|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super Moderator
|
![]()
Primeacoustic
prednji zid: slika acoustic1.jpg na attached files slika acoustic2.jpg na attached files plafon: slika plafon.jpg na attached files levi pa desni zid: slika levi.jpg na attached files slika desni.jpg na attached files Zasto sam ovo sve postavio??!?! Iskreno zelim nekakvu analizu i preporuku ovoga svega sa komentarima bili oni losi ili dobri slobodno udrite. poz
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! Last edited by Eon; 07-01-2006 at 11:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]()
Zdravo Eon,
Quote:
Nije bas lako proceniti na osnovu (samo) slika kako vam soba zvuci, i da li ste zadovoljni. Probajte wavelet test koji smo napravili prosle godine, pa javite utiske. Imajte u vidu da je taj test jako tesko "odsvirati" bez greske, cak i za basnoslovno skupo slusanje, te pokusajte da uocite samo najgore anomalije. Koristite sopstvene usi kao "instrument". Test mozete prevuci sa http://www.bozoel.com/content/view/29/50/lang,cs/ Razdeljen je u tri fajla, koji pokrivaju niske, srednje i visoke frekvencije. Da ponovim, za svaki slucaj, budite oprezni sa niskim frekvencijama, posto polaze od 10Hz koje ako budete "culi" moze biti kobno za woofer. Izlazni peak nivo je -0.837dBFS, i konstantan je za sve frekvencije. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
Generalno u reziji nam fali jos deblji etison i u gluvoj sobi na podu imamo vuneni tepih pa cemo preko njega jos staviti etison. Znaci kada to uradimo imacemo pravu sliku i rezije i gluve sobe. Skidam ovaj softver pa cemo bas izmeriti i javiti.
P.S. sto se slika tice imas merenja pink, white i 1khz prostorije pa pregledaj i iskomentarisi ako imas vremena. poz
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Koristi samog sebe i svoje kolege u proceni kvaliteta akustike, mani se "instrumenata"... sve je to vezano za "svidja mi se" ili "ne svidja mi se" na kraju krajeva, to znas i sam. Instrumenti za merenja nemaju nikakvu predstavu o subjektivizmu i ukusu slusalaca, ne znaju sta ce vas motivisati da nesto peglate po milioniti put i da bude na kraju odlicno... puno toga ne znaju instrumenti. Ono sto stalno koristite u svom poslu koristite i sada, vas sluh, osim ako ne miksate na peak-metre uvek i u svakom slucaju ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
Da da to si u pravu usi su najmerodavnije ali tu nam je upravo sve ok. Ovo je cisto slikoviti prikaz onoga kako cujemo u redu nekih 70% istinitosti na slici.
Ono sto se cuje je u referentnoj tacki po mom subjektivnom misljenju diglo inace lose proglasene monitore behringer diglo za bar dve stepenice vise. Kao sto sam i gore rekao srednji su se procistili i pojacali. Problem ovih monitora je bio jak bass i high frekvencijski odziv dok je sada sve relativno ravno. odo da prepravim slike ![]() p.s. evo gledajuci slike sve se vidi samo treba zumirati ili te nisam skontao?
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! Last edited by Eon; 07-01-2006 at 12:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Inace vazi jedno jako ostro pravilo, dobar zvucnik zvuci dobro i u losem prostoru, a los zvucnik ne zvuci dobro nigde. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Takodje, ponovi svoja merenja sa samo levim i samo desnim monitorom, posto ne znam odakle dolazi comb-filtering u srednjim... akustika se ne testira "na stereo", posto levi i desni monitor jedan drugog ponistavaju na nekim frekvencijama u tacki slusanja, bolje je uraditi jedan pa drugi. Takodje ne znam odakle dolazi prilicna "dolina" u donjem mid-u.... to je sve sto sam bio hrabar da napisem gledajuci nejasnu sliku... iako nemam pojma cime ste snimali i koji ste mikrofon koristili... obican za pevanje nije bas dobar za te namene, mozda onaj jeftini (50EUR) Behringer merni mikrofon moze biti dobro resenje, nije skup a verovatno je ravan (kao i sve Behringer naprave, ako rade rade, ako ne rade... nema pomoci) Zbog svega ovoga, da ne bih pisao dalje nesto sto moze biti glupost, poslusaj test koji sam ti preporucio, isto prvo levi pa desni zvucnik... da ne bi imali ponistavanja, posto su levi i desni kanal identicni u testu, pa ces videti sam. Ako volite da snimate, snimite i wavelet test mernim mikrofonom na tacki slusanja, otvorite snimljeni fajl u editoru pa pogledajte sta tamo treba da bude a sta imate u sobi... sve se vidi. (opet prvo jedan pa drugi zvucnik) pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sta treba svirati dok se snima?
@Eon Gdje si kupovao "spuzvu" i po kojoj cjeni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Mikrofon sa kojim smo radili je RODE NTK a njen frequency response i behringerov response koji uzimamo u obzir pri namestanju graphic eq-a je na slici u attachmentu Mora se uzeti u obzir da su ovi rasponi frekvencija iz laboratorijskih uslova pa su nemerodavni u celosti ali mozemo da ih koristimo kao vodilju i da koliko toliko sa usima, slikama i vasom pomoci namestimo sobu da zvuci dobro.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixosaurus - Expert Virtual Drums | Mika Technika | Audio Software | 8 | 07-12-2012 01:52 PM |
UAD expert pack ! | Cadaverous | DSP forum | 9 | 13-12-2008 05:52 PM |
studio help | filip | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 03-10-2006 09:52 PM |
FL Studio 4 | milosjeftic | Audio Software | 4 | 08-04-2005 09:34 AM |