![]() |
Pomoc opet Cubase SX
Radi se o "tajanstvenom" kliktanju krckanju u "CUBASE 3.0.2.623"kao da je preopterecen procesor ....a nije.
konfig: AMD Athlon 2166 MHz (13x167)3000+ 1024 ME DDR SDRAM MB :Abit NF7-sl.NFORCE2.SATA-R Graf ATIMOBILITY Radeon 9200 (128) Zvuk: Terratec 24/96 , EMU 1212 HDD Maxtor (80 Gb serial ata 7200)) dvije particije (sistem a druga projeckti) HDD Maxtor 160 Gb (ser ata 7200) na tom disku imam virtual memoriju itd Dakle ovako u projecktu imam 7 midi traka (+ 3 wave) pokrenuto je i 7 vst instrum Virt Gutarist ,El Guitarist , Trilogy,Hypersonic,B4, BFD i Saxlab. Procesor je na 20 kad startam penje se na 30 najvise 40 e i tad pocinje negdje nakon nekog vremene ?tekat ..kočiti krckat i onda opet dalje i tako redom.A procesor poskakiva do 70. Napominjem da drugi projekat priblizno isto eff i instrumenta ide glatko.Sve se radi u Cubase 3 U "dvojci" izgleda ne..naime jos nisam potpuno provijerio jer ju moram instalirati ali sjecam se da neki stari projeckti nisu nikad stekali kao u trojci. Kako i dali mogu otvarati projeckte nastale u trojci u dvojci..koliko me pamet sluzi to nisam mogao tj. otvarao je tracke bez instrumenata..obratno ide. Sto sam provjeravao..defrag oba diska mjenjanje virtualne memorije(na diskovima)..kao i bez nje itd. Iskljucivanjem pjedinih instr. Ista stvar ..prvo se stanje popravi ako isljucim napr VRG a drugi puta Trilogy itd..nema pravila.Cini mi se da ipak neki od tih vodenjaka tu nekaj z?.va. Mozda ima kakvih savjeta. Hvala! |
Re: Pomoc opet Cubase SX
resetuj mixer, pa vidi da li se opet desava. velika je verovatnoca da je u pitanju neki plugin.Iskoristi "search", pa nadji Shotov post koji detaljno objasnjava tu pojavu.
|
Probaj u System Propertis-Advanced-Performance setings-Advanced da Processor scheduling prebacis na Backgraund servis!
|
:o:o Kuku lele ja ponovo instalirao SX2-kicu i..nikakvo ?tekanje a pazi ovo
na performance mi opalo na 10 (a u trojci 20)svi isti instrumenti i effekti kao i u trojci..nema nikakvog zakucavanja ..nema ni PREVELIKOG mrdanjaprocesora sve elegantni i fino ??????:confused::o Idem ga probati dalje mucit pa da vidim dokle ce biti miran..javit cu vam pa da donesemo neki zakljucak..i dalje:o:o |
Pade mi nesto na pamet (verovatno je apsolutno nebitno :) )U fajlu od H2O koji dolazi uz cubase sx3 momci kazu da je 70% koda samog cubase-a "zamotano" u zastitni kod i da to drasticno povecava zahtevnost samog cubase-a , kao sto rekoh verovatno nema veze sa tvojim problemom ali ajd reko cisto da pomenem
|
Quote:
|
to je sigurno zbog nove synchrosoft zastite :banghead:
|
Neverujem da je samo to. Imam Nuendo originala i 3 je mnogo zahtevniji od 2, jer je potpuno novi engin.
|
Probaj Nuendo 3.2, meni su se 3.02 desavle cudne stvari (nadam se da nece sa ovom verzijom)
|
@Lacky : nije primarni problem u novom engin-u vec u novoj zastiti , Nuendo 3 kao i Cubase sx3 nemaju uopste drasticno razlicite engin-e u odnosu na 2.xx verzije ali je zato zastita dosta ojacana
|
All times are GMT +1. The time now is 09:34 AM. |