Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-12-2005, 10:14 AM   #24
andreja
Member

andreja's Avatar

Default Re: Volim Gibonnija

Quote:
Originally Posted by bassystem
aaaaa.....tako znaci? Jebiga, nisam znao...Znaci slušanost je direktno proporcionalna medijskom marketingu? E, da sam to ranije znao, de bi mi kraj bio...Eto, sad kad sam i ja prosvijetljen, nema više ljudi koji vjeruju da treba praviti dobre pjesme
ne volim ovako da razgovaram, jer se sluzis metodama koje ne doprinose konstruktivnoj raspravi.
ja nikad nisam rekao da ne treba praviti dobre pesme. stavise, vrlo sam jasno rekao sta sam mislio. iz meni nepoznatog razloga ti si nasao za shodno da mi uzvratis kontraagrumentom koji predstavlja tipicnu igru koja se moze cuti i videti na politickim tribinama i slicnoj estradi. ne zliem da ti uzvracam istom merom jer ne uzivam u besciljnom prepucavanju, samo cu predociti kako mi zvuci tvoja poruka.
- ti impliciras ne samo da sam ja rekao da ne treba praviti dobre pesme, vec se "izokola" stavljas u poziciju "branitelja" umetnosti i dobrih pesama, a ja ispadam neko ko ostporava njihovu opstu vaznost. to bi trebalo da kod citalaca izazove neku naklonost ka tebi, pretpostavljam? meni to tako zvuci i ne deluje mi kao da si hteo da se zezas.

da se vratimo konkretim stvarima i konstruktivnoj raspravi, a da zaboravimo "prepucavanje", ok?

tezu da je popularnost direktno proporcionalna medijiskoj podrsci nisam izveo na osnovu nekog "osecaja" i pretpostavke, vec sam do nje gosao posmatrajuci kako stoje stvari. samim tim u prilog mojoj tezi govore neke cinjenice.
- pocecu sa definicijama, da bi smo znali o cemu uopste pricamo. prvo, sta znaci biti slusan i popularan? to po meni znaci da tvoje pesme pustaju na radiju, televiziji, da su ti koncerti poseceni, da se prodaju tvoji diskovi i da neki relativno veliki procenat ljudi zna za tebe. ako imas neku drugu definiciju, rado cu je procitati. upalitm tv (domace ili strane stanice) i vidim da je 90% muzike koja je "popularna" cisto djubre kratkog roka trajanja koje je "projektovano" (a ne "stvoreno") za potrebe brze i efikasne eksploatacije. popularne pesme su predvidjene da se ukapaju u neki trend i tacno je definisano i zna se koju publiku "gadjaju". tu i tamo se pojavi neki biser i ideja vredna paznje, ali procentualno gledano, dobra pesma NIJE ni potreban a kamo li dovoljan uslov za popularnost (a to ne znaci da ja tvrdim da su lose pesme garant uspeha i da ne treba pisati dobre pesme (!) ). o tome svedoci broj prodatih diskova, eminema, raznih "soul" izvodjacica koje mlate svojim atributima na ekranu (svaka slicnost sa grandom je slucajna) i posecenost njihovih koncerata (sudeci po snimcima). imam utisak da je sve ucestalija pojava poznata kao "one hit wonder". u medijima su trnutno pristuni i rok/pop bendovi koji s vremena na vreme izbace i neku meni zanimljivu pesmu, ali je cinjenica da i na tom polju ponestaje inspiracije i da se cesto mogu cuti pesme koje ne znace nista, koje nemaju neku osnovnu ideju, temu, nazovite to kako hocete. slusam pesmu, i ona prolazi pored mene i nista mi ne znaci, a vrlo je popularna i vrti se svuda i ljudi to slusaju - popularno je.

ne zelim da se prepucavam, a motiv za pisanje prvog posta je taj sto mislim da je "merenje" kvaliteta muzike njenom popularnoscu nemoguce i predstavlja gresku.

pozdrav
andreja is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules