Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-05-2006, 03:07 PM   #32
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: Bassisti pomoc!!!

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Ja sam dugo imao slične probleme... Tipa: Ma super mi je gitara, samo mi fali malo kompresora!
Da ti ne nabrajam ?ta sam sve od opreme izmjenjao - pedala, procesora, pojačala, zvučnika u pojačalima... (sramota me je ) i ni?ta nije pomoglo!
Onog momenta kada sam ovo ?to sviram sada bocnuo (sa bendom) u momentu sam shvatio ?ta mi je to falilo sve ove godine...

E sad, naravno da ne mogu svi sebi da priu?te skupe komade; i nelogično bi bilo da svi sviramo "najbolje" instrumente... Htio sam reći da se malo bazira? na istra?ivanje tona (kakav ?eli?) probavanjem gotovih instrumenata; jer tako će? najvi?e da nauči?! Mislim, varijanta "samo zamijenim magnet" zna postati noćna mora koja previ?e ko?ta, a na kraju ne dobije? ni?ta od očekivanog! (ovo ne govorim bez osnove - jer sam sreo dosta ljudi koji su se opekli na isti način)...
I ne zaboravi... prepravljan instrument u toj klasi cijena (ma koliko skupe magnete stavio u njega) je budućem potencijalnom kupcu Prepravljan Instrument i kao takav obično ima drastično manju cijenu! (Ja sam svoju Yamahu nakon 5 godina! sviranja prodao za samo 10% manju cijenu, jer je bila u mint - nedirnutom stanju!)

U najboljoj namjeri...
Da shvatam sta hoces da kazes. Nista, stekace se parice

Jednog dana
MUzzY is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules