|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
-veliki broj voices-a -iste note u odsvirane vise oktava/sub oscilator -detune -eq Za sirinu najcesce: -detune -obicno stereo sirenje/skupljanje -phaser -chorus Najmasivniji i "najsiri" lead dobijem kada je lead vrlo uzak,skoro mono (!),a ima prostran i sirok reveb i delay. Mislim da tek istrazujes kako da postignes to sto zelis i pri tom imas iluzije da je tu neki zestoki processing u pitanju... Tako koriscenje kompresora ili stereo enhancera na lead-u igra nebitnu ulogu u celoj prici.Toliko nebitnu da ja se ne secam kada sam na neki od svojih lead-ova stavljao kompresor. Za lead kao lead nema potrebe da se postize neka preterana sirina,osim ako nisi mislio na pad...a mislim da nisi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
jackle & hyde sajt (www.devilswhisper.com) na zalost nisam uspeo da pokrenem.. probaj negde da nadjes detunator.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav @ Zagor - Umesto sirenja u masteru , probaj kompresiju stereo kanala ...... bolji efektat , ne manjas sredinu , a druga verzija je da na odvojeni stereo kanal , paralelno dodajes rasireni , mada se ovo moze postici i kracim reverbom ili malim chorusom cak i kracim delayom stereo signala - ja sam rekao za softwareske delay e ![]() ..... i dalje stojim iza toga ....... ![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
Ko je pominjao shirenje u Masteru??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
... Ja sam pricao o analognom miksu! A momku sam preporucio da napravi sam paralelu izmedju mog iskustva i njegovih mogucnosti ( kompa... )...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ok ....... pogresno sam razumeo ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Mason
|
![]() Quote:
Sad... ovo nije bas to... verovatno je kod njih u pitanju i sama gitara, naravno layerovanje (ali ne kopiranjem vec sviranjem), pojachala, snimac i ko zna sta jos sve ne..., ali kad dva ili vise rifa prvo komprimujem na samom kanalu, pa zatim Fairchildom na grupi i iza njega ih razvucem S-1 imagerom, dobijem nesto nalik tome... mislim koliko toliko... stalno cackam oko toga jer znam sta hocu, ali neznam kako to da dobijem do kraja dobro ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nema zvuka.. | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 06-04-2009 07:28 PM |
koriscenje delay-a za sirenje stereo slike | kalson | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 21-03-2008 05:47 PM |
kvalitet zvuka | liman021 | Razno | 60 | 24-04-2007 05:02 PM |
Jačina zvuka | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 34 | 04-10-2006 02:57 AM |