Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pomoc opet Cubase SX (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14031)

idvi 09-04-2006 11:51 AM

Pomoc opet Cubase SX

Radi se o "tajanstvenom" kliktanju krckanju u "CUBASE 3.0.2.623"kao da je preopterecen procesor ....a nije.
konfig: AMD Athlon 2166 MHz (13x167)3000+
1024 ME DDR SDRAM
MB :Abit NF7-sl.NFORCE2.SATA-R
Graf ATIMOBILITY Radeon 9200 (128)
Zvuk: Terratec 24/96 , EMU 1212
HDD Maxtor (80 Gb serial ata 7200)) dvije particije (sistem a druga projeckti)
HDD Maxtor 160 Gb (ser ata 7200) na tom disku imam virtual memoriju itd

Dakle ovako u projecktu imam 7 midi traka (+ 3 wave) pokrenuto je i 7 vst instrum Virt Gutarist ,El Guitarist , Trilogy,Hypersonic,B4, BFD i Saxlab.
Procesor je na 20 kad startam penje se na 30 najvise 40 e i tad pocinje negdje nakon nekog vremene ?tekat ..kočiti krckat i onda opet dalje i tako redom.A procesor poskakiva do 70.
Napominjem da drugi projekat priblizno isto eff i instrumenta ide glatko.Sve se radi u Cubase 3
U "dvojci" izgleda ne..naime jos nisam potpuno provijerio jer ju moram instalirati ali sjecam se da neki stari projeckti nisu nikad stekali kao u trojci. Kako i dali mogu otvarati projeckte nastale u trojci u dvojci..koliko me pamet sluzi to nisam mogao tj. otvarao je tracke bez instrumenata..obratno ide.
Sto sam provjeravao..defrag oba diska mjenjanje virtualne memorije(na diskovima)..kao i bez nje itd. Iskljucivanjem pjedinih instr. Ista stvar ..prvo se stanje popravi ako isljucim napr VRG a drugi puta Trilogy itd..nema pravila.Cini mi se da ipak neki od tih vodenjaka tu nekaj z?.va.
Mozda ima kakvih savjeta. Hvala!

Oggy 09-04-2006 12:11 PM

Re: Pomoc opet Cubase SX

resetuj mixer, pa vidi da li se opet desava. velika je verovatnoca da je u pitanju neki plugin.Iskoristi "search", pa nadji Shotov post koji detaljno objasnjava tu pojavu.

LACKY 09-04-2006 02:13 PM

Probaj u System Propertis-Advanced-Performance setings-Advanced da Processor scheduling prebacis na Backgraund servis!

idvi 09-04-2006 06:09 PM

:o:o Kuku lele ja ponovo instalirao SX2-kicu i..nikakvo ?tekanje a pazi ovo
na performance mi opalo na 10 (a u trojci 20)svi isti instrumenti i effekti kao i u trojci..nema nikakvog zakucavanja ..nema ni PREVELIKOG mrdanjaprocesora sve elegantni i fino ??????:confused::o
Idem ga probati dalje mucit pa da vidim dokle ce biti miran..javit cu vam pa da donesemo neki zakljucak..i dalje:o:o

Tazman 09-04-2006 07:29 PM

Pade mi nesto na pamet (verovatno je apsolutno nebitno :) )U fajlu od H2O koji dolazi uz cubase sx3 momci kazu da je 70% koda samog cubase-a "zamotano" u zastitni kod i da to drasticno povecava zahtevnost samog cubase-a , kao sto rekoh verovatno nema veze sa tvojim problemom ali ajd reko cisto da pomenem

idvi 09-04-2006 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by Tazman
Pade mi nesto na pamet (verovatno je apsolutno nebitno :) )U fajlu od H2O koji dolazi uz cubase sx3 momci kazu da je 70% koda samog cubase-a "zamotano" u zastitni kod i da to drasticno povecava zahtevnost samog cubase-a , kao sto rekoh verovatno nema veze sa tvojim problemom ali ajd reko cisto da pomenem

Izgleda da odatle gori vatra..upravo sam u fazi probavanja..ali ovaj Cubase 2.2 kojeg isam instalirao je tolko zblesiran da moram svaki puta ponovo ucitavat instrumente (neke napr. Virt gitaristu) pa me to bedira..ali kad sve ustimam za jedno 50% koristi manje cpu-a od SX3. :(:mad:

lesha 09-04-2006 09:05 PM

to je sigurno zbog nove synchrosoft zastite :banghead:

LACKY 09-04-2006 10:57 PM

Neverujem da je samo to. Imam Nuendo originala i 3 je mnogo zahtevniji od 2, jer je potpuno novi engin.

OFF 09-04-2006 11:37 PM

Probaj Nuendo 3.2, meni su se 3.02 desavle cudne stvari (nadam se da nece sa ovom verzijom)

Tazman 10-04-2006 12:39 AM

@Lacky : nije primarni problem u novom engin-u vec u novoj zastiti , Nuendo 3 kao i Cubase sx3 nemaju uopste drasticno razlicite engin-e u odnosu na 2.xx verzije ali je zato zastita dosta ojacana

All times are GMT +1. The time now is 09:34 AM.