Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2005, 08:31 PM   #71
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: Volim Gibonnija

Iz početnog naslova teme mislim da je ovdje najbolje mjesto za novi singl Gibonija, da se malo slegnu emocije iz rasprava, znači jedan mali time out http://www.t-mobile.hr/2/20-60-65-00-00.asp

Pozdrav

Last edited by mandrak; 21-12-2005 at 09:04 PM.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 01:05 AM   #72
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Wink Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by bassystem
?ivaća ma?ina kaska malo će nas samo ?iti tako slu?am tuđe priče oči mi se sklapaju pisaća ma?ina ?uri pi?e neko takno slovo da li jesmo ili nismo pleme, čini mi se di?emo samo da bi udisali ?to je na?e to je jasno habaju se priče noć hvata ?apat ide u?i nam se čulje nema vi?e stida....
.... shivaca masina = politicka mashina = ????

Quote:
rekla je "stani" nisam zano kako teklo je vreme ja sam mislio tek tako ona rekla je "mi" nisam mislio na nas rođen da hodam da ne čujem glas
Koliko znam Djule ima vanbracnog sina koji zivi sa majkom. Da li se ovo odnosi na nju?

Quote:
vidi kako letim sa hiljadu boja osmeh od srca učiniće sve ono ?to je opasno za druge za moju snagu nevidljivo je. Ovde je krug tako nelogičan pravac ljudi u njemu nasukani
Djule "leti". U cemu ili na cemu? Sa pozitivnim razmisljanjem mozes uraditi sve, pa cak i raditi neke opasne stvari vrlo lako, koje su za druge nepremostive. Krug = Matrix = Matrica = uobicajno ponasanje koje se ponavlja iz dana u dan (ljudi u njemu nasukani).

.... itd. To je samo mali deo onoga kako ja vidim njegove tekstove. Namerno sam izostavio druge primere da ne bi neko pomislio da nisam normalan. A i inace nisam normalan (smajlikojiseludackismeje).

Quote:
jel vidi? razliku???
Vidim razliku, ali mislim da si ipak malo prejako okarekterisao ono "tipican bend sa besmislenim tekstovima". Malo je to prejako. Tipican svakako nije barem sa ovakvim tekstovima. Spomenuo si Ekv kao neki referentni bend. Evo Milanovog teksta sa samog kraja karijere (da ne kazem zivota), a vezano za projekat "Angel's Breath":

"CRV

Vi slepi
vi gluvi
vi sebicni ljudi
sto pravite buku bez reda i smisla
bez zasto i zato
za koga i kako

bez pitanja koje bi mozda osusilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije

brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

vi nemi igraci obrednog svog plesa
vi srecni u transu u svetu sto postoji
samo u glavama ljudi bez skrupula
ljudi bez milosti
ljudi bez secanja

vi sto ne znate pljuskove zvuka
boje i mirisa
vi ljudi bez pameti

brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv "

Da li je po tebi ovaj tekst besmislen?

MyPoint je taj da su neki tekstovi malo dublji od drugih. Jos jedno pitanje.
Da li si imao prilike da cujes pesmu "Weather Report - Black Market" (instrumental je, da ?!?!?!?!?) ? ... i ako jesi, da li si dosao do "poruke" pesme?

A sad jedno pitanje za sve ostale. Svi koji imaju ili mogu da dodju do albuma Steve Vai-a "Passion and Warfare" neka pazljivo slusaju ove dve pesme razmisljajuci o njenim naslovima i neka probaju da nadju odgovor na zagonetku:

04 - Answers
05 - The Riddle

... naravno, bice zanimljivije da onaj ko zna odgovor to ne kaze odmah, vec se samo javi.

P.S. hint: Djule <-> Milan = hiljadu boja <-> pljuskove boja
Old 22-12-2005, 01:28 AM   #73
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Nisam hteo da se ukljucujem u raspravu o Van Gogu jer cemo opet otici predaleko, ali se slazem sa onim sto je bassystem napisao.

Drugo...
Ne mozes porediti Milana Mladenovica, jednog od najvecih umetnika i mislilaca ovih prostora sa Djuletom, koji je "Milan u pokusaju", niti njihovu poeziju stavljati "rame uz rame".

Mislim, daleko da sta imam protiv coveka, ali imam protiv nekritickih izjava.
Cak sam voleo da slusam album "Strast" '93. jer je to tada meni bilo OK, ali posle toga, osim pesme "Delfin" (koja je, ah slucajnosti, bas posvecena Milanu) nema nista.
Rimejk "Neko te ima nocas" mi je gore od Stingovog "Every breath you take" i ide na krajnje "ljiga" foru, tipa maturske veceri i ekskurzije.

Eto, ne bih dublje u raspravu oko ovoga, ali da ne bude da sam precutao...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 01:54 AM   #74
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Nisam hteo da se ukljucujem u raspravu o Van Gogu jer cemo opet otici predaleko
Peonta nije vezana za VanGogh.

Quote:
Drugo...
Ne mozes porediti Milana Mladenovica, jednog od najvecih umetnika i mislilaca ovih prostora sa Djuletom, koji je "Milan u pokusaju", niti njihovu poeziju stavljati "rame uz rame".
Ma treba covek (ne daj boze) da umre, pa onda da vidimo kakav je genije bio.

Quote:
Mislim, daleko da sta imam protiv coveka, ali imam protiv nekritickih izjava.
????

Quote:
Rimejk "Neko te ima nocas" mi je gore od Stingovog "Every breath you take" i ide na krajnje "ljiga" foru, tipa maturske veceri i ekskurzije.
Ja bih stvarno voleo da napisem pesmu koja ce da traje toliko godina, da se preslusha 1000 puta, pa ponovo, da svima dosadi, pa da ponovo bude popularna i da se svira na maturskim vecerima i ekskurzijama.

Eto, ne bih dublje u raspravu oko ovoga, ali da ne bude da sam precutao...
Old 22-12-2005, 01:54 AM   #75
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
ne zelim se mijesat u raspravu, samo da padobranski pitam sto imas protiv every breath you take?

(to je jedna od pjesama na koje se najezim pa rekoh cisto da pitam)
Old 22-12-2005, 02:48 AM   #76
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a moze to isto i ovako
http://www.block-out.com/doc/index.htm
nemojte biti lenji u potraznji za odgovorom
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 02:53 AM   #77
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu
Vidim razliku, ali mislim da si ipak malo prejako okarekterisao ono "tipican bend sa besmislenim tekstovima". Malo je to prejako. Tipican svakako nije barem sa ovakvim tekstovima.

ok, onda "netipičan bend sa besmislenim tekstovima".....ok?

molim Vas da se vratimo na temu....evo, ja ga pohvalio, i već mi se njegova nova stvar (Sebi Dovoljna) ne dopada toliko
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 02:58 AM   #78
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by mandrak
Iz početnog naslova teme mislim da je ovdje najbolje mjesto za novi singl Gibonija, da se malo slegnu emocije iz rasprava, znači jedan mali time out http://www.t-mobile.hr/2/20-60-65-00-00.asp

Pozdrav

pa, mislim da se i ne svađamo ba?....samo malo amortizujemo shvatanja, nije to neka frka, ja mislim...
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 03:00 AM   #79
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Ona slide gitara i ona atmosfera isuvise vuce na OD-a. Ni meni nije na prvo slusanje nesto, a tekst je samo tako besmislen.

"I rest my case"

Quote:
Sta da kazem pametno posle svih ovih komentara. Vec je sve receno i sve je jasno. Treba samo videti celu shumu (jungle) i odabrati put kojim se zeli ici.
...... evo stvarno ne znam sta da kazem vise.

P.S. mozda i imam sta da kazem ali bih previse smarao.
Old 22-12-2005, 03:01 AM   #80
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Da li je po tebi ovaj tekst besmislen?

MyPoint je taj da su neki tekstovi malo dublji od drugih. Jos jedno pitanje.
Da li si imao prilike da cujes pesmu "Weather Report - Black Market" (instrumental je, da ?!?!?!?!?) ? ... i ako jesi, da li si dosao do "poruke" pesme?
ProkDu, lako je moguće naći značenje u nečemu ?to je nastalo od vi?e delića drugih stvari dubokog značenja... Postoje neke jake reči, i lepe slike koje mo?e? spojiti u rečenice koje naizgled pobuđuju ma?tu. Ali to nije isto kao i da ima? ne?to zaista iza teksta.

Jednostavno nisi informisan kako neki ljudi tehnički "pi?u" tekstove, pa te to navodi na pogre?ne zaključke. Mislim da ne bi bilo ok da ja sad pričam o tome dalje.

Inače kad se radi o neshvatljivim tekstovima ,tekstovi Nevernih Beba su mi u uskoj konkurenciji za najneshvatljivije umotvorine koje sam ikada čuo ili pročitao. (dopada mi se pone?to od njihove muzike, da ne gre?im du?u, ali sa ona prva dva albuma, tu ima par cool momenata, posle je ljubav prema Mladenoviću i lakim notama učinila svoje)
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules