Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2006, 05:58 PM   #1
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Producentska etika

http://www.electronicflux.com/forum/index.php

zaboravih napomenuti da forum nie produkcijski vech opchenito o el. glazbi, a produkcija je samo jedan pod forum.

Last edited by SHIVA; 12-09-2006 at 06:01 PM.
SHIVA is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 06:08 PM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Evo, ja ne krijem da znam koristit loopove!
Doduse cesce ja kucam, biram kitove, uparujem kickove, blabla bla......
Ali ako mi loop legne, sto da ne? Tweakujem kako mi treba itd....
Pa loopovi i postoje zbog toga ne?
Desavalo mi se da cak i razbijam licno loop na snare hat kick itd
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 06:15 PM   #3
perun
Pro Member

perun's Avatar

@ SHIVA...

Samo me zanima iz koje perspektive posmatras ovaj "problem"... I kako mozes na bilo kom mestu svog texta da upotrebis izraz "MORA, tj. MORATI"... Kad pricas o nekome ili necemu!?

Mnogo si se israo, izvini, ali moram da kazem! Bez ljutnje... Ovo je jako shuplja prica i umesto ove "silne" pameti mogao si da napises samo jednu stvar kao odgovor: SLOBODA!!! I "jedni" i "drugi" imaju mashtu, to je jasno... Ali upravo ih sloboda razlikuje, samo za razliku od tebe tvrdim da upravo vise slobode lezi na strani onih vec "formiranih", iako ne zvuci logicno na jedan, a? E pa, razmisli... "Dokazanost" ili ime, ako je i u startu postojao talenat (a uglavnom itekako) dozvoljava ljudima da se osete malo vrednijim, samim tim im puni EGO rezervoare i daje sigurnost da su uvek ili "sve vise" u pravu! I to nije pogresno!!! To je prirodno!!! Koliko si se bavio ovim "fenomenom" kako ispada iz tvoje price... Potrosi 10 godina manje na razmisljanje o ovome... I videces da je samo jedna stvari tachna, tj. da je kljuch produkcije (sa beatmakingom ili ne) iskljucivo SLOBODA!!! Iskustvo dolazi vremenom... Ali ako su pesme na HDD-u kako kazes, momenat samokriticnosti ne postoji! Ili jako sporo dolazi. Ako upadnes u igru, bez njega ne opstajesh!

Niko nije postao IME zato sto mu je to BILA NAMERA, budi siguran, jer nisi IME! Sam si to davno rekao... I oK... Dakle, (ne pricam o nekim primitivnim nacinima pravljenja i bavljenja muzikom) niko nije slucajno tu gde jeste, a ta chinjenica te je evidentno i naterala da potrosis onoliko rechi na tako irelevantno poredjenje OVIH i ONIH!!! TI NEKI- Ne postoje!!!

Producent nije neko u pokusaju, vec neko debelo u POSLU! Vi ovde pricate o aranzerima-namernicima i aranzerima-profesionalcima... Svaki namernik zeli da bude ovaj drugi. Ako tvrdi suprotno, laze! Ili je vec 100% siguran da to nece biti... Nazalost... (ovde ne pricam o mladim ljudima koji sanjaju svoje snove, vec o onima koji su svesni da sebe zavaravaju- lako cete se prepoznati, ako se nadrkate na mene posle ove)!

A sve to napisano nema nikakve, ali apsolutno, veze sa zivotom (pardon, poslom koji pominjete!)...

PRODUKCIJA = "BOLENJE" K**CA (u najboljem smislu te fraze- tako je najbolje i tako se to i radi)

Cheers!

Samo sam hteo da kazem da 2 kategorije o kojima se diskutuje NE POSTOJE!!! Neke druge 2, opisane iznad, DA!

A celokupna prica nema stvarno veze sa ETIKOM... Uhhhh...

Last edited by lesha; 13-09-2006 at 12:37 AM.
perun is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 06:28 PM   #4
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
Vi ovde pricate o aranzerima-namernicima i aranzerima-profesionalcima... Svaki namernik zeli da bude ovaj drugi. Ako tvrdi suprotno, laze! Ili je vec 100% siguran da to nece biti... Nazalost... (ovde ne pricam o mladim ljudima koji sanjaju svoje snove, vec o onima koji su svesni da sebe zavaravaju- lako cete se prepoznati, ako se nadrkate na mene posle ove)!

Samo sam hteo da kazem da 2 kategorije o kojima se diskutuje NE POSTOJE!!! Neke druge 2, opisane iznad, DA!

A celokupna prica nema stvarno veze sa ETIKOM... Uhhhh...
E da... zaboravih. Cuvajte se onih "prvih" iznad. Oni vremenom, posto su "neshvaceni" postaju najpametniji, a pamet crpe iz prezira prema ovoj drugoj grupaciji.. Uglavnom zavrse kao KRITICARI radeci za neki magazin i pishajuci po svemu sto nije pravljeno "po njihovoj meri"...

Ovo je upozorenje. Voleo bih da takvih bude manje! Zato se sam pridrzavam "recepta "BOLENJE K****"... Probajte, lekoviot je.

A o producentu, u pravom smislu te reci, se ne moze diskutovati kao o umetniku vec eventualno, supervisoru neceg. Sem u slucaju da nije vise od "sebe"! A to je opet SLOBODA! I takvom poriv nije bio novac... vec muzika...
perun is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 07:37 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Veliki (i bogati) producenti su postali to sto su (veliki i bogati! ) radeci na plocama RAZNIH artista kojima su POMOGLI da njihove ploce / muzika bude jos bolja!!!

Neki nemaji pojam i kikovima , lupoviam ili kompresijama..ali znaju dobru melodju, dobru promenu akorda, ...neki cak ni to, ali znaju sta slusaoc trazi i kako da mu to da!

I ovde se svi smeju,jer neko sa laptopom, par softwera i 2 CD-a sa loopovima odmah zove sebe producentom!

Ali kao sto rece Perun, totalno pogresna prica, odvajanje u grupe itd.. TO NEMA!!
Trevor Horn ili slicni njemu, nije poceo da producira da bi zaradio pare, nego je zaradio pare zato sto se muzika koju je radio mnogo prodala, jer se svidja ljudima, itd!!!! Okruzio se ljudima koji znaju da sviraju / programiraju / snimaju i miksaju i sami vice: valja ne valja! ALI NI TO NE MOZE SVAKO !!!!

prema tome, manite se praznih naklapanja....radite SVOJU muziku, plasirajte je negde I AKO JE DOBRA - NEKO CE VAS PRIMETITI !!

Evo, svi ste culi za P Gabrielov remix takmicenje....eto vezbe za produkciju. Ima vokali, ima muzike...ima pesma. SAD ZAMISLITE, DA JE DOSAO KOD VAS I DA IMA SAMO IDEJU ZA PESMU, PA HOCE DA MU VI URADITE PRODUKCIJU I ARANZMAN...

Dokaz da ne moze svako da se zove producentom, je brdo remiksa na njegovom sajtu koji nemaju veze sa mozgom I NE RADE NISTA ZA PESMU - ne pomazu joj uopste...

uf..al volimo da ga siljimo? a?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 07:47 PM   #6
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Epa u potpunosti se slazem sa onim sto je Perun napisao.

@Shiva
Nije bas vezano za temu, ali onaj tvoj avatar je uzasno deprimirajuci, daj malo vedrine...
Old 12-09-2006, 08:11 PM   #7
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by AVaX
Epa u potpunosti se slazem sa onim sto je Perun napisao.
pa ko ti brani?
MHz is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 08:54 PM   #8
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino
Desavalo mi se da cak i razbijam licno loop na snare hat kick itd
heh..i ja ovo nekada radim..
MHz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules