|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
prvo da ti kazem da mi se tvoj potencijalni prostor za studio svidja a pogotovo njegov ambijent...
Zao mi je sto je vecina studija u stvari u urbanim sredinama, a najvise po stanovima... no ljudi se snalaze kako ko moze i ima. Bilo bi mi vazno da nekoga pitas ili sam provalis sta je u slojevima zidova u preseku... sta su stavljali izmedju dve ravne povrsine, staklenu/mineralnu vunu ili stiropor (u sta sumnjam, tada ga nije bilo kvalitetnog, koji se ne bi od toplote "skvrcio" posle nekoliko godina. Ako je staklena vuna, onda ti imas verovatno funkcionalno ono sto danas Rigips radi za unutrasnje pregrade. Zanima me od cega su ti unutrasnje povrsine zidova (ispod tapeta, naravno). Da li mozes da evakuises tavan... odnosno, da li ti je dostupan i da li ti je prazan. Definitivno plafon ti ne moze biti betonski, jer je sve od drveta, cak i stubovi u uglovima kuce. mozes li na crtezu koji si dao, da ucrtas GDE se konkretno nalazi kucerina od blokova blizu tvoje "brvnare"... odnosno, pored kojeg zida, i koliko udaljena. Kakav ti je komsiluk? Da li ce ti biti efikasno "briga me za komsiluk po pitanju buke", ili ces morati i ti da budes dobar komsija. Razmisljaj o tome da ces, recimo, snimati bubanj u dva ujutru, pa mi reci da li ces to smeti da radis... posto ce se skoro sve cuti napolju sto se bubnja tice... Studio ces nameravati da rentas ili da ti sluzi samo za tvoj rad? One dascice na slikama koje lice na lamperiju,,.... sta je to? lici mi na police a negde mi lici na lamperiju... Imas li telefon, i da li imas uredno sredjenu "struju"... mislim, trofaznu, strujomer i ostalo... Nemas sobu za odmor, niti prostor za nju... preporucujem ti da poradis na "terasi" i da je malo prosiris... za "ispijanje piva". Mislim da ti je negde u vecoj sobi i deo za kuhinju... verovatno iza onog paravana.... mislim da ces morati da ostavis nesto nalik na kuhinjicu, samo jos da vidimo kako da je uklopimo u reziju.... Mislim da ce se tamo zimi teze raditi... ali videcemo. Nadam se samo da je termo-izolacija dovoljno dobra to je ponesto od pitanja kojih sam se setio. pozdrav bogi
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Srecan Rodjendan Boggy ! | Bitch | Pricaonica | 48 | 06-03-2012 09:33 PM |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
boggy, pomoc! | Reinhardt | Monitoring | 12 | 24-02-2008 03:28 PM |
TV i efekat 'prostora' | Nocni | Razno | 6 | 21-09-2004 09:04 PM |