|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pod jastukom su najsigurnije!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
interesantno, niko neće ništa da napiše.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa nema tu mnogo filozofije.
Kompozicije mozes zastititi (gle koliko ti-ti-ti-ja) u Sokoju. Ne moras da budes clan nikakve asocijacije kompozitora. Ako imas snimak, notni zapis nije potreban. Samo im se javi i poslace ti formulare. Da, tvoje kompozicije su zasticene i u drugim drzavama, pa i u Bosni. To je sve onako teoretski, a da li i kako funkcionise.... Uvek moze bolje, u slucaju Sokoja i mora bolje nego sada, ali i ovo sada je ipak kakva takva zastita, pa ti vidi....
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja sam se raspitivao za copyright i trademark ovde puno...ima gomila organizacija koje to mogu da "zastite", ali uzimaju mnogo para (i za ovdasnje uslove) pa ni tad , nemogu nista ako neko uradi "slicno" tvojoj pesmi. Ideja se ne moze zastititi! Ja sam imao slucajeve gde je disko kuca radila istu verzije jednog hita i doveli su muzikologa da prepravi sve linije, da su razlicite - a iste,! da ako dodje do suda, nema o cemu da brinu.... Drugo, ako ti neko ukrade pesmu i nista ne uradi sa njom, nema sanse da dobijes neke pare...ako je veliki hit (u svetu - kod nas to nema veze!!) onda mozes da izvuces nesto... Moj savet - posalji sebi, i nemoj mnogo da se uzbudjujes...u danasnja vremena ljudi stavljaju svoje pesme na internet za svakoga da slusa (u nadi da ce se nesto desiti sa njihovom muzikom) da se oni brinu o zastiti, niko ne bi nista stavljao !!! Radi muziku i ne brini mnogo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Napisite svoju zvucnu.... | korenjak | Computer Hardware | 238 | 18-09-2017 01:04 PM |
Pokazi svoju konfiguraciju | dr.Ru | Computer Hardware | 493 | 31-01-2014 06:43 PM |
Kako da prodam svoju muziku??? | loadedmutha | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 13-03-2008 07:51 PM |
Kako je AvaX izdao svoju veru i naciju :-) | idekius | Razno | 30 | 20-06-2005 08:48 AM |