|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Da, moguće je da dobro funkcioniše kada ga ne ugasiš, nego samo prekriješ nekim drugim prozorom...
Ali džaba, kad smo Arthur i ja navikli da gasimo na x, pa onda na F3 pozivamo opet... ![]() Jedino to što kažeš... Ne radi, pa se navikavaš da je tako... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Čudi me da danas još neko koristi Cubase, kad danas gledam šta sve postoji,
ne vidim smisao. Logic na windowsima je zastario. Ableton Live je ok kad se uzme u obzir njegov rad s audiom (warp), ali kad se pogleda na same mogućnosti sekvencera, rad s midi-jem, modularnost, GUI, tad je EnergyXT totalni CAR... A tek cijena... 39 Eura ... zaista smiješno za program koji u manje od jednog megabajta nudi više nego divovi poput Cubase-a i Logica zajedno. To ja zovem VFM... A kad još kažem da uskoro izlazi nova verzija koja će se vrtit i na Linuxu... Sori što tako upadam u ovaj forum, inače samo brijem po KVR-u, ali kad vidim da ljudi ovdje uopće nigdje ni ne spominju eXT, malo mi je čudno - ali valjda svi misle da je Cubase bolji zato što košta par stotina eura više... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
medjutim, neke stvari su nelogicno resene i tesko je doci do njih, da ne pominjem da uvek ima nekih malih bugova (ono sto sam ja uocio je nekompatibilnost nekih vsti-ja, neprecizna automatizacija), dok kod abletona (koga koristim) nemam gomilu prozora, workflow je apsolutno najbrzi. da, voleo bih da ima modularnost ext-a, sto je njegova najveca prednost, ali se i ovako sasvim dobro snalazim. sve u svemu, ext ima potencijal, ali jos uvek nije dovoljno stabilan / doradjen da bi ga prihvatila sira publika. naravno, cena mu je najveci adut ![]() preporucio bih svima da ga probaju, makar kao plugin u cubaseu. sto se cubasea tice, on je nuzno zlo. zao mi je sto se logic vise ne razvija za pc, zaista je bio odlican host. ali ko zna, mozda jednog dana poteram osx na pc-u ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nedorađen? I don`t think so... Dobro što se ovog zadnjeg tiče, i sam moram priznat da mi je trebalo neko vrijeme da se naučim na workflow u njemu, ali nakon što sam ga kontinuirano koristio zadnjih 6 mjeseci više nemam nikakvih zamjerki... Ljudi koji favoriziraju Logic često misle da niko drugi nema tipku "L" (kao select track & press "L" to loop selected track) i druge fore... Dobro ima eXT i svojih mana - recimo editiranje midi-CC, pa nema pitch shift cijelog midi-tracka... No većina nedostataka trebale bi biti ispravljene sa slijedećom verzijom. Ali jedna stvar je nenadjebiva: Jorgen (developer eXT-a) je totalni guru i sluša sve sugestije ljudi s foruma, tako da sve nedostatke i feature requeste riješava u roku munja... BTW super mi je ovaj forum, u Hrvatskoj na takvim forumima nema skoro nikog. Kad sam snimio ovaj forum odmah je pao bookmark... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
Vibrator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ovo ti je slab argument, eXT je sad u verziji 1.4 beta, i ovaj link je zastario, a činjenica da stalno dolaze novi featursi i ispravljaju se bugovi samo je pozitivna... Samo skini najnoviju betu, pa ju probaj natjerati da se sruši - ako ti to uspije - onda svaka čast...8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |