|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Mislim nadam se da kapira? za?to sam se ovde raspisao, ne direktno zbog tebe ili ?to mislim da je ubeđivanje na internet forumu super ideja (jer je dapače glupo), već zato ?to mislim da treba reći par reči na neke stvari koje ja posmatram kao zablude: - Puno prodatih CD-a = Bend se prodao, rade samo zbog novca, muzika ne valja vi?e (čistunski pristup, obično je takvim fanovima samo bitno da budu drugačiji od ostalih, a to ne mogu ako i drugi slu?aju ?to i oni, kriza identiteta) - Komercijalno = Lo?e, kao čim va? kom?ija koji nije true fan kupi album nekog benda, ili klinka iz kom?iluka, to navodno svedoči da taj bend vi?e ne valja falusu. (?to je netačno, jer ono ?to je zaista iskreno i dobro skoro uvek mo?e da komunicira sa većim brojem ljudi, jer zadire duboko u emocije koje svaka osoba nosi u sebi) - Underground = iskrenost, tj čim je neki bend nov i svira interesantnu muziku, a voli ga mali broj ljudi, to je iskreno i od srca a ne zbog para (?to je btw netačno jer je mnogo bendova krenulo odmah sa nekim stvarima upravo iz uverenja da treba raditi takvu mjuzu da bi se probilo.Na zapadu je ako neko ume biti originalan i drugačiji bolje krenuti tako tj, komercijalnije je, jer je lak?e naći publiku nego ako se svira ne?to gde je gu?va od gomile bendova istog stila) itd itd, ima jo? mnogo sličnih stvari. Negde je cela priča o SOAD-u meni samo podsetnik koliko ljudi cene ne?to iz krajnje subjektivnih merila, a pričaju o tome kao da je najveća moguća ?iva istina. Mo?da sam ja tebe delimično pogre?no skapirao, ali eto, povod. Jer ti isti SOAD koliko god se meni lično ne sviđali mnogo, ili ne bili dobri u?ivo ili ?ta već, su brate, JAKO različiti od ostalih. Niko ne pljuje neki bend koji zvuči kao 154 varijanta nekog power metal pravca ili jo? jedan klon u fazonu Soilwork-Inflames. TO je kao u redu, biti besmislena fotokopija fotokopije nečeg trećeg. Ali Soad jesu originalni i mislim da upravo zato izazivaju dosta negativnih kritika, bar sam ja čuo da ih mnogo ljudi ne simpati?e. I ovo se odnosi i na druge vrste muzike, jer izgleda da je postalo popularno sve ?to se pojavi na MTV-ju odmah proglasiti za budala?tinu, iako je potrebno često mnogo talenta snage i rada da bi se u moru sličnih neko izborio da bude popularan rapper ili Soul pevačica. Kao industrija ih napravila. Pa ?to ne napravi od mene tebe ili nekog trećeg? Nije to sve ba? tako jednostavno.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|