Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-06-2006, 07:05 PM   #21
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Kako se pravi kontra

Ljudi nema smisla ova vrsta svađe. Da se na svadbama sviraju Sting, Metallica i onda ide DJ-isanje, oni sa primarnim interesom da zarađuju od muzike bi svirali Stinga sve redom, a onda vadili gramofone da vrte ploče, znači nije pitanje muzičkih ukusa.
Off, čoveku treba ne?to kao re?enje tehničkog problema koji ima, znači kao da je na primer kamiond?ija, autoprevoznik za pare, pa mu riknula gurtna i ne mo?e da je uvuče u u berlauf.
Nije on ljubitelj starih automobila, lik koji se pali na sportski automobilizam, profesionalni vozač trka ili industrijski dizajner automobila pa da ga interesuje koji je kamion najkvalitetniji ili ?ta su prave vrednosti. On hoće da opravi tamića i uzme pare, nije to umetnost nego posao i tako treba shvatiti i gledati u tim okvirima. ?ta je za nekog muzika i u kojem svojstvu se bavi njom se jako razlikuje od osobe do osobe.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2006, 07:17 PM   #22
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ma, nije ovo ni S od svadje, bar za mene, Cevap i ja smo samo diskutovali. I za mene je bar 80% vremena koje provedem sa muzikom cist posao, najobicnija sljaka, a plafon 20% zadovoljstvo, ali ja to dvoje razlikujem, i ne trudim se da volim ili popularisem neke 'cudne' muzicke pristupe (ne odnosi se ni na kog iz prethodih postova, vec na gomilu klinaca koje znam, koji nauce 30 pesama sa Pinka i 40 sa lokalnog radija i krecu da prezentuju 'uzivo' tu muziku na zurkama i kaficima, svojoj generaciji). Postujem svakog ko posteno zaradjuje hleb, ali veliki problem nas kao branse je sto ga svako i zaradjuje, tako da odosmo daleko...... kao protiv Argentine....
Old 16-06-2006, 07:24 PM   #23
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa dobro, fakat je da je sve do nedavno kvalitet muzike na estradi bio bedan, ali polako se i to menja. Eto, ti daj svoj doprinos pa uradi neke kvalitetne narodnjake bez DX kontre Mo?e? i tango da ubaci? pa da bude u Argentinskom fazonu
Old 16-06-2006, 10:21 PM   #24
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da, a ja sam ubedjen da su 'muzicari' veci krivci i od medija za to

@Muzikant, Cevap
nadam se da nikoga nisam uvredio, samo ponekad imam potrebu da ispravljam 'krive drine'.
Old 17-06-2006, 02:29 AM   #25
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

voze se ciga i sin na bicikli na kojoj nisu radile rucne kocnice.
pustio ciga sina da vozi, ali primetio kako im u susret ide auto i da ce biti belaja..
ciga povika: "udri kontru!", a mali ce "unca, unca"
lesha is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2006, 09:04 AM   #26
cevap
Member

cevap's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Da, a ja sam ubedjen da su 'muzicari' veci krivci i od medija za to

@Muzikant, Cevap
nadam se da nikoga nisam uvredio, samo ponekad imam potrebu da ispravljam 'krive drine'.
Ma nema zime.

Nego ja htjedoh postaviti pitanje, dal vi drugovi u vashim studijima danas koristite one stare trakashe josh uvijek?

Ili mozda PC, sa svom mogucom tehnikom koja se moze utrpati?

Eto ti i odgovor zashto neko danas nece da svira kontrabas vec DX11!
Old 17-06-2006, 10:37 AM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nije ti adekvatno poredjenje. Kod mene u studiju sad snima neka izvorna pevacka grupa, i imaju lika koji im radi aranzmane, ono - cisti narodnjaci (eto, moj Dule, to je sljaka ). Moje je da postavim mikrofone kako treba, ali i da vrsim izbor farbi za te aranzmane. Bass - neki malo modifikovan fingered jazz b. sa tritona, 'kontra' - Real gitar, akustara, ostatak narodnog orkestra sa tritona (gudaci, frulice, klarineti, flaute.....)
Old 17-06-2006, 11:16 AM   #28
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Quote:
Originally Posted by Muzikant
Nema sta da se lozim. Treba mi dobra kontra, tako da cu potraziti DX11 (ili 21 ) kad vec ne mogu da je napravim na is50.
Pozdrav.
Jeftinije ti je koristiti neki laptop na svirci sa vst-i FM7...Za njega ima farbi i kontri koliko hoces
Old 18-06-2006, 12:16 PM   #29
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by cevap
Ma nema zime.

Nego ja htjedoh postaviti pitanje, dal vi drugovi u vashim studijima danas koristite one stare trakashe josh uvijek?

Ili mozda PC, sa svom mogucom tehnikom koja se moze utrpati?

Eto ti i odgovor zashto neko danas nece da svira kontrabas vec DX11!
Pazi, uop?te ti nije dobro poređenje, i te?ko da je to razlog za no?enje DX11. To nije posledica modernizovanja, već toga da nije bitno, i da se ne tra?i zvučni kvalitet. Da neko nosi na tezgu vrhunski workstation, i svira na klavijaturi neki dojajan samplovani ?ivi bas, pa onda da ka?e?, eto, moderna vremena. Ovo je vi?e kao bolenje k. simptom , dakle "?ta znaju ljudi kako zvuči ?ivi bas, kako zvuči kontra na pravoj gitari, kako zvuči pravi bubanj, glavno da se dere ne?to i da pevaljka ima sise. Ma ni harmonika nemora, imam neki patch koji podseća malo i to je to".
Old 18-06-2006, 12:18 PM   #30
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zid
Jeftinije ti je koristiti neki laptop na svirci sa vst-i FM7...Za njega ima farbi i kontri koliko hoces
Laptop computers are not "Pijani Svatovi (tm)" proof, or Beer/Shljivovitza spilling proof either so this is not a very good idea.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules