|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
pokusaj nekako da to saniras... Quote:
Ako imas, pozovite ga i pitajte za taj pregradni zid.... konsultujte se sa njim. Quote:
Quote:
To radi u raznim delovima i jedne i druge sobe. Quote:
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Poštovani, konačno, posle, sad već ima ja mislim 2 meseca, mogu da se pohvalim da sam dobar deo posla klasičnog sređivanja.
Izbacio sam sve iz velike prostorije (buduće režije), zidove sam najpre sa dosta muke rešio tapeta i to sve uz pomoć špakle... (muka beše muka!) al avaj!, zatim zidovi su kao i plafon gletovani, zatim krečeni, hmmm, onda sam svu stolariju prešmirglo i dva puta prešo farbom kao i vrata za tu sobu, i isti postupak sam odradio u hodniku... Ove nedelje ću srediti kupatilo, našao sam sanitarije, pločice koje se trebaju zalepiti i sl. Najbitnija stavka u celom ovom postu jeste to što sam pronašao original plana kućice i uradio novi plan sa tim dimenzijama kao i 3d prikaz (uz pomoć ortaka arhitekte). Još bitnije je to što sada znam tačnu strukturu prostora i ona izgleda ovako: - Spoljašnji zidovi: (spolja ka unutra) - debljina 10 cm (po planu mada mi se čini da je malo veća tj. sada već sigurno zbog glet mase, kreča i sl.) 1. Drveni horizontalni opaž 2. Pergament papir 3. Mineralna vuna debljine 8cm 4. Alu papir 5. Iverica debljine 1 cm - Unutrašnji zidovi: - debljina 5 cm po planu (realno nekih 7.5 cm) 1. Ivokal oz. siporeks ploče - Podna konstrukcija: (odozgo ka gore) 1. Legice (to je slovenački valjda...) 2. Mineralna vuna 3. Brodski pod - Stropna konstrukcija: 1. Stropne ploče 2. Mineralna vuna 3. Kningips ploče Evo i nove skice kao i 3 prikaza: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pitanje je sledeće, kako napraviti ne paralelne zidove, koji su tu proračuni neophodni ili da li već neko može da smisli rešenje prostora sa neparalelnim zidovima i eventualno napraviti dve recording sobe tj. vocal booth i još jednu prostoriju za žive instrumente u ovoj desnoj sobi... Provedoh dosta vremena na sajtu John Sayer-a ali poenta je da su sva njegova rešenja proračuni za dati prostor tako da obzirom da nisam toliko vešt niti u fizici niti akustici nisam mogao "stečena znanja" da prenesem na sopsteni prostor... Tu vi nastupate! Ajmo ekipo! HELP! EDIT: Ovo su slučajevi sa John Sayerovog sajta koji su mi najviše pažnje privukli... Ako neko ima predstavu o tome koji su materijali korišćeni (sem onih očiglednih, tipa, mineralna vuna, drvo, oni metalni ugaoni montažeri za knauf i sl.) Link 1: http://www.johnlsayers.com/Studio/Ma...MP-Funky_1.htm Link 2:http://www.johnlsayers.com/Studio/Mainpage/MP-Mark.htm Mada ostali nisu ništa manje interesantni, ovaj prvi mi je nekako regionalno bio blizak a ovaj drugi mi je totalno bio interesantan zbog prostora u kome je napravljen i veličinom... Last edited by DEMONIO; 27-09-2006 at 01:09 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nije valjda da niko nema čak ni ideju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Video sam da si sve lepo nacrtao, da si se mnogo naradio, ali mi nista ne pricas o slusnom testu prostorija... Pusti za trenutak "neparalelne" zidove, i pokusaj da dokucis svojim usima u kakvom ti je stanju prostor koji sredjujes... Teorija koju ti trazis nije dovoljna da te dovuce do cilja bez dilema... Slusanje je vec u stanju da te usmeri. Ne resavas zvucnu izolaciju bucnog dizel agregata, nego akustiku STUDIJA!!! pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Osnovni problem zbog kog nisamo oti?ao sa slu?anjem gore jeste ?to to podrazumeva da preselim svu opremu gore a jo? gore nemam ni sto, ni postolje za monitore niti bilo ?ta drugo, kad se svemu tome doda daljina od kojih 7-8 km od mene (?to i nije previ?e u odnosu na to da bi se i?lo kolima) i da bih onda istu trebao da vraćam kući... mislim da je očigledno zbog čega se to jo? nije desilo...
