Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2006, 11:47 AM   #1
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Default Re: spavanje

Uspješno prebrodio tu bolest... Sad uglavnom liježem prije ponoći, a ustajem oko sedmice! Milina...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 01:04 PM   #2
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Zaspim malo prije ponoci,budim se u pol sedam-sedam vec godinama,ali mi to nije dovljno i opce se ne osjecam svjeze,odmorno i orno.Drugacije ne mogu,jer imam obaveza i ovo je jedini nacin da ih zbavim,a da mi pri tom ostane i slobodnog vremena,koje onda zapravo iskoristim na nacin da krmim pred televizijom,jer sam nakon dana umoran i malo mi se toga da radit.Ako hocu svirati i snimati,nuzno moram neke obveze zapostaviti,nemoguce mi je kvalitetno uskladiti i jedno i drugo.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 01:52 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

od mature vodim slican ritam zivota, koji je izmedju ostalog, rezultirao i dodavanjem nekih 30ak kilograma telesne mase, kao i prvim simptomima srcanih tegoba (tahikardije i sl). Od prosle nedelje radim na jednoj BG televiziji sa radnim vremenom od 10h ujutru, i trebalo mi je par dana da se priviknem, od kojih je krucijalna promena usledila kada sam prestao da popodne posle rucka "nadoknadjujem" san... Uspevao sam da zaspim pre 02 izjutra sto bi me cinilo znacajno sposobnijim za ustajanje u 09:30.
Pre toga... neretko bi mi se desavalo (a narocito u periodu od nove godine naovamo, kada je ponestalo posla), da ostanem budan i do 7-8 izjutra, posle cega bi se budio tek oko 16h.. uzasan osecaj.. i VEOMA nezdravo!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 07:43 PM   #4
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs up Re: spavanje

Moja protekla dva "dana":
26 sati budan -> 14 sati spavanja -> 22 sata budan -> 10 sati spavanja

Ne valja, definitivno.
Old 09-05-2006, 09:13 AM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

sinoc legao posle 2, danas ustao bez pomoci alarma u 9.45, definitivno se bolje osecam

mogu ja to jos i bolje
lesha is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 10:58 AM   #6
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

[pokunjeno spusta pogled i dize ruku]

kriv sam

evo...23 sata u komadu budan....2 sata spavao....i nisam bas sasvim svoj...
Old 10-05-2006, 08:09 PM   #7
MarkoM
Traffica

probajte da legnete pre 23h, vec oko 6 ujutru bi se osecali nikada bolje.Ne znam tacnu teroriju ali "nesto vezano za mozak" se najbolje odmori od 22 do 03 h

ali ozbiljno
MarkoM is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 03:24 AM   #8
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Ako je muzika plemenita stvar, zasto smo mi muzicari na svojevrstan nacin prokleti?
Ja imam 35 godina.Secam se jos dok sam bio osnovac (7-8. razred), kada sam bio budan do 1 sat posle ponoci slusajuci "Disko susret na 33. obrtaju" na radio stanici "202".To mi je bila omiljena radio emisija u to vreme.

Obrni-okreni, unazad 20-ak godina ne spavam u vreme kada spavaju normalni ljudi. Pokusao sam nekoliko puta da zaspim sa decom dok ih uspavljujem, ali sam se uvek budio izmedju 2 i 4 sata, pokusavao da zaspim i nakon pola sata ili sat vremena prevrtanja po krevetu 'ladno ustanem.Onda me hvata kriza u najgore moguce vreme;nekad 6-7, nekad 9 sati uvece.
Svi moji prijatelji i familija znaju za taj moj uzasan bioritam. Sto je najgore, preko dana odspavam vrlo, vrlo retko. Mada mi nekad znaci i kad legnem u tisini 10-20 min. preko dana.

Secam se (pre 15-20 godina) da sam vezbao brzo spavanje. Jedostavno, sam u krevetu ubedjivao sam sebe da moram da budem naspavan do, npr., 6 ujutru, iako legnem u 03!!! Cini mi se da mi je to kao mladjem uspevalo. Mnogo sta mi je bolje uspevalo kao mladjem...
Smatram sebe vrlo kompetentnim da komentarisem ovu neobaveznu temu.
Tvrdim da godine takvog zivota donose niz ozbiljnih i losih posledica.
Ja sam (opet kao dosta mladji) vazio za osobu koju malo sta moze da istera iz takta - sad je suprotno. Imam podocnjake za trojicu. Vadi me dosta sto sam mladolik, iako imam jedan brak iza sebe i cetvoro dece (sinovi, da se ujedno i preporucim )...Valjda velika ljubav prema suprotnom polu!
Visok sam oko 1.75 m i 70kg (+- 2 kg). Obozavam sport, ali nemam vremena, a ni snage da se njime bavim, umeren sam pusac i konzument piva i redje vina.

A, sad ide ono glavno:
Sa tom telesnom konfiguracijom ja imam povisen holesterol, i to ne malo! Hranim se zdravije nego kompletno moje okruzenje ( od skoro sam apsolutno iz jelovnika izbacio sve sto je nezdravo masno). Bio sam mesec dana na terapiji lekom Sortis, a moracu po svoj prilici jos toliko, jer vrednosti nisu svedene u granice normale.Kod mene je ukupan holesterol bio 8.92 i LDL hol. 6.78. Nakon mesec dana terapije + redukovana ishrana - 7.65 i 5.63. vrednosti treba da budu ispod 5.7 i 3.9 .
Necu da "solim pamet" nikome, ali iskreno preporucujem svakome, ko godinama menja noc za dan, da uradi preventivne analize holesterola i glukoze u krvi. Uzrocnik tome moze da bude i poremecaj metabolizma, sto svakako moze da donese i dugogodisnji neuredan zivot.
Da ne zaboravim - Sortis inace spada u grupu lekova koji se daju i ljudima kod kojih je konstatovana eventualna opasnost od akutnog infarkta miokarda! Tako su mi objasnili u apoteci. Ima niz mogucih losih dejstava primene tog leka. Vezano za jetru, impotenciju,...
Meni je moj lekar preporucio dosta seksa i ostalih umerenih fizickih aktivnosti da bih mogao da zaspim na vreme.
Interesantno... Za ovih 35 godina to mi jos nije palo na pamet! Bas cu da probam!

'Ajd, u zdravlje svima!
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2006, 10:19 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Moj otac koji je preko 45 godina svog zivota ustajao u 06 ujutru (odrastao na poljoprivednom kombinatu, pa upisao vojnu akademiju i 35 godina radio od 7 ujutru), trenirao atletiku (veoma uspesno do akademije), ima 181-182cm visine, i celog zivota nije prelazio 80kg, ima abnormalno povisen holesterol. Pre 15ak godina na prvoj kontroli prenerazio je doktore sa ukupnom cifrom pristojno iznad 10, sto je manje-vishe medicinski fenomen.
Zivim sa 2 doktorke pod istim krovom, i mogu vam reci, da je visok holesterol, iako cesto posledica loseg nacina zivota, ipak 90% genetski prouzrokovan.

Zato se i ja zabavljam dok mogu, pa sa svojih 25 godina i 185cm visine teram oko 116kg :P
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules