|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
apropo te va?e rasprave o svijetu: lako bi na? bend ili pjevač (ica) postigao (la) inostrani uspjeh...samo da ima hit (na engleskom, bez akcenta) da su lijepi (ili bar interesantni), da ?ive u Londonu ili NJujorku i da ih uzme pod svoje neki svjetski menad?er...ni?ta lak?e, pogledajte T.A.T.U....ili one System of a Down (jermeni, litvanci, ?ta su...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@zmaj
nemoj da se ljuti?, dosta toga si napisao, ali si malo proma?io poentu...nije Gibonni dobar zato jer je doveo dobre muzičare. Niti je Vlado popularan jer je stavio dugi reverb i konge...NEGO ZATO JER IMAJU DOBRE KOMPOZICIJE. Znači tekst, melodiju, harmonije. Da Darkvudi, ili bilo koji drugi bend napravi dobru kompoziciju (ne mora uop?te da bude komercijalna, kao ?to nije bila ni EKV, Time.....) svi bi ih slu?ali. Vladove pjesme dobro zvuče (mada je to daleko od ozbiljne produkcije, čak ima i tih ?ejkera i kongi koje zvuče kao s nekog aran?era, d?eneral midi, i nekih čudnih reverbova...mada će na sledećem albumu najzad zvati prave muzičare da sve odsviraju na dobroj SVJETSKOJ opremi, te će to najzad zvučati sigurno dobro) ali ih ljudi ne slu?aju zbog toga. Sla?em se da nije on ni?ta novo uradio, ali je kod nas napravio veliki pomak, jer smo bili utopljeni u neukus. I zbog toga ga mnogo cijenim. A i ima dobre pjesme, koje i ja rado slu?am kući, ponekad...?to će? vi?e. Da li je maznuo to od nekoga, neznam, ali ima i dobre tekstove, koje sigurno nije maznuo...na kraju krajeva, danas su svi pod uticajem nečega, svi sve slu?aju, pa naravno da mora da liči jedno na drugo, posebno ako pravi? pop ljubavnu pjesmu...Meni je tragedija kad neko mazne stvar kao ?to je to uradio ?.Joksimović na evroviziji, ili Dino Merlin - Godinama....to ne mogu da podnesem. Od tona do tona...Mrzim kad se neko bavi muzikom iz pogre?nih pobuda, da bi zaradio pare...Ali, ?to će?, te?ka su vremena, pa ima svačega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
e zaboravih Wiklera... taj sta je ucinio BG undergound sceni, to ce se godinama pamtiti... a sta se tek sprema da izadje... oterace neke lazne Zappe u "penzijuuu"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Quote:
1-2 pesme Van gog . Parni Valjak s vremena na vreme snimi ponesto fino ( ne znam da li i originalno ) . Dobar/solidan album je bio Colicev album " Kad bi moja bila " ( ne znam da li i originalan ) . Balasevic ima standardno dobre tekstove , ali sam ga se bas zasitio . Ima kvalitet . Nije mi preterano simpatican . Ne slusam ga . Ako ista mrzim iz dubine duse to je " intelektualni " pravac . Kad ne umes da uradis nesto konkretno , budi " zagonetan " , to pali . Bedno ( najcesce ) . U stvari , vise mrzim " densere " . U stvari , gadim se . Nisam cuo cuo novi album YU Grupe , osim 1-2 pesme sa radija . Standardno , dobri su . Mladji su duhom od 99,9 % ostalih . Mnogo bolje sviraju . Jedna ako ne i jedina svetla tacka na crnilu . Bajaga ume da napise tekst . Ima dobre metafore . Ima stil . Po mom misljenju on je vise pesnik nego muzicar . " Stankovic " ima dobar jazz orkestar . Klinci , obecavaju . Ima vise dobrih mladih ( solo ) pevaca . Cuo sam i jedan izuzetan sopran . Bas izuzetan . Pozdrav ... |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
@Sasa Ristic
Mislim da pogresno gledas na stvari. U potpunosti se slazem s' tobom da kad pustis u Winampu te stvari koji si naveo zvuce tako kako si rekao u poredjenju sa svetskom produkcijom. Ali zasto bi uopste poredili npr. Gibonnija (npr. zbog naslova teme), sa npr Eros-om ili takodje gore-pomenutim-Stingom? Da li su oni jedan drugom konkurencija ? Da li neki npr. Francuz koji udje u prodavnicu CD-a sa 15e u dzepu nece kupiti Gibonnijev disk zato sto je video Stinga na polici? Ili ja necu dati 1500din za stinga ako mogu dati 450din za Gibonnija. Ili cu otici na Stingov koncert u Budimpestu umesto na Gibonnijev u Pulu? Konfuzno? Pa, jeste. Meni je jasno da mi koji smo u manjoj ili vecoj meri stvaraoci muzike,na ovaj ili onaj nacin, svakako treba da ucimo od boljih i da uporedjujemo svoje radove sa albumima sa zapada, zanrovski bliskim onome sta radimo, ali kad imamo gotov proizvod njega je potpuno nepotrebno uporedjivati sa svetskim facama. Hajde da 'nase' nase dobre albume uporedjujemo sa nekim sranjima (flasa moze biti do pola puna i do pola prazna, ali nije bas isto). Postoji par albuma koji su se vrlo prodali kod nas, nisu uopste sranje i prilicno su zatalasali svako svoju scenu - Mirakul Gibonnija, prvi album Negativa, i prvi album Georgijeva. Sad drugi je problem, sto kaze Oggy, sto sad imate milion Negativa i Vladolikih, koji zbog svoje nekreativnosti nisu uspeli da izadju iz sene svojih novih uzora, ali su uspeli da nam zgade i svoje idole. A ova dva albuma su pokazala da dobar rock i dobar pop album (PRILAGODJEN SIRIM MASAMA) itekako imaju prodju ovde. Ja ne potcenjujem publiku ovde (mada ima i teske stoke medju njom), ali publiku ne cine muzicari, producenti i njihove sveznajuce devojke, vec..... Licno, Darkvudi mi se ne svidjaju, ali postujem stav nekog ko ih voli. Ali, da li treba da nam bude vodeci bend bude neko ko je jednom u karijeri namakao pun Sava Centar? Bendu svaka cast, ali jebes takvu scenu. Jednostavno, dok ne budemo postovali kvalitetne domace radove (koji naravno nisu na svetskom nivou, ali je*i ga) necemo imati main stream pop ni rock scenu, vladace Pink i turbo folk i u ku*ac @Dushan S 5+ za sve sto si rekao @MHZ021 Na zalost, ne poznajem te, ali evo kakvu sliku imam o tebi. Vezbas dnevno 6-8 sati, odlicno sviras repertoar Corea, Hancock, imas bend koji je uvezban, ubija, druzis se 70% sa muzicarima raznih opredeljenja, vecinom akademci ......, Zaista, komplimenti za to, ali mislim da je muzika i nesto vise od skala,modusa, neparnih ritmova, kilometarskih unisa... Molim te da me ne shvatis ni pogresno, ni cinicno, pogotovo ako gresim
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 19-12-2005 at 08:17 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Mislim da je Sasa povukao dobru crtu izmedju Gibonija i Stinga.
Za domaci: "Poslusati pesmu Mirakul i pesmu The Book of My Life sa poslednjeg Stingovog albuma "Sacred love"". Slicnost je vise nego zapanjujuca. Jedino sto kod Gibonija to u jednom momentu prelazi u "Yu-nostalgija" refren, a Sting ostaje hladno pri svome ![]() Dakle, nemam nista protiv, cak i posedujem "Mirakul", ali ako neko sebi dozvoli da podrazava, treba da bude svestan da mu ne gine winamp play lista gde se lako moze naci pored svog idola, te biti uporedjivan. Zaboravih da se osvrnem na bivsi vrhunski bend Radiohead koji su imali jedan od mojih "top 10 ever" albuma "The Bends", a zatim preko albuma "OK komputer" koji je bio inovativan, ali ne toliko muzikalan kao pomenuti prethodnik skliznuli u ponor bez dna albumom "Kid A" zbog kojeg sam ubedio prodavca da mi ga pusti odmah u prodavnici jer nisam mogao da docekam, a posle preslusavanja odlucio da ga ne kupim, niti da ikada vise razmisljam o njemu. Usledili su i Amnesiac i jos jedan "album posle", ali to vise nije Radiohead... Sto se Darkwooda tice, tu se misljenja lome, ali da ne bih bio pristrasan posto znam ljude, mogu da kazem da u njihovom pristupu stvaranja muzike ima neceg "vestackog" tipa "ajde da stavimo nesto sto ce da zvuci fancy"... Naravno, ima par pesama koje obozavam tipa "Supernova" ili jedan od najboljih rifova Yu muzike u pesmi "Ispod reaktora". EKV je jedini YU (ex YU) bend koji sam sa istim zarom slusao i tada i sada. Komercijalizacija pesme "Krug" je donela ogromnu stetu imenu jedne tako velike grupe, stavivsi svaku susu u poziciju da kaze "Ja slusam EKV"... Polako me hvata pljuvacka groznica. Odjava ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da verovatno nisam bi dovoljno jasan.....stoji to sto kaze Dusan, ali takve opservacije vec postaju samo malo osmisleniji izgovori za mnogo toga sto nam fali na sceni.Mozemo da se postujemo koliko god hoces, da se tapsemo po ramenima i ohrabrujemo u teskim trenucima
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Nisam se bas preterano lepo izrazio. Ne mislim da se treba lazno ohrabrivati, vec naprotiv, treba biti vrlo kritican. Ali pustimo svet. Ne zato sto je nedostizan, nego zato sto to nije ista prica. Meni je to ista paralela sa gomilom dobrih, lokalnih bendova, koji u YU nikad nisu prosli, a kod kuce su bili bogovi. Jednostavno, postoji neka lokalna zica za sva nasa podneblja, u prvom redu jezik, angazovanost muzike.... domaci MEDIJI... Mislim, da ne filozofiram previse- mi smo deo svetskog trzista, ali svet nije deo naseg, zbog toga te stvari valja gledati odvojeno
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Volim Narodnjake | balthazaar | Pricaonica | 38 | 29-04-2008 04:45 PM |
Evo za?to volim D-50 synth | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 50 | 29-10-2007 08:29 PM |
Zasto volim Kawai K4 :))) | Daemian | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 19-10-2007 09:10 AM |