Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2006, 05:08 PM   #101
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by Gianfranco
mala ispravka:Kuca za koju radis se zove Hed Kandi

radis nesto,sto si vec dogovorio sa njima ili radis nesto sto bi moglo da bude zanimljivo za njih?

hvala druze...engleski mi nije najjaca strana

imam par gotovih stvari koje im se svidjaju, ali hocu nesto novo da uradim i njima da posaljem...inace ide sve preko mog menadzera.....sve je live, (sem bubnja) sax, bass, percussion, hor.....okacicu mp3 kada bude gotovo

Last edited by Manley; 22-05-2006 at 05:12 PM.
Manley is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 07:07 PM   #102
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

U pocetku smo lose krenuli a onda smo naglo popustili.
Izgleda da sam celu guzvu izazvao ja, pa da objasnim.
Kada se Vrac prijavio na forum, i okacio fotke svog ateljea, ja ga pozdravio, pa posle se covek pohvalio novotarijama, pa ih okacio.
Onda ja rekoh: E sada ti nedostaje samo dobar mixer.
Posle toga krenu sve nizbrdo.
Nema ljutnje, mixer ti nije bogzna sta (ali nisam mislio da te uvredim vec da ti dam podstrek da ides ka boljem), e onda eto Peruna itd.

Last edited by LACKY; 22-05-2006 at 07:14 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 10:23 PM   #103
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY
U pocetku smo lose krenuli a onda smo naglo popustili.
Izgleda da sam celu guzvu izazvao ja, pa da objasnim.
Kada se Vrac prijavio na forum, i okacio fotke svog ateljea, ja ga pozdravio, pa posle se covek pohvalio novotarijama, pa ih okacio.
Onda ja rekoh: E sada ti nedostaje samo dobar mixer.
Posle toga krenu sve nizbrdo.
Nema ljutnje, mixer ti nije bogzna sta (ali nisam mislio da te uvredim vec da ti dam podstrek da ides ka boljem), e onda eto Peruna itd.

Pa kad bi dobio velike pare, kupio bi ne jedan - nego 3 razlicita mixera, jer ne bi znao za koji da se odlucim!!! Morao bi da pravim 3 sobe, pa outboard x 3, pa zvucnici x 3...ma idi!!!! A sta imam da se ljutim...nisam ga ja dizajnirao i pravio!! Meni radi. Non-stop sam u sobi pored, gde je SSL G+4000, i ne pravi mi zazubice! Znam da sve sto oni dobiju na njemu, mogu i ja na mom....evo procitajte intervju sa jednim od snimatelja /producenata koji je sada na glasu. Posebno stranu 4....
http://www.resolutionmag.com/pdfs/IN...otownshend.pdf uzgred, ovo je mega casopis (Resolution) zamenio je stari Studio Sound...totalno Pro, ima par dobrih stvari da se procita na web-u ali ne sve sto je izaslo do sad, nazalost...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2006, 12:06 AM   #104
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by p.e.r.u.n.
Pozdrav!!!

Jos malo...Vidim da Atelje Trag ima starog SSL-a serija 5000...kad kazem da znam o cemu pricam sto se tice poredjenja eq-a itd...imam rack (made by Recycled Audio, Keith je radio za SSL puno godina i sad ih odrzava i pravi custom zezalice)..da se vratim, imam rack 4 x Pre amps i 4 x EQ sa SSL-a 5000 (vidi se na slici, na postu) i znam VRLO DOBRO kako zvuce u poredjenju sa Audientom....
evo i Keith-ov site
http://www.recycledaudio.co.uk/products.html pogledajte...
Old 23-05-2006, 01:26 AM   #105
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Jos malo...Vidim da Atelje Trag ima starog SSL-a serija 5000...kad kazem da znam o cemu pricam sto se tice poredjenja eq-a itd...imam rack (made by Recycled Audio, Keith je radio za SSL puno godina i sad ih odrzava i pravi custom zezalice)..da se vratim, imam rack 4 x Pre amps i 4 x EQ sa SSL-a 5000 (vidi se na slici, na postu) i znam VRLO DOBRO kako zvuce u poredjenju sa Audientom....

Evo da i ja pomognem ovom Gospodinu iznad... Kad nas vec pominje, tj. nas "astal"... Tesko je naci 5000 seriju... Ali, mogu se naci bar njihovi moduli... A ko ih i kako pakuje... Verovatno niko kao SSL!

P.S. Gosn' Vrach... Moj "starac" je '90. godiste... Jos uvek je tinejdzer! Chak je 3 puta mladji od tebe.

Pa, evo nekih linkova... nije skupo...

http://cgi.ebay.com/audiojunkie-SSL-...QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/audiojunkie-SSL-...QQcmdZViewItem

Last edited by perun; 23-05-2006 at 01:39 AM.
perun is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2006, 02:06 AM   #106
idekius
Mason

idekius's Avatar

Trebam li da vas zamolim da konverzacija bude prijateljska?

Neka niko ne shvati moj upliv u ovu temu pogresno.

Vrach, tebe neznam, ali cenim tvoj rad, Perunov rad i velika odricanja zarad izgradnje studija takodje cenim...

Volim da chitam postove obojice. Nemojte ovu diskusiju odvuci u pravcu koji zahteva mesanje "sa strane" u vidu korigovanja postova, ili brisanja uvreda.

Sukob misljenja koji imate je jako zanimljiv i nadam se da ce biti odmeren.

Pozdrav!
Old 23-05-2006, 02:32 AM   #107
Max
Pro Member

Koliko god da mi je drag Perunov stav , ipak moram da ga upozorim da je njegov prvobitni nastup na ovom forumu bio daleko goori od Vracevog ( nazivajuci forum Behringerovskim i odgovarajuci deci kako nema nista bez sprave od 10000000000 e ) ... a na moju reakciju ( svi znamo sta se desilo )

Ja licno nisam shvatio da se Vrach obraca sa visine . Mozda se i obraca . Ali ako smo svi uspeli da Perun postane jedan od aktivnijih i korisnijih clanova foruma , mislim da ce to i Vrac vremenom postati .

( nemam zelju da se dalje uvlacim u ovu raspravu .... samo sam hteo da dam komentar )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2006, 09:10 AM   #108
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Iskreno da vam kazem ja nista negativno nisam video u nastupu DaBear-a!

Ipak je ovo "Slike va?ih studio-setup-ova" pa mislim da je logicno da covek iznese i pohvali se time sta ima....nebitno koliko kosta i kakav je setup!

nisam hteo da se mesam u diskusiju jer sam prvo shvatio kao salu i mislio sam da se njih dvojica poznaju, ali sada mislim da perun-ova napadanja nisu nicime opravdana!
Manley is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2006, 10:11 AM   #109
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Koliko god da mi je drag Perunov stav , ipak moram da ga upozorim da je njegov prvobitni nastup na ovom forumu bio daleko goori od Vracevog ( nazivajuci forum Behringerovskim i odgovarajuci deci kako nema nista bez sprave od 10000000000 e ) ... a na moju reakciju ( svi znamo sta se desilo )

Ja licno nisam shvatio da se Vrach obraca sa visine . Mozda se i obraca . Ali ako smo svi uspeli da Perun postane jedan od aktivnijih i korisnijih clanova foruma , mislim da ce to i Vrac vremenom postati .

( nemam zelju da se dalje uvlacim u ovu raspravu .... samo sam hteo da dam komentar )

Pozdrav
Hvala MAX, hvala IDEKUS, hvala MANLEY....dobro je da svi nisu sve shvatili pogresno!!!! Nije nikad bilo nikakve ideje o nekoj raspravi..?? Ja samo pricam onako kako ljudi pricaju ovde i gledam na sve to kao zezanje. Onog momenta, kad pocnemo da tretiramo muziku i miksanje kao neku nauku i filozofiju..ode mast u propast!
A da vas sve upozorim na Audiojunkie-a (sa eBay-a)...gomila ljudi se zali na njega (Ima o njemu i na Geraslutz-u) da ih je ispalio, ili da sprave kad stignu posle 6 meseci ne rade itd...KAUBOJ..ne kupujte od njega!!!
Recycled Audio prodaje njegove SSL Racks preko SVIH Pro dealera koji prodaju Studijsku opremu, SSL mixere,

pozdrav ,
idem sad da radim malo..
Old 23-05-2006, 11:12 AM   #110
perun
Pro Member

perun's Avatar

Ljudi... OK... Dosta zajebancije, govorim u svoje ime... Tj. Dosta "ovakve" neozbiljnosti! Niti sam imao ideju da napadnem "novog vuka u choporu", niti sam hteo da uvredim tebe VRACH!!! I u prvom postu sam rekao da ne shvatis nista lichno.... Pricas o zajebanciji... Dodji u Rumski Bufet da se zajebavamo... Izadji na Chat kad je tu i Shimpraga ili bilo ko... mozemo da se sprdamo lepo! Ovo je izgubilo smisao... Na svaku moju ti dodas svoju... i obrnuto! Nije bitno ko je poceo... Ja sam trazio samo objasnjenja, tj. preciziranje nekih tvojih izgovorenih stavova koji su mi pre licili na predrasude... Iako stojim iza svega sto sam rekao, mislim da nije bilo direktnog vredjanja, samo iznosenja nekih razmisljanja... Ma... nema kraja ovoj prici, jer smo obojica tvrdoglavi, to je evidentno!

Bolje da zavrsimo ovaj topic/offtopic i nastavimo prijatno druzenje na forumu!

@OSTALI... MAX, DEKI... Ideja mi nije bila da nekome pokvarim uchesce, tj. uzivanje u forumu! Budite sigurni... A ako cemo da se vracamo na moje "stare" postove... Tek tada sve ovo nece imati smisla!

JA PREKIDAM ovu prichu... nastavljam u nekoj drugoj temi! Vrach... kao sto iskreno rekoh i pre 2 dana... Zelim ti stvarno prijatne trenutke ovde na Forumu... nije sarkazam!

Pozdrav!!!
perun is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules