| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  02-05-2006, 02:10 AM | #1 | 
| Mason Join Date: May 2003 Location: Otkude Ni?, Serbia 
				 |  Re: Glass master, DDP 

Ma mozes da kupis i OVAKO nesto, ali ja ne vidim chemu to... Zasto bacati pare zbog tudje gluposti? A sta god da mu das, naci ce nacina da sjebe stvar... Ja za DDP nisam znao (ma da me asocira na DDT  ), ali sam uvek bio za slanje wav-ova... Postoji jedna istinita anegdota... Najda je ziv svedok... Pre koju godinu, odemo on i ja da jednom liku (necemo da ga imenujemo) damo CD sa pesmom za jedan od festivala. Znajuci sa kakvim konjinama imam posla, ja narezem Audio\Data CD... Dakle istovremeno wav i audio disc... Nadjemo se mi sa NJIM u jednom kafanchetu u Bg i covek mi se predstavi kao "kompozitor, aranzer, producent, gitarista, pevac i textopisac"... O.K... ja mu dam CD i kazem : -Ovo ti je Audio\Data CD... Dakle, tu imas i wav, a imas i cd audio... Covek me gleda zbunjeno i pita: "A hoce li to da radi kad ja ubacim u CD Player?" Ostalo je samo da mu odgovorim: -Kompozitore, aranzeru, producentu... hoce, radice....   
				__________________ http://www.facebook.com/idekius | 
|   |   | 
|  02-05-2006, 02:16 AM | #2 | |
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
				 |  Re: Glass master, DDP Quote: 
 Ako saljes wav, i taj kome saljes ne moze ili nema cime da prebaci to u DDP, onda najverovatnije mora da nareze CD pa da ga grebuje... na cemu ce da nareze... pa ako nema tu spravu za koju si poslao link... onda ce verovatno taj tvoj wav da nareze u NEKOM CD rezacu... kom rezacu? Bilo kom. LACKY, evo napisah jedan mozda moguci scenario za Idekiusa pa ga prokomentarisi... da li sam ukapirao u cemu je problem... i da li je wav ikakava zastita. pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | |
|   |   | 
|  02-05-2006, 02:27 AM | #3 | |
| Pro Member Join Date: Aug 2005 
 Isto tako ti garantujem da si prvi covek koga sam do sada sreo kod nas i koji je zaiteresovan sta je DDP! A evo za vasu informaciju, ja se vec dugo zamajavam sa DDP-om, i imam sve sto je potrebno da odmah materijal isporucim u DDP formatu, i to vec duze vreme, i to nikoga ne zanima! pa sam cak pomalo poceo da dizem ruke od toga. Last edited by LACKY; 02-05-2006 at 02:33 AM. | |
|   |   | 
|  02-05-2006, 12:10 PM | #4 | |
 LACKY, DDP mi je "falio" kao kockica u mozaiku... nisam se tim delom mozaika mnogo bavio... ali sam slusao svakakve jadikovke... prosto ako DDPa nema trebalo bi ga napraviti... shvatas? Pa to je postalo skoro normalno da se smaras mesecima oko nekog albuma i da ga onda bacis u kantu za djubre... tvoje kolege su se vec navikle na to... da produciraju muziku i da onda sav taj trud ukake zato sto tamo neko ne zna sta je DDP... Apsolutno me ne zanima sto vecina ljudi ne cuje razlike,... na kraju, ja sam jedan od njih... ali ako vec nesto postoji, ljudi se dogovorili i napravili... onda to treba koristiti upravo zbog vasih kolega po belom svetu koji spadaju u grupu malobrojnih koji cuju razlike... zbog vas samih i vaseg posla i nase produkcije... Ne moze se sa "rezancima" iz kante za djubre opravdati ulaganje u preskupe instrumente i studijsku opremu... nema smisla  pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | |
|   |   | 
|  02-05-2006, 01:27 PM | #5 | 
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 

http://store.sonicstudio.com/pmcd.html Evo korisnog linka do Mac based softvera... Sonic Studija!!! Cena nije neverovatna- 795$, tako da ako se ukaze prilika za ovim... nije nemoguce uzeti ga!!! Mada, kao sto rekoh, za prvi full projekat koji budemo slali u Sterling Sound na mastering zahtevacemo ovaj standard... pa, direkt u fabriku!!!   | 
|   |   | 
|  02-05-2006, 01:30 PM | #6 | |
  Mislim da tu ima i podesavanja koja treba znati.. te ako to LACKY zna eto vam servisa... pozdrav bogi 
|   |   | 
|  02-05-2006, 01:34 PM | #7 | |
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
 Pozdrav...   | |
|   |   | 
|  02-05-2006, 02:22 AM | #8 | 
| Pro Member Join Date: Aug 2005 

Ne radi se deki o tome. Pitanje je standarda koji se koriste u industriji diskova. Kod proizvodjaca masina za izradu glasmastera, postoje formati i procedure koji se moraju postovati da bi imao zagarantovano ono sto si poslao na finalnom disku. Zbog toga postoji red i orange buk standard.Jednostavno da bi ljudi ispostovali proceduru i dobili odgovarajuci kvalitet. | 
|   |   | 
|  02-05-2006, 02:28 AM | #9 | 

Ma potpuno kapiram... Sad mi je jasno da bi trebalo slati DDP fajl... i to verovatno nije problem... Ali se svodi na ono da to nema kome da se poshalje  Ma da... treba probati... pa ako vrate, onda im das nesto sto mogu da progutaju... Valjda... 
|   |   | 
|  02-05-2006, 02:33 AM | #10 | 

Izvinjavam se na glupom pitanju unapred... ali sad sam video da Nuendo u Export opciji nema DDP... Dakle, cime se pravi DDP Fajl? 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 10:14 AM | 
| Master Again | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 11-12-2005 01:41 AM | 
| Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 05:27 AM |