|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo na ovom Ibanezu, koji je trenutno kod mene i koji ima 'jumbo frets', do?iveh prosvetljenje. Naravno da najveću zaslugu ima Veliki Manitu Google, ili ti, onaj koji sve zna.
![]() Na drugoj temi su spominjani neki 'skalpirani' ![]() Sa jumbo pragovima je moguće postići vibrato efekat, samo menjajući pritisak na ?icu. Efekat nije toliko izra?en, ali je primetan. Naravnoučenije: Ako imate jumbo pragove, ne pritiskajte ?ice previ?e jer mo?ete otići malo van ?tima. :o pozz
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
iz mog iskustva...nije ni blizu isto...
jumbo pragovi kod mene daju osjecaj mesnatosti pod prstima...ali opet su jagodice u dobrom kontaktu sa fretboardom... kod skalopiranog vrata tog kontakta uopce nema i feeling je totalno drugaciji i definitivno je potrebna navika... kad sam prvi put duze zasvirao na skalopiranom vratu jagodice su mi se zarile danima bas zato sto sam iz navike "trazio" drvo pod prstima i nesvjesno upirao jace... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Naj?e?će je bilo, ček bre na?timovao sam gitaru, al' ?ta se ovo de?ava. Nekako mi be?e tonovi, pogotovu na nekoliko prvih pragova. ![]() ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pa Tocak je na onom svom "L"-Stratu promenio pragove na jumbo i otada do danas se uvek stima malo "ispod", bas zato sto ti note beze malo "ostro". Nauka je - pogoditi koliko je to "preostro" za tvoju gitaru, pa se onda malo odstimati. Ja nesto ne upirem kada sviram pa mi nije bitno...
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
skalopirani vrat je u principu lakse svirati, tako kazu ljudi koji ga sviraju duze vreme, ja probao i nisam stekao taj utisak, mada kapiiram da nisam mogao da se priviknem na skalop za 10 minuta
![]() ![]() imam dzambo pragove i ne mogu da se porede sa skalopiranim vratom, meni oni najvise odgovaraju jer moram da imam neko odstojanje od samog drveta, osecam se komfornije i nekako imam vise osecaja za svirku, na ostalim "manjim", plicim, pragovima osecaj mi je losiji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pragovi za bass? | milanCHE | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 13-02-2009 09:18 PM |