|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
mene nesto licno bas u zadnje vreme zabole za taj mono pristup. Stranci toliko brutalne panorame rade da je nemoguce ni pokusati da im se pridje u toj varijanti. Tako da, ko zeli mono mix, nek ga radi. Vecina domacih snimaka sa scene unutar koje rade imaju gadne probleme sa mnogim drugim stvarima, tako da me to zaista ne zanima. I dalje mi slusamo strane pesme koje nisu mono mixane, pa zvuce odlicno. Pusti rammstaina, ili pogle spot, kad covek progovori nestane pola matrice (na TVu), pa opet secem vene
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
sta da kazem osim
![]() Mislim da su pitali Pitera Gabriela da li razmislja kako ce se njegova muzika cuti na jeftinim spravama a on je rekao .... ja ne pravim muziku koja ce seslusati na jeftinim spravama ... Zamisli da ga je pitao za mono ![]() Ovo je naravno moj pristup Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
kad radis za klijente onda ipak moras udovoljavat njihovin zeljama. ako on iz nekog razloga hoce monokonpaktibilnu snimku, onda mu moras udovoljit. ista stvar je sa decibelima (rms). pa cak i kad za sebe radis, moras razmisljat kako ce se stvar cut na radiju. hoce se cut sve i hoce li bit jako ko ostala muzika sto se vrti. ja necu stavit svoje ime na nesto iza cega ne stojin, ali na neke kompromise cesto pristajen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
tako je
musterija je uvek u pravu. e da znas kakve sam gluposti morao da radim zbog istih... subovi koji pale kutije u kaficima, hajheti koji zvuce ko iglice (i to bolne), vokali bez reverba (ovo je najvise bolelo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
eh... a zamisli tek kad gledas (slusas) kako ti neko tvoj sopstveni aranzman ili mix upropascuje... npr. nisam jos uvek zadovoljan mixom, a pevac ti kaze "ma meni je ovo sve dobro, ako budemo drndali samo cemo da zaseremo jos vise"... a tim gore sto znas da ce se to verovatno dosta slusati..
samo da ga... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Postoji način da se stereo miks, čak sa vrlo ekstremnim stereo efektima pretvori u mono miks za spot namenjen domaćim televizijama, a da pri tome ne dođe do gubitka zbog klasičnih faznih potiranja, tako da miks zvuči potpuno isto, sa istim bojama i odnosima instrumenata, samo kao da se nekako sve preselilo u sredinu. Naravno ne bih uspeo da vam objasnim način kako se dolazi do toga jer sam idiot za elektroniku, ali sam čuo tako u mono "prevedene" mikseve.
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
ej, ne zafkavaj..
to bi bilo ko da si reko - naso sam izvor napitka mladosti, samo ne znam bas da vam objasnim de je, isao sam kolima... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
vokali-usnimavanje, mix, itd... | gorjan | Ogi Radivojević | 10 | 28-03-2008 08:54 PM |
Vokali | komsho24 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 11 | 29-12-2007 02:52 PM |
BACK VOKALI | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 61 | 22-08-2004 11:50 PM |