Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   monitori monitori monitori (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14817)

balthazaar 13-07-2006 02:48 AM

monitori monitori monitori

kako bi ste objasnili razliku izmedju monitora i "obicnih" zvucnika,znam sve ono standardno " da monitor ne treba da laze niti da farba zvuk, da ima sirok frekventi raspon,da ima kvalitetne drajvere idt" ali sta je konkretna razlika izmedju monitora i vrhunskog hi fi zvucnika i da li cijena/kvalitet uvijek idu ruku pod ruku?i da li svaki zvucnik moze da posluzi kao "monitor" kad se covjek dovoljno navikne na njega i kad ga upozna...ja imam npr. jednu staru JVC "liniju" na kojoj sam slusao i radio prije nego sto sam nabavio monitore,ta linija je bila hi-fi u 90-im i stvarno dava topao zvuk mada nije bila bas bogata u basovima i "smjesila se" podosta,ali sam cesto uz DOSTA muke uspjevao da na njoj uradim relativno korektan miks...

sta mislite o ovome?

kVu 13-07-2006 02:53 AM

Re: monitori monitori monitori

Quote:

Originally Posted by balthazaar
kako bi ste objasnili razliku izmedju monitora i "obicnih" zvucnika,znam sve ono standardno " da monitor ne treba da laze niti da farba zvuk, da ima sirok frekventi raspon,da ima kvalitetne drajvere idt" ali sta je konkretna razlika izmedju monitora i vrhunskog hi fi zvucnika i da li cijena/kvalitet uvijek idu ruku pod ruku?i da li svaki zvucnik moze da posluzi kao "monitor" kad se covjek dovoljno navikne na njega i kad ga upozna...ja imam npr. jednu staru JVC "liniju" na kojoj sam slusao i radio prije nego sto sam nabavio monitore,ta linija je bila hi-fi u 90-im i stvarno dava topao zvuk mada nije bila bas bogata u basovima i "smjesila se" podosta,ali sam cesto uz DOSTA muke uspjevao da na njoj uradim relativno korektan miks...

sta mislite o ovome?

ja mislim da si potpuno u pravu

bitna je pesma, sve ostalo manje-vise

Oggy 13-07-2006 02:55 AM

Samo ton, majstore, ton je bitan!

idekius 13-07-2006 02:55 AM

Quote:

Originally Posted by kVu
ja mislim da si potpuno u pravu

bitna je pesma, sve ostalo manje-vise

Bas mi je drago da smo istomisljenici vucko i rado cu ti smixati cd ma mom kamasonic kasetofonu u perfektnom stanju!
A sad, mrsh odvde, iliti SIKTER BRE!:mrgreen:

kVu 13-07-2006 02:59 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
Bas mi je drago da smo istomisljenici vucko i rado cu ti smixati cd ma mom kamasonic kasetofonu u perfektnom stanju!
A sad, mrsh odvde, iliti SIKTER BRE!:mrgreen:

a reci mi deki sto na mojim monitorima kad podignem 65hz na +15db monitori prduckaju, a hi-fi ne?

mislis da to ima neke veze sa ovom gore pricom?

Oggy 13-07-2006 03:00 AM

Nije valjda da imas Kamasonic dvokasetas?!?!?! :o
Crveni? :o

To je bas za sladokusce!

idekius 13-07-2006 03:01 AM

Quote:

Originally Posted by kVu
a reci mi deki sto na mojim monitorima kad podignem 65hz na +15db monitori prduckaju, a hi-fi ne?

mislis da to ima neke veze sa ovom gore pricom?

Vrlo lako, nabijes crevo za usisivach u bass refleks, a drugi kraj u zadnjicu!:mrgreen:

idekius 13-07-2006 03:02 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Nije valjda da imas Kamasonic dvokasetas?!?!?! :o
Crveni? :o

To je bas za sladokusce!

Vintage :da:

kVu 13-07-2006 03:05 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
Vrlo lako, nabijes crevo za usisivach u bass refleks, a drugi kraj u zadnjicu!:mrgreen:

jel? probao si vec? kakva su tvoja iskustva? :D

idekius 13-07-2006 03:06 AM

Quote:

Originally Posted by kVu
jel? probao si vec? kakva su tvoja iskustva? :D

:rotfl::rotfl::rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 08:56 PM.