Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-05-2006, 08:55 PM   #20
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: VOVOX kablovi, fenomenalno!!!

Ajmo ovako... Novation K-Station synth (ili Virus B) se poveze (recimo) Klotz kablovima i u poredjenju sa V-Station-om (soft synth) (ili Virus Powercore)
zvuci skoro identicno.Dakle razlika ne veca od 1%,ali ajde da kazemo 5%.

I sta sada? Uzmem Vovox kabl i povezem K-Station/Virus B i dobijem da zvuci 30% bolje? Dakle za bar 25% bolje od samog sebe?
Da nije ovo malo kontradiktorno?
Pa sta jel u tim kablovima ugradjen neki eq+exciter?

Mislim da si se Manley istripovao ovoga puta.

Moje misljenje je da se sa tim kablovima dobija drugaciji zvuk,koji mozda subjektivno deluje kvalitetnije (mozda prezentnije i sl.) ,ali realno je samo drugacija polazna tacka u koordinatnom sistemu.
A sa EQ-ima,kompresorima i ostalim alatkama, uvek mogu moj vokal (snimljen recimo preko Klotz-a) da doteram do one tacke do koje bi doterao i neko sa Vovox kablovima+ostalim procesingom.

Neki svetski producenti NE mogu sa sigurnoscu da tvrde da li je nesto izmiksano na SSL-u ili kompjuteru,ali zato Vovox kablovi siju za 30% ostale kablove? I to samo za 70 eura !?

Neka se dobija i 50% ne zanima me. Zadovoljan sam sa ovim sto imam.Dobijam uporedive rezultate sa onim sto cujem da drugi u svetu rade.
Kada budem cuo da odjednom njihovi vokali zvuce za 30% bolje,znacu sta treba da kupim.
Gianfranco is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules