|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Radi se o "tajanstvenom" kliktanju krckanju u "CUBASE 3.0.2.623"kao da je preopterecen procesor ....a nije.
konfig: AMD Athlon 2166 MHz (13x167)3000+ 1024 ME DDR SDRAM MB :Abit NF7-sl.NFORCE2.SATA-R Graf ATIMOBILITY Radeon 9200 (128) Zvuk: Terratec 24/96 , EMU 1212 HDD Maxtor (80 Gb serial ata 7200)) dvije particije (sistem a druga projeckti) HDD Maxtor 160 Gb (ser ata 7200) na tom disku imam virtual memoriju itd Dakle ovako u projecktu imam 7 midi traka (+ 3 wave) pokrenuto je i 7 vst instrum Virt Gutarist ,El Guitarist , Trilogy,Hypersonic,B4, BFD i Saxlab. Procesor je na 20 kad startam penje se na 30 najvise 40 e i tad pocinje negdje nakon nekog vremene ?tekat ..kočiti krckat i onda opet dalje i tako redom.A procesor poskakiva do 70. Napominjem da drugi projekat priblizno isto eff i instrumenta ide glatko.Sve se radi u Cubase 3 U "dvojci" izgleda ne..naime jos nisam potpuno provijerio jer ju moram instalirati ali sjecam se da neki stari projeckti nisu nikad stekali kao u trojci. Kako i dali mogu otvarati projeckte nastale u trojci u dvojci..koliko me pamet sluzi to nisam mogao tj. otvarao je tracke bez instrumenata..obratno ide. Sto sam provjeravao..defrag oba diska mjenjanje virtualne memorije(na diskovima)..kao i bez nje itd. Iskljucivanjem pjedinih instr. Ista stvar ..prvo se stanje popravi ako isljucim napr VRG a drugi puta Trilogy itd..nema pravila.Cini mi se da ipak neki od tih vodenjaka tu nekaj z?.va. Mozda ima kakvih savjeta. Hvala!
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
resetuj mixer, pa vidi da li se opet desava. velika je verovatnoca da je u pitanju neki plugin.Iskoristi "search", pa nadji Shotov post koji detaljno objasnjava tu pojavu.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Probaj u System Propertis-Advanced-Performance setings-Advanced da Processor scheduling prebacis na Backgraund servis!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]() ![]() na performance mi opalo na 10 (a u trojci 20)svi isti instrumenti i effekti kao i u trojci..nema nikakvog zakucavanja ..nema ni PREVELIKOG mrdanjaprocesora sve elegantni i fino ?????? ![]() Idem ga probati dalje mucit pa da vidim dokle ce biti miran..javit cu vam pa da donesemo neki zakljucak..i dalje ![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pade mi nesto na pamet (verovatno je apsolutno nebitno
![]()
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
to je sigurno zbog nove synchrosoft zastite
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Neverujem da je samo to. Imam Nuendo originala i 3 je mnogo zahtevniji od 2, jer je potpuno novi engin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Probaj Nuendo 3.2, meni su se 3.02 desavle cudne stvari (nadam se da nece sa ovom verzijom)
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
@Lacky : nije primarni problem u novom engin-u vec u novoj zastiti , Nuendo 3 kao i Cubase sx3 nemaju uopste drasticno razlicite engin-e u odnosu na 2.xx verzije ali je zato zastita dosta ojacana
Good view point is to see world as a dream , when you have something like nightmare , you'll wake up and tell your sealf it was only a dream Last edited by lesha; 10-04-2006 at 01:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase LE! Pomoc! | ferucci | Razno | 4 | 22-09-2009 08:18 AM |
pomoc FX CUBASE... | stacato | Audio Software | 1 | 24-03-2009 10:39 AM |
opet ja i problem, ovaj put CUBASE SX3 | lopovic | Audio Software | 0 | 13-10-2005 08:51 PM |