Dakle nema mi druge, komp, monitore, kartu, kablove i sve pod mi?ku pa u novu re?iju? btw. jesi li mislio na slu?anje bilo kog materijala ili na onaj tvoj test koji postoji da se skine? (ili, kako predpostavljam, oba?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Po?tovani,
podstaknut Ivanovim re?enjem za snimaću sobu komplet Azmafon + Azma Ad ploče + drveni ro?tilj re?ih da vam se opet javim... Dakle, razlog zbog kog nisam jo? uvek postovao neke novine oko novog studije je upravo taj ?to mi je soba gde će biti re?ija tek juče "fri?ko" oči?ćena, i tek sad treba da se dam u pravljenje novog stola, rackova, uno?enje troseda, mini kuhinje i čudesa a pride čekam nekog ortakovog ortaka koji bi trebao da mi uradi re?enje za akustički tretman (i to tako traje sigurno preko mesec dana... tako da ću od njega kao opcije dići ruke..) ali ga jednostavno jo? uvek nema... Već imam iskustva u radu sa Azmafonom a ?to je jo? bolje, heh, čovek tj. firma od koje sam uzimao Azmafon u Ni?u je već radila re?enja nekih ?to muzičkih ?to tv studija komplet u azmafonu ... gotovo da sam siguran na isti način na koji je to Ivan iz Studija Tonac uradio... E sad... Jedina stvar koja mi komplikuje situaciju u realizaciji sličnog poduhvata za moju snimaću sobu jesu - slomljeni zidovi.. Da li neko od vas ima spoznaju ili makar literaturu tj. pristup računici za ovu vrstu manevra jer oko sebe imam brdo arhitekti koji umeju da mi izračunaju neke, akustičke bla bla... ?ta već ali za zgrade u izgradnji, ali slabo ?ta za refrelktovane frekvence i sl. Dakle... kako bi valjalo "izlomiti" zidove tj. mo?da i plafon u prostoriji sledećih dimenzija (u attach-u) - desna soba od 9 m2. Evo i specifikacije materijala kori?ćenih u izgradnji objekta... - *Spolja?nji zidovi: *(spolja ka unutra) - debljina 10 cm (po planu mada mi se čini da je malo veća tj. sada već sigurno zbog glet mase, kreča i sl.) 1. Drveni horizontalni opa? 2. Pergament papir 3. Mineralna vuna debljine 8cm 4. Alu papir 5. Iverica debljine 1 cm - *Unutra?nji zidovi: *- debljina 5 cm po planu (realno nekih 7.5 cm) 1. Ivokal oz. siporeks ploče - *Podna konstrukcija:* (odozgo ka gore) 1. Legice (to je slovenački valjda...) 2. Mineralna vuna 3. Brodski pod - *Stropna konstrukcija: *1. Stropne ploče 2. Mineralna vuna 3. Kningips ploče E i da... visina plafona je 2,20-2,30 nisam ba? 100% siguran ali proveriću koliko sutra... HVALA UNAPRED! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Srecan Rodjendan Boggy ! | Bitch | Pricaonica | 48 | 06-03-2012 09:33 PM |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
boggy, pomoc! | Reinhardt | Monitoring | 12 | 24-02-2008 03:28 PM |
TV i efekat 'prostora' | Nocni | Razno | 6 | 21-09-2004 09:04 PM |