Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-06-2006, 05:21 PM   #31
cevap
Member

cevap's Avatar

Default Re: Kako se pravi kontra

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pazi, uop?te ti nije dobro poređenje, i te?ko da je to razlog za no?enje DX11. To nije posledica modernizovanja, već toga da nije bitno, i da se ne tra?i zvučni kvalitet. Da neko nosi na tezgu vrhunski workstation, i svira na klavijaturi neki dojajan samplovani ?ivi bas, pa onda da ka?e?, eto, moderna vremena. Ovo je vi?e kao bolenje k. simptom , dakle "?ta znaju ljudi kako zvuči ?ivi bas, kako zvuči kontra na pravoj gitari, kako zvuči pravi bubanj, glavno da se dere ne?to i da pevaljka ima sise. Ma ni harmonika nemora, imam neki patch koji podseća malo i to je to".

Postoje mnogi narodnjaci koji jos ne znaju srediti sami svoje klavijature, i zato kupuju vec provjerene stvari a to su sintovi iz DX serije sa vec nafilovanim bojama.

Ja koristim Korg Pa1xPro + Yamaha V50 + Akai S5000, ali trazim jeftin Korg LE61 bash zbog semplova i zajebancije oko uchitavanja. Moze se svirka odraditi i sa kontrom na DX seriji, ali nije isto kao dobro semplovan bas, u pravu si. Opet kazem, tehnologija napreduje, i ljudi koriste sve vishe te uredjaje, te stoga nije ni chudno ne vidjeti harmoniku u bendu, kad se moze nabaviti vrhunska guerinka semplovana za Tritona!
Old 20-06-2006, 10:13 PM   #32
BB
Junior Member

Neverovatno. Ja sam mislio da ce se u ovoj zemlji malo napredovati. Sviranje "kontre" na DX11 i to iskljucivo u prekomernim kvartama je bilo hit pre vise od 15 godina.

To je lepo stajalo tamnoputim muzicarima koji nisu imali pare za bolji instrument od DX11 i nisu znali sta je akord ali su im ti dvozvuci lepo zvucali

Ali sad je stvarno pitanje ko je kreativniji. Totalno nepismeni likovi koji su na krsu od klavijature svirali dvozvuke jer malim prstom nisu znali gde da ubodu, ili ...
BB is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2006, 12:06 AM   #33
cevap
Member

cevap's Avatar

Old 08-07-2006, 02:48 PM   #34
Muzikant
Junior Member

Quote:
Originally Posted by BB
Neverovatno. Ja sam mislio da ce se u ovoj zemlji malo napredovati. Sviranje "kontre" na DX11 i to iskljucivo u prekomernim kvartama je bilo hit pre vise od 15 godina.

To je lepo stajalo tamnoputim muzicarima koji nisu imali pare za bolji instrument od DX11 i nisu znali sta je akord ali su im ti dvozvuci lepo zvucali

Ali sad je stvarno pitanje ko je kreativniji. Totalno nepismeni likovi koji su na krsu od klavijature svirali dvozvuke jer malim prstom nisu znali gde da ubodu, ili ...
...ili ja koji zavrsim muzicku skolu i skidam njihove dvozvuke jer carsija tako voli....

Posao k'o i svaki drugi, a svako je najpametniji
Muzikant is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2006, 01:48 AM   #35
cevap
Member

cevap's Avatar

Pa druze ako si zavrshio muzichku onda vjerovatno mozesh da sjednesh i da poskidash sve te akorde, i onda da sjednesh i napravish jednu harmonsku analizu. Jeste da povezivanje akorada u ciganiji nije kao u kontrapunktu, i da nema veze sa vezom, ali sama harmonija ide dobrim dijelom na dzez i u svakom sluchaju zvuchi dobro. Meni je iskreno recheno dosadno svirati narodnjake koristeci standardnu shemu I-IV-V-I (dur/mol) ili I-II-VII-I (hidjaz/hidjazkar).
Old 10-07-2006, 03:40 AM   #36
Muzikant
Junior Member

Quote:
Originally Posted by cevap
Pa druze ako si zavrshio muzichku onda vjerovatno mozesh da sjednesh i da poskidash sve te akorde, i onda da sjednesh i napravish jednu harmonsku analizu. Jeste da povezivanje akorada u ciganiji nije kao u kontrapunktu, i da nema veze sa vezom, ali sama harmonija ide dobrim dijelom na dzez i u svakom sluchaju zvuchi dobro. Meni je iskreno recheno dosadno svirati narodnjake koristeci standardnu shemu I-IV-V-I (dur/mol) ili I-II-VII-I (hidjaz/hidjazkar).
U pravu si 100% , pravi ciganski jazz, ali meni je dovoljno malo osnovnog znanja ovih akorada da mogu da odradim neku svadbu i ispracaj... a inace ROMALE ROMALI
Old 10-07-2006, 10:35 AM   #37
cevap
Member

cevap's Avatar

U pravu si i ti, moze se to odraditi i sa mnogo manje harmonije, al problem je kad chujesh jednom tako neshto, hoces da izludish dok sve ne poskidash, jer zvuchi dobro
Old 16-07-2006, 09:58 PM   #38
cevap
Member

cevap's Avatar

Evo jedna baskontra na dx seriji + mrak ciganija na gitari, ja se napio kad sam prvi put chuo ovo

http://www.youtube.com/watch?v=fCxKo...&search=muzika
Old 19-07-2006, 11:10 AM   #39
Muzikant
Junior Member

Dobra svirka. Ziveli !!!
Old 20-07-2006, 03:20 PM   #40
cevap
Member

cevap's Avatar

I to strashno dobra, oni koji misle da su samo "dvozvuci" i prekomjerne kvarte u pitanju, pa poslushajte malo bolje harmoniju

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules