rastimov'o Kurzweil pa nije ni skont'o dok mu nisi rek'o :rotfl::rotfl::rotfl: ..... pa sad kao hvalis se...mada kad malobolje razmislim :hyper:

MHz 30-10-2006 11:17 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch
...lele, mora da sam bio pijan ako sam ti to rekao... pa nisam ja takav :D ... e brate po Kurz-u pa zar tako ti o meni :) :cool:

Ma zezam se! znam da si apsolutista ;), pa rekoh, bolje ja da kazem, nego da ispadne da se hvalish :) . U pravu je Moritz, ima tu malo i ljubomore..shta cesh, svi bi mi to voleli.. :)

off
@Moritz, Bitch
da znate da mi se rasklimao pitch, pa zeza. gde bih to mogao da sredim? aj na pm, da ne kvarimo temu..

Dushan_S 30-10-2006 12:45 PM

Baj d vej primetio sam da dosta ljudi brka pojmove... Relativni sluh ili jednostavno dobar sluh nazivaju "Apsolutnim"

boggy 30-10-2006 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Baj d vej primetio sam da dosta ljudi brka pojmove... Relativni sluh ili jednostavno dobar sluh nazivaju "Apsolutnim"

Ahm, a kako se zove vestina kada covek ume da, tonove i zvukove koje cuje, prevodi odmah "u herce" (bez tabela, trazenja najblize na nekom instrumentu, pa prisecanje, racunanje... itd.)?

Pitam zato sto ne znam :(

pozdrav

bogi

balthazaar 30-10-2006 12:54 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S

bem ga ja, mislim da je "apsolutan" ako covjek ne gleda a pogadja sve tonove pa i akorde...

All times are GMT +1. The time now is 04:13 PM.