Quote:
Originally Posted by OFF
Hvala Boggy  , ustedeo si mi vreme za kuckanje
@Sineast
.....da se upoznamo: Boggy je pre svega tehnicar,
|
Hvala OFF
Quote:
.... Mislim da ce ti pre svega prostorija ako nije jako dobro sredjena i tretirana akusticki biti veliki problem (a njena velicina pre svega)......
|
Hm... prosecna soba se prilicno jednostavno ponasa na frekvencijama ispod 40Hz, i vrlo cesto je dovoljno samo "dozirati" nivo suba i poraditi na njegovom polozaju u sobi... tako da je OFF u pravu da mogu postojati problemi ali ne VELIKI!... NEMA adekvatnog akustickog tretmana ispod 40Hz za sobe koje nisu velike. Samo polozaj subwoofera u odnosu na monitore, i SPL koji oni ispaljuju napolje...
@OFF Tuzna je prica u tome sto upravo mali monitor (gnjavio sam vas time ranije na Forumu, ko je citao) moze da "trigeruje" sve sobne modove u prosecno malim sobama za slusanje, i da oko 40Hz moze da ostane jos samo jedan ili dva problema u sobama, od nekoliko stotina koji postoje teoretski. Tada sam pricao o tome da je teorija da nearfield monitor smanjuje potrebu za odlicnom akustikom prostorije u kojoj se slusa, prilicno "tanka"... sto i sami primecujete.
pozdrav
bogi