|
|||||||
| Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
E da... ne treba zaboraviti da pojedini proizvodjaci ne prave nikakvu drugu razliku izmedju HiFi zvucnika i profesionalnih monitora (PMC)... osim u finisu kabineta.
Tako da se dilema HiFi vs. ProAudio... u nekim slucajevima lako svede na diskusiju o dobrom i losem zvucniku,... bez obzira na namenu... samo ako se pogleda iz ugla PMC... recimo... ali to je (ipak) prilicna retkost. pozdrav bogi
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Eeeeeh, koliko puta sva ta prica? Znaci mogu da se zakunem da moji monitori ne zvuce potpuno isto kao isti model mog poznanika u istoj sobi!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Zavisi da li su iste boje i koliko se dobro vas dvojica poznajete...
![]() Idem da spavam, majke mi, necu vise
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Mora da je to zbog toga sto se ne poznajemo u dushu!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderator
|
Quote:
pozdrav bogi
|
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
Zvuce drugacije, cak imam specifikacije posebno
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
ma vi?e se tu nezna tko tu koga j...! tko nam danas garantira da nas proizvođaći zvučnika farbaju i to na veliko.čovjek kad da velike novce sam sebe tje?i da je kupio najbolju stvar za te pare i uvjeren je da je kupnja opravdana.danas se vi?e i nezna koji kriteriji su najva?niji pri kupnji barem u nekoj mjeri-za?to su yamaha ns10 bile tako popularne? zato ?to je to nekakvi prvi studijski monitor koji je trebao,a i zvuči kao nekakav ?rotavi zvučnik ni?e hi-fi klase(zbog opona?anja kućnih uvjeta)...smije?no.ba? se pitam,tko danas uopće i kupuje neke vrhunske nearfield zvučnike jer ljudi na "ulici" umjesto da te?e boljoj kvaliteti od wav formata furaju uokolo svoje usb stickove i pod-ove prepune jadnog mp3-a i ostalog smeča.
pouka-uzmi bilo kakav zvučnik i poku?aj ga "naučiti" i tu je kraj svemu.ako čovjek nema sluha i talenta onda mu i najbolji zvučnik neće pomoči,a profić će i iz najjadnijeg monitora izvuči čudo. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() pozdrav bogi
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
pa sad već pričamo o stvarno vrhunskim in?enjerima zvuka i onima koji to rade dugi niz godina.najbolje je u svakom slučaju da ima čovjek 2-3 para monitora da pokrije sve tipove muzike ili sami balans sva tri spektra zvuka(low,mid,high).samo za nas bijednike koji se tu po balkanu mučimo da spojimo mjesec za mjesecom obični monitoring nam ostaje kao jedino prihvatljivo rije?enje.uostalom,toliko studija kućnih sam vidio gdje ljudi jedan monitor stave sebi pored glave,a drugi na vrh ormara i to im je ok.to je ipak grijeh kad su u pitanju pogotovo vrhunski monitori koji onda i ne zvuče vi?e tako vrhunski.i sam smje?taj je velika dilema u audio produkciji,miksanju itd...za manje sobe po mojem mi?ljenju ni ne treba nekakav vrhunski skupi nearfield nego i obični će da ?ljaka.e kad se sjetim one slike iz future musica u kojoj fatboy slim ima sobu pretrpanu s modulima,a na to je sve spojen yamaha ns10 i to s jadnim kabelima i na jo? jadnijem mjestu...pozdrav!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Mason
|
Quote:
Raditi bez pristojnog monitoringa je isto sto i slikati zatvorenih ochiju, ili voziti auto kroz gustu maglu. Sad, naravno da ne treba preterivati... Tacno je mozda i ono: "U rukama Mandusica Vuka, bice svaka puska ubojita", ali ja nisam Mandusic Vuk, niti sa njim imam ikakvih dodirnih tacaka
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 16-07-2006 at 07:32 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|