|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Cubase je jeftiniji .......
Nuendo ima dosta vise video opcija ...... Zvuce potpuno isto ..... ![]() Pozdrav |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Guest
|
Quote:
Pozdrav ... |
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
|
Quote:
pozdrav, bogi
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Boggy....vec kad si tu , mom prijatelju je potrebna mala pomoc a vidim da "GOOD Smeagol always helps..." (imas jednu sladunjavu zivu ribu kao nagradu) ...koja je najbolja crossover frekvencija sub-a i satelita.... ima Yorkwille
sm1 i njihov active sub. E, da ne bude da bas bezveze ulazim u topic....i meni Nuendo zvuci bolje od Cubase , mada kada sam radio male testove sa po 10-tak kanala suma sa Logica 5.5 i Nuenda 2.2 su se potpuno ponistile kada sam okrenuo faze. |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Moderator
|
Quote:
-Daljina od izmedju usiju i suba/satelita, mora biti ista. -Pazi gde sub stavljas u sobi, uvek moze da se nadje neko mesto sa koga manje "gadja" sobne rezonance. - kada uzmes sve tri stvari u obzir, nije trivijalno Quote:
pozdrav Bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 10-12-2005 at 04:43 AM. |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
S' tim sto kod SX-a i Nuenda ta prica nema veze ni sa sluhom (jer se ne cuje, a i ne moze da se cuje jer je nema) ni sa mozgom (jer je sam proizvodjac rekao da je engine i sound potpuno isti na oba softvera, a da se razlikuju po dodatnim opcijama i formatima).
Jako je opasno neosnovano i nekriticno iznosenje ovakvih informacija jer ovde nisu svi ljjudi koji to rade godinama vec dosta njih stice svoja prva znanja upravo ovde. Ko se ne slaze sa ovim sto sam rekao, nudim opkladu u 1000 evra da ce isti projekat smixan u SX-u 3 zvucati IDENTICNO u Nuendu 3 (ili SX2- N2). Koristim oba programa upravo iz razloga sto nekim "poznavaocima" bolje zvuci Nuendo. Sa Logicom nisam odavno imao kontakta, ali tu vec ne bih smeo pare na sto. Jedino sto i tu smem da kazem je da "bolje" ili "losije" nije parametar koji bih mogao da uvazim kao validan, vec samo konkretne cinjenice. Verovatno da izmedju RAZLICITIH softvera postoje razlike, ali ne one po kojima bi bilo ko mogao da na blind testu prepozna sekvencer u kome je snimano. Prema tome...
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
Mene je boggy ubedio
tj. naveo mi je objektivne razloge radi kojih neko zaista moze cuti razliku, ne izmedju cubasea i nuenda, vec izmedju cubasea i cubasea ![]() Koliko sam razumeo, programi su sto se tice enginea u bit isti, fajlovi su u bit isti, ali kada to krene da izlazi iz digitalnog sveta i prelazi u analogni, svaki put je rezultat razlicit. Pitanje je samo kolika je razlika, koliko ko, i da li uopste moze da je cuje.
|
|
|
#8 | ||
|
Moderator
|
Quote:
Promeni napajanje na PC... i ako je kartica sa DA konvertorom osetljiva na napajanje... a najcesce jeste, neka vise, neka manje,... razlika moze da postoji Quote:
pozdrav bogi
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
|
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:38 AM. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Niko nije rekao da ne treba iskoristiti pozitivne strane civilizacije. Medjutim, prihvatati i njene dobre i lose strane, zdravo za gotovo, se u startu kosi sa razvojem civilizacije, jer mi i napredujemo selekcijom dobrih i losih ideja i stvari, a selekcija dolazi kao plod kritickog osvrta na stvari ... Civilizacija valja, to ne sporim i svakodnevno uzivam u njenim benefitima, ali misliti da sve novo sto donese civilizacija je dobro je mac, ne sa dve ostrice nego sa deset ostrica. Znam da tako ne mislis, ai posto kontriras SHIVI otisao si i ti u krajnost, a istina je obicno tu negde izmedju ... Bas uzivam citajuci vas ![]() EDIT: da me ne shvatis pogresno, nisam mislio nista ruzno kada sam rekao kontriras, htedoh reci da vam se misljenja razilaze.
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! Last edited by SumAnuT; 20-06-2007 at 12:22 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|