|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Ajmo ovako... Novation K-Station synth (ili Virus B) se poveze (recimo) Klotz kablovima i u poredjenju sa V-Station-om (soft synth) (ili Virus Powercore)
zvuci skoro identicno.Dakle razlika ne veca od 1%,ali ajde da kazemo 5%. I sta sada? Uzmem Vovox kabl i povezem K-Station/Virus B i dobijem da zvuci 30% bolje? Dakle za bar 25% bolje od samog sebe? Da nije ovo malo kontradiktorno? Pa sta jel u tim kablovima ugradjen neki eq+exciter? ![]() Mislim da si se Manley istripovao ovoga puta. Moje misljenje je da se sa tim kablovima dobija drugaciji zvuk,koji mozda subjektivno deluje kvalitetnije (mozda prezentnije i sl.) ,ali realno je samo drugacija polazna tacka u koordinatnom sistemu. A sa EQ-ima,kompresorima i ostalim alatkama, uvek mogu moj vokal (snimljen recimo preko Klotz-a) da doteram do one tacke do koje bi doterao i neko sa Vovox kablovima+ostalim procesingom. Neki svetski producenti NE mogu sa sigurnoscu da tvrde da li je nesto izmiksano na SSL-u ili kompjuteru,ali zato Vovox kablovi siju za 30% ostale kablove? I to samo za 70 eura !? Neka se dobija i 50% ne zanima me. Zadovoljan sam sa ovim sto imam.Dobijam uporedive rezultate sa onim sto cujem da drugi u svetu rade. Kada budem cuo da odjednom njihovi vokali zvuce za 30% bolje,znacu sta treba da kupim. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kablovi..... | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 13-11-2008 02:23 PM |
kablovi | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 27-12-2007 05:49 PM |
Kablovi ? | djole970 | Vlado Georgiev | 1 | 10-03-2005 02:46 PM |