|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Prvo uskladim glasnoću kicka i bas gitare,koji bi se trebali nadopunjavati,biti tu negdje po glasnoći,time sam si napravio neki temelj,posle dodajem snare i hi hat,koje po potrebi i u skladu s ostalim mixom pojačavam ili sti?avam,ostalo ide po inerciji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Dushan.S. je u pravu, znam o kojoj knjizi prica, imam je, BOBBY OWSINSKY.
Ne postoje pravila za to , najveci broj profesionalaca pocinje KICK-BASS, kazem najveci broj ali ipak pravilo ne postoji. Ipak mislim da je najbolje poceti od FOKALNOG POINTA jedne pesme, kao na primer ako je vocal fokalni point , treba poceti od toga, ako su gitare od toga itd. Pozdrav Last edited by Max; 01-03-2006 at 03:01 PM. |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Prvo bubanjevi i bas. Najvise vremena potrosim na uskladjivanje bas bubnja i bas gitare. Fazon je da se basovi u pesmi drze pod kontrolom. Posle toga ukljucim glavni vokal. Kada se urade bubanj, bas i vokal, pesma bi vec trebala da zvuci dobro i "puno". Posle se sa ovim uskladjuju ostali instrumenti po redu vaznosti.
Ovaj redosled mi se do sada pokazao kao dobar, mada nekog striktnog pravila stvarno nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|