|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nedorađen? I don`t think so... Dobro što se ovog zadnjeg tiče, i sam moram priznat da mi je trebalo neko vrijeme da se naučim na workflow u njemu, ali nakon što sam ga kontinuirano koristio zadnjih 6 mjeseci više nemam nikakvih zamjerki... Ljudi koji favoriziraju Logic često misle da niko drugi nema tipku "L" (kao select track & press "L" to loop selected track) i druge fore... Dobro ima eXT i svojih mana - recimo editiranje midi-CC, pa nema pitch shift cijelog midi-tracka... No većina nedostataka trebale bi biti ispravljene sa slijedećom verzijom. Ali jedna stvar je nenadjebiva: Jorgen (developer eXT-a) je totalni guru i sluša sve sugestije ljudi s foruma, tako da sve nedostatke i feature requeste riješava u roku munja... BTW super mi je ovaj forum, u Hrvatskoj na takvim forumima nema skoro nikog. Kad sam snimio ovaj forum odmah je pao bookmark... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Vibrator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam prvi Cubase kupio 90-te da bi danas dosao do Nuenda. Stvar je navike, meni ne pada napamet da se smaram sa nekim novim Daw-om(sem kada nebi morao) jer jednostavno loogika Stainberga mi je domaca. To je ista stvar i sa Logicom Ptl-om, to su realno pioniri audio softvera i ljudi su navikli na to.Ako gledas Ptl je softver jako zastareo idejno(kako izgleda i funkcionise), ali jednostavno ljudi su navikli na to i u komercijalnim studiima je standard, jer jednostavno svaki ozbiljan inzenjer zna da radi sa njim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Oggy,ako mene pitas koja je kartica u pitanju...Tascam US122
A ortak moj ima digirack 002 i isto mu se to desava...ja kontam da je bug verzija u pitanju...sa SX2 i SX1 mi se to nije desavalo... Last edited by Jan; 17-04-2006 at 12:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
a koja je ovo sad glupost kod mene.. tokom playbacka u nuendu 3.2 ukoliko zelim da zoom in ili out uradim, cujem opasno krckanje i prekidanje audia... jel to do RAM-a? Ovo nesto kontam desava mi se kad radim sa malo jacim VSTi..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
pa...ili je do Ram-a ili je do procesora...znaci pojma nemam...meni je komp na 1.7ghz sa 512 rama i nije ni cudo sto stavim malo vise efekata i pocne tako strahotno da se koci...ali sutra treba da uzmem novi kom 3ghz 64-bitni procesor i 1024 rama,valjda ce biti bolje...
Definitvno mislim,moze samo da bude procesor ili ram...nista vise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ovo ti je slab argument, eXT je sad u verziji 1.4 beta, i ovaj link je zastario, a činjenica da stalno dolaze novi featursi i ispravljaju se bugovi samo je pozitivna... Samo skini najnoviju betu, pa ju probaj natjerati da se sruši - ako ti to uspije - onda svaka čast...8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